Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Το αυγό του φιδιού, του Ingmar Bergman, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Το αυγό του φιδιού, του Ingmar Bergman, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, θα προβάλλει την ταινία του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν “Το αυγό του φιδιού”, στο πλαίσιο του αφιερώματος με τίτλο “Φόβος και Ρατσισμός”, το Σάββατο 11 Μαΐου 2013, στις 12.00.

 

Μια εβδομάδα από τη ζωή του Άμπελ Ρόζεμπεργκ (Ντέιβιτ Καραντάιν), ανέργου Αμερικανού ακροβάτη τσίρκου ο οποίος ζει στο τσακισμένο από τη φτώχεια Βερολίνο μετά τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν ο αδερφός του αυτοκτονεί, ο Άμπελ βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι ενός παλιού φίλου, του καθηγητή Βερέγκους και μετά δουλειά στην κλινική του καθηγητή όπου μαθαίνει τρομακτικά μυστικά και τον λόγο που οδήγησε τον αδερφό του στην αυτοκτονία. Ένας ιδιαίτερος σχολιασμός του κορυφαίου Σουηδού σκηνοθέτη για την γέννηση και ωρίμανση του φασισμού

 

Συζητητές: Μαρία Διαλλινά, Ψυχίατρος - Ηλίας Βλάχος, Ψυχίατρος

http://www.culturenow.gr/20541/fovos-kai-ratsismos-kyklos-provolwn-sthn-tainiothhkh-ths-ellados

Σχετικές ειδήσεις
Η Αθήνα ελεύθερη - Εικόνες της απελευθέρωσης στην Ευρώπη: αφιέρωμα στην Ταινιοθήκη
18.10.2016 11:27
Σε συνέχεια του πολύ πετυχημένου περσινού κινηματογραφικού αφιερώματος Εικόνες της Κατοχής και της Απελευθέρωσης που διοργανώθηκε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος τον Οκτώβριο του 2015, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Η Αθήνα Ελεύθερη και σημείωσε μεγάλη επιτυχία με μεγάλη συμμετοχή του κοινού στις προβολές και τις σχετικές συζητήσεις, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνει εκ νέου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου το κινηματογραφικό αφιέρωμα Εικόνες της απελευθέρωσης στην Ευρώπη.
Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
20.09.2016 16:58
Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος έχει την τιμή να συμμετέχει μαζί με 32 συνεργαζόμενους φορείς σε Αθήνα και Πειραιά στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Το μέσα φως, του Σταύρου Ψυλλάκη στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
05.05.2016 15:38
Το νέο ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη “Tο μέσα φως” θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.
Στην Αγκαλιά του Φιδιού, του Σίρο Γκέρα
22.03.2016 13:52
Η Danaos Films παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 31 Μαρτίου 2016 την ταινία Στην Αγκαλιά του Φιδιού (EL ABRAZO DE LA SERPIENTE / EMBRACE OF THE SERPENT) του Σίρο Γκέρα.
Cine Magyar - 15 κορυφαίες δημιουργίες του νεότερου ουγγρικού σινεμά στην Ταινιοθήκη
25.02.2016 14:22
Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος και η Carousel Films, με την υποστήριξη της Ουγγρικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Βουδαπέστης, παρουσιάζουν το κινηματογραφικό αφιέρωμα Cine Magyar, στην αίθουσα 1 της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, από την Πέμπτη 3 Μαρτίου έως την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016.