Ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα του καλοκαιριού είναι το Alfeios
River Festival, το πάρτυ του ποταμού Αλφειού, που ξεκινά στις 4 και
διαρκεί μέχρι και τις 10 Αυγούστου. Λαμβάνει χώρα στο δημοτικό διαμέρισμα Μουριά του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, μόλις 2 χιλιόμετρα από τον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαίο στάδιο.

Το φεστιβάλ έχει οικολογική διάσταση καθώς προσπαθεί να συμβάλει στη διάσωση, την προστασία και την οικοανάπτυξη της λεκάνης του Αλφειού, στην αναγέννηση του φυσικού περιβάλλοντος και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων αλλά και πολλή μουσική!

Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Σ. Μπουλάς, Χ. Θηβαίος, Γ. Ζουγανέλης, Μπλε, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Υπόγεια Ρεύματα και ΟΝΑΡ και Σωκράτης Μάλαμας, είναι τα ονόματα που θα εμφανιστούν δίπλα στις όχθες του ποταμού Αλφειού.

Όλες οι συναυλίες ξεκινούν στις 21:30 ενώ από τις 18:00-21:30 μουσική παίζουν μικρότερα μουσικά σχήματα και DJs. Ακόμη, υπεύθυνος για την εικαστική παρέμβαση στο χώρο είναι ο Νίκος Αλεξίου, εκπρόσωπος της Ελλάδας στην 52η Μπιενάλλε της Βενετίας το 2007.

Η πρόσβαση στο χώρο του φεστιβάλ θα είναι δυνατή όλη μέρα καθώς οι βραδινές συναυλίες  δεν είναι το μοναδικό γεγονός. Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες όπως: ράφτινγκ από την Καρύταινα ως την Ολυμπία, ποδηλατοδρομία στο αρχαίο ολυμπιακό μονοπάτι (Ήλιδα-Ολυμπία)  και προβολές ταινιών. Να σημειωθεί ότι στην όμορφη έκταση των 150 στρεμμάτων υπάρχει υποδομή ελεύθερου κάμπινγκ, δίπλα στο ποτάμι.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη βοήθεια  της Νομαρχειακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας και τους παρόχθιους Δήμους του Αλφειού Ποταμού, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΤ1 και ο ΣΚΑΙ.
Για όσους ενδιαφέρονται ενιαία εισιτήρια εισόδου ήδη προπωλούνται  στη διεύθυνση www.tickethour.com και στο τηλέφωνο  210 81 08 228. Η τιμή τους είναι 60 ευρώ και περιλαμβάνει την είσοδο και στις 5 συναυλίες, πάρκινγκ και τη δυνατότητα κατασκήνωσης στο χώρο του φεστιβάλ.