Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Μιλώντας για το μέλλον: Ομαδική εικαστική έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων

Μιλώντας για το μέλλον: Ομαδική εικαστική έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων

Η Μικρή Άρκτος διοργανώνει σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, την ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο «Μιλώντας για το «Μέλλον», στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων “Μελίνα”, στο Θησείο.

 

Η έκθεση, θα ανοίξει τις πύλες της στις 14 Μαΐου 2013, οπότε και έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια και θα διαρκέσει έως και τις 5 Ιουνίου 2013.

 

«Μιλώντας για το «Μέλλον», δεν επιθυμούμε να παρουσιάσουμε μια έκθεση που στερείται αισιοδοξίας: θέλουμε, αντίθετα, να συνδέσουμε την ανθρώπινη μονάδα με την προοπτική μιας δυναμικής δημιουργικής, κοινωνικής, ηθικής και αλληλέγγυας ύπαρξης.

 

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση, ίσως να μην προτείνουν ολοκληρωμένους στρατηγικά αντίποδες στη σαρωτική δύναμη των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντολογικών αλλαγών που καθημερινά συντελούνται, ασκώντας ωστόσο τη γόνιμη κριτική σκέψη τους, στρέφουν συχνά το βλέμμα σε μικρότοπους ύπαρξης και αντίστασης στη συναισθηματική και δημιουργική τους ύπαρξη, σε πεδία έκφρασης που επιζητούν την εγρήγορση και τη συμπόρευση, την αυτοβελτίωση και την αλληλλεγύη, τόσο από τον δημιουργό-χρήστη όσο και από τον θεατή.

 

Αναφερόμενοι στο «Μέλλον», προτρέψαμε τους καλλιτέχνες να μιλήσουν για τα όσα τους απασχολούν ή τους φοβίζουν αλλά και για εκείνα στα οποία προσβλέπουν. Για τη δυσχέρεια του παρόντος αλλά ταυτόχρονα, για τις προοπτικές του μέλλοντος: καταμεσής ενός δύσβατου αστικού σύμπαντος και ενός βεβαρημένου φυσικού περιβάλλοντος, μεσούσης μίας συνθήκης όπου η ατομική ανθρώπινη υπόσταση δοκιμάζεται τόσο σε παγκόσμια όσο και σε τοπική κλίμακα, η έκθεση «Μιλώντας για το Μέλλον» επιχειρεί να κοιτάξει κατάματα την πιο ουσιαστική μονάδα μέτρησης του κόσμου: τον άνθρωπο.

 

Με την ευκαιρία της έκθεσης θα κυκλοφορήσει ομότιτλη έκδοση με τα έργα των καλλιτεχνών.

 

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Ηώ Αγγελή, Σπύρος Αγγελόπουλος, Χριστίνα Ακτίδη, Στέλιος Αλεξάκης , Άννα Αμπαριώτου, Μανώλης Αναστασάκος, Τόνια Ανδριώτη, Μάριος Βουτσινάς , Εβίτα Γαβριήλ, Ανδρέας Γεωργιάδης , Σάββας Γεωργιάδης, Βίκυ Γεωργιοπούλου, Δημήτρης Γιαννέλος, Γιάννης Γιγουρτάκης, Σοφία Γρηγοριάδου, Γιώργος Γύζης, Γιάννης Δέδες, Γιάννης Δελαγραμμάτικας, Τζίνα Δημακοπούλου, Κωνσταντίνος Έσσλιν, Σταμάτης Ζέρβας, Βαγγέλης Θεοδωρίδης, Ντένη Θεοχαράκη , Αλεξάνδρα Ισακίδη, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Μαρίνα Κροντηρά, Κλεομένης Κωστόπουλος, Κώστας Λάβδας, Φάλης Λεών, Βασίλης Λιαούρης, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Μιχάλης Μανουσάκης, Κωνσταντίνος Μάσσος, Κυριακή Μαυρογεώργη, Στέλλα Μελετοπούλου, Τάσος Μισούρας, Άννα Μιχαηλίδου, Χαρίτων Μπεκιάρης, Παναγιώτης Μπελντέκος, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Κώστας Παππάς , Παναγιώτης Πασάντας, Χάρης Περιορέλλης, Βασίλης Πέρρος, Κατερίνα Πέτρουλα, Στέλιος Πετρουλάκης, Δάφνη Ρόκου, Γιώργος Σαμψωνίδης, Δημήτρης Σεβαστάκης, Βασίλης Σούλης, Ελένη Σουμή, ΜάριοςΣπηλιόπουλος, Πηγή Σπυράτου, Ειρήνη Τατάκη, Μαγδαληνή Τουλιάτου, Αντώνης Τσακίρης , Βασίλης Τσάφος, Ελευθερία Τσέικο, Στέλιος Τσιτούνας, Αντώνης Φίκος, Μαρία Φραγκουδάκη, Ιωάννα Φωτάκη.

Σχετικές ειδήσεις
ΞενοΔοχείο: 8η Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας
02.06.2016 14:49
Η 8η Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας θα πραγματοποιηθεί 6 - 26 Ιουνίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», με τίτλο ΞενοΔοχείο.
Ημερολόγια χωρίς ημερομηνία: έκθεση του Ahmet Yeşil στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα
01.02.2016 14:33

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας Αθηνών – Πειραιώς διοργανώνουν την έκθεση ζωγραφικής «Ημερολόγια χωρίς ημερομηνία» του κορυφαίου Τούρκου ζωγράφου Ahmet Yeşil, που θα παρουσιαστεί από 5 έως 15 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα».
Stand up for…: εικαστική έκθεση από το The ArtLoft
15.01.2016 16:42
Η εικαστική πλατφόρμα "The ArtLoft" που επιμελείται η εικαστικός Κέλλυ Αθανασιάδου παρουσιάζει την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου και ώρα 20:00 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής "Stand up for...", στον εικαστικό πολυχώρο The Loft, στο κέντρο της Αθήνας.

Πολιτιστικά Συμφραζόμενα: Έκθεση Σύγχρονης Κινεζικής Τέχνης στο Κέντρο Τεχνών
14.01.2016 14:18
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, ο Όμιλος Τεχνών και Ψυχαγωγίας Κίνας και η Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, παρουσιάζουν την έκθεση σύγχρονης κινεζικής τέχνης «Πολιτιστικά Συμφραζόμενα» στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων από 20 Ιανουαρίου έως 20 Φεβρουαρίου.
Οδύσσεια: Έκθεση της Παγώνας Κανέλλου στο πολιτιστικό κέντρο Μελίνα
05.01.2016 15:12
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηνών σας προσκαλεί στις 16 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο ΜΕΛΙΝΑ του Δήμου Αθηναίων, στα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο ΟΔΥΣΣΕΙΑ.