Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Μιλώντας για το μέλλον: Ομαδική εικαστική έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων

Μιλώντας για το μέλλον: Ομαδική εικαστική έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων

Η Μικρή Άρκτος διοργανώνει σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, την ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο «Μιλώντας για το «Μέλλον», στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων “Μελίνα”, στο Θησείο.

 

Η έκθεση, θα ανοίξει τις πύλες της στις 14 Μαΐου 2013, οπότε και έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια και θα διαρκέσει έως και τις 5 Ιουνίου 2013.

 

«Μιλώντας για το «Μέλλον», δεν επιθυμούμε να παρουσιάσουμε μια έκθεση που στερείται αισιοδοξίας: θέλουμε, αντίθετα, να συνδέσουμε την ανθρώπινη μονάδα με την προοπτική μιας δυναμικής δημιουργικής, κοινωνικής, ηθικής και αλληλέγγυας ύπαρξης.

 

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση, ίσως να μην προτείνουν ολοκληρωμένους στρατηγικά αντίποδες στη σαρωτική δύναμη των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντολογικών αλλαγών που καθημερινά συντελούνται, ασκώντας ωστόσο τη γόνιμη κριτική σκέψη τους, στρέφουν συχνά το βλέμμα σε μικρότοπους ύπαρξης και αντίστασης στη συναισθηματική και δημιουργική τους ύπαρξη, σε πεδία έκφρασης που επιζητούν την εγρήγορση και τη συμπόρευση, την αυτοβελτίωση και την αλληλλεγύη, τόσο από τον δημιουργό-χρήστη όσο και από τον θεατή.

 

Αναφερόμενοι στο «Μέλλον», προτρέψαμε τους καλλιτέχνες να μιλήσουν για τα όσα τους απασχολούν ή τους φοβίζουν αλλά και για εκείνα στα οποία προσβλέπουν. Για τη δυσχέρεια του παρόντος αλλά ταυτόχρονα, για τις προοπτικές του μέλλοντος: καταμεσής ενός δύσβατου αστικού σύμπαντος και ενός βεβαρημένου φυσικού περιβάλλοντος, μεσούσης μίας συνθήκης όπου η ατομική ανθρώπινη υπόσταση δοκιμάζεται τόσο σε παγκόσμια όσο και σε τοπική κλίμακα, η έκθεση «Μιλώντας για το Μέλλον» επιχειρεί να κοιτάξει κατάματα την πιο ουσιαστική μονάδα μέτρησης του κόσμου: τον άνθρωπο.

 

Με την ευκαιρία της έκθεσης θα κυκλοφορήσει ομότιτλη έκδοση με τα έργα των καλλιτεχνών.

 

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Ηώ Αγγελή, Σπύρος Αγγελόπουλος, Χριστίνα Ακτίδη, Στέλιος Αλεξάκης , Άννα Αμπαριώτου, Μανώλης Αναστασάκος, Τόνια Ανδριώτη, Μάριος Βουτσινάς , Εβίτα Γαβριήλ, Ανδρέας Γεωργιάδης , Σάββας Γεωργιάδης, Βίκυ Γεωργιοπούλου, Δημήτρης Γιαννέλος, Γιάννης Γιγουρτάκης, Σοφία Γρηγοριάδου, Γιώργος Γύζης, Γιάννης Δέδες, Γιάννης Δελαγραμμάτικας, Τζίνα Δημακοπούλου, Κωνσταντίνος Έσσλιν, Σταμάτης Ζέρβας, Βαγγέλης Θεοδωρίδης, Ντένη Θεοχαράκη , Αλεξάνδρα Ισακίδη, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Μαρίνα Κροντηρά, Κλεομένης Κωστόπουλος, Κώστας Λάβδας, Φάλης Λεών, Βασίλης Λιαούρης, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Μιχάλης Μανουσάκης, Κωνσταντίνος Μάσσος, Κυριακή Μαυρογεώργη, Στέλλα Μελετοπούλου, Τάσος Μισούρας, Άννα Μιχαηλίδου, Χαρίτων Μπεκιάρης, Παναγιώτης Μπελντέκος, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Κώστας Παππάς , Παναγιώτης Πασάντας, Χάρης Περιορέλλης, Βασίλης Πέρρος, Κατερίνα Πέτρουλα, Στέλιος Πετρουλάκης, Δάφνη Ρόκου, Γιώργος Σαμψωνίδης, Δημήτρης Σεβαστάκης, Βασίλης Σούλης, Ελένη Σουμή, ΜάριοςΣπηλιόπουλος, Πηγή Σπυράτου, Ειρήνη Τατάκη, Μαγδαληνή Τουλιάτου, Αντώνης Τσακίρης , Βασίλης Τσάφος, Ελευθερία Τσέικο, Στέλιος Τσιτούνας, Αντώνης Φίκος, Μαρία Φραγκουδάκη, Ιωάννα Φωτάκη.

Σχετικές ειδήσεις
ΜΕΘΕΞΙΣ: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Dépôt Αrt gallery
13.12.2016 15:34
Η Dépôt Αrt gallery εγκαινιάζει την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρες 19:00 έως 23:00 την ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα " Μ Ε Θ Ε Ξ Ι Σ " σε επιμέλεια Κωνσταντίνου Βαφειάδη.
Animalia: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Ιανός
05.10.2016 15:30
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού ξεκινά τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της με μία ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα την εννοιολογικό και συναισθηματικό ρόλο των ζώων στη σύγχρονη τέχνη.
ΞενοΔοχείο: 8η Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας
02.06.2016 14:49
Η 8η Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας θα πραγματοποιηθεί 6 - 26 Ιουνίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», με τίτλο ΞενοΔοχείο.
Κάλλος / Kallos: ομαδική εικαστική έκθεση στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο της Ύδρας
25.04.2016 17:11
Στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας εγκαινιάζεται την Τετάρτη 4 Μαΐου στις 19:00 η ομαδική εικαστική έκθεση «ΚΑΛΛΟΣ». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Μουσείου έως τις 26 Ιουνίου.
Ασκήσεις επί… Χάρτου: Ομαδική έκθεση της ΑΣΚΤ στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαρκοπούλου
19.04.2016 13:04
Η Ομαδική Έκθεση «Ασκήσεις επί… Χάρτου» του Η' Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας, στον εκθεσιακό χώρο του ιστορικού κτιρίου του Πολιτιστικού Κέντρου Μαρκοπούλου, θα διαρκέσει έως 30 Μαΐου 2016.