Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Alfeios River Festival

Alfeios River Festival
Ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα του καλοκαιριού είναι το Alfeios River Festival, το πάρτυ του ποταμού Αλφειού, που ξεκινά στις 4 και διαρκεί μέχρι και τις 10 Αυγούστου. Λαμβάνει χώρα στο δημοτικό διαμέρισμα Μουριά του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, μόλις 2 χιλιόμετρα από τον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαίο στάδιο .

Το φεστιβάλ έχει οικολογική διάσταση καθώς προσπαθεί να συμβάλει στη διάσωση, την προστασία και την οικοανάπτυξη της λεκάνης του Αλφειού, στην αναγέννηση του φυσικού περιβάλλοντος και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων αλλά και πολλή μουσική!

Βασίλης Παπακωνσταντίνου , Σ. Μπουλάς , Χ. Θηβαίος , Γ. Ζουγανέλης, Μπλε, Άλκηστις Πρωτοψάλτη , Υπόγεια Ρεύματα και ΟΝΑΡ και Σωκράτης Μάλαμας , είναι τα ονόματα που θα εμφανιστούν δίπλα στις όχθες του ποταμού Αλφειού.

Όλες οι συναυλίες ξεκινούν στις 21:30 ενώ από τις 18:00-21:30 μουσική παίζουν μικρότερα μουσικά σχήματα και DJs. Ακόμη, υπεύθυνος για την εικαστική παρέμβαση στο χώρο είναι ο Νίκος Αλεξίου, εκπρόσωπος της Ελλάδας στην 52η Μπιενάλλε της Βενετίας το 2007.

Η πρόσβαση στο χώρο του φεστιβάλ θα είναι δυνατή όλη μέρα καθώς οι βραδινές συναυλίες  δεν είναι το μοναδικό γεγονός. Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες όπως: ράφτινγκ από την Καρύταινα ως την Ολυμπία, ποδηλατοδρομία στο αρχαίο ολυμπιακό μονοπάτι (Ήλιδα-Ολυμπία)  και προβολές ταινιών. Να σημειωθεί ότι στην όμορφη έκταση των 150 στρεμμάτων υπάρχει υποδομή ελεύθερου κάμπινγκ, δίπλα στο ποτάμι.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη βοήθεια  της Νομαρχειακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας και τους παρόχθιους Δήμους του Αλφειού Ποταμού, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΤ1 και ο ΣΚΑΙ.
Για όσους ενδιαφέρονται ενιαία εισιτήρια εισόδου ήδη προπωλούνται  στη διεύθυνση www.tickethour.com και στο τηλέφωνο  210 81 08 228. Η τιμή τους είναι 60 ευρώ και περιλαμβάνει την είσοδο και στις 5 συναυλίες, πάρκινγκ και τη δυνατότητα κατασκήνωσης στο χώρο του φεστιβάλ.


Σχετικές ειδήσεις
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι boğaz musique live στη Ξάνθη
18.08.2016 12:07
Το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016 η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι boğaz musique εμφανίζονται στα Στενά του ποταμού Νέστου στη Γαλάνη Ξάνθης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Φεστιβάλ Via Egnatia» της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.
Les Au Revoir live @ 38o River Party
04.08.2016 10:21
Οι Les Au Revoir συνεχίζουν τις καλοκαιρινές τους εμφανίσεις και την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016 συμμετέχουν στο line up του 38oυ River Party στο Νεστόριο, Καστοριάς (Youth Stage).
Ταξιδεύοντας μουσικά με το Φεστιβάλ Αθηνών!
10.06.2016 10:59
Φεστιβάλ Αθηνών χωρίς μουσική δεν γίνεται. Έτσι και φέτος -μια χρονιά επεισοδιακή, μα με αίσιο τέλος για το μεγαλύτερο φεστιβαλικό θεσμό της χώρας- είναι έτοιμο να μας ταξιδέψει σε έναν μαγικό κόσμο. Τα ραντεβού δίνονται στη σκιά της Ακρόπολης, δίπλα στην πολύβουη Πειραιώς, στο Μέγαρο Μουσικής ή το θέατρο της Μικρής Επιδαύρου και οι επιλογές είναι ποικίλες και άκρως ενδιαφέρουσες.
Μια συναυλία - γιορτή από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ στο Ηρώδειο
31.05.2016 16:22
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα μας χαρίσουν μία συναυλία, με αφορμή και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
15.03.2016 12:51
O Σύλλογος «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ» διοργανώνει το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 την ετήσια Μουσική Βραδιά «Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα» με γνωστά και αγαπημένα κλασικά έργα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.