Η Audio Visual παρουσιάζει στις ελληνικές αίθουσες την νέα ταινία του Τζάκι Τσαν με τίτλο “Chinese Zodiac”, η οποία θα προβάλλεται στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 2 Μαΐου 2013.

 

ΔΩΔΕΚΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ

ΠΕΝΤΕ ΗΠΕΙΡΟΙ

ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ

 

Η θεαματική νέα περιπέτεια του Τζάκι Τσαν, τον μεταφέρει από το σατό και τους αμπελώνες της Γαλλίας και τους κρυμμένους κινδύνους της ζούγκλας στο Νησί των Νοτίων Θαλασσών, στον τρόμο μιας ελεύθερης πτώσης πάνω από ένα ενεργό ηφαίστειο! Η ιστορία πραγματεύεται μια αναζήτηση για τον εντοπισμό έξι χάλκινων γλυπτών, μέρος της συλλογής των δώδεκα αντιπροσωπευτικών ζώων του Κινεζικού Ζωδιακού Κύκλου. Τα γλυπτά εκλάπησαν από το Αρχαίο Θερινό Ανάκτορο στο Πεκίνο, όταν η πόλη κυριεύθηκε από ευρωπαϊκά στρατεύματα τον 19ο αιώνα και βρίσκεται σε εξέλιξη μια διεθνή εκστρατεία προκειμένου να απαιτηθεί η επιστροφή των κλεμμένων εθνικών θησαυρών στις χώρες προέλευσής τους. Ο Τζάκι υποδύεται έναν μισθοφόρο, όχι υψηλής νοημοσύνης πατριώτη. Εμπλέκεται για τα χρήματα. Καθώς όμως τα γεγονότα παίρνουν ανεξέλεγκτη τροπή και σχηματίζονται παράξενες συμμαχίες, τα κίνητρα αλλάζουν…

 

Ο ταχύτερος μισθοφόρος του κόσμου, ο JC προσλαμβάνεται από ύποπτους εμπόρους αντικών για να εντοπίσει έξι χαμένες χάλκινες κεφαλές ζώων με οποιονδήποτε τρόπο. Οι έξι κεφαλές αρχικά αποτελούσαν μέρος ενός συνόλου από δώδεκα, αντιπροσωπεύοντας τον Κινεζικό Ζωδιακό Κύκλο και κοσμούσαν μια πηγή στο Αρχαίο Θερινό Ανάκτορο έξω από το Πεκίνο. Λεηλατήθηκαν και διασκορπίστηκαν όταν ο Αγγλο-Γαλλικός στρατός κυρίευσε το Θερινό Ανάκτορο το 1860. Ο JC και η ομάδα του από βοηθούς κατευθύνθηκαν στην αρχή στη Γαλλία, όπου επιστεύετο ότι βρίσκονταν οι χάλκινες κεφαλές σε μια ιδιωτική συλλογή. Η επιχείρηση «απελευθέρωσης» των χάλκινων κεφαλών από ένα ισχυρά φυλασσόμενο πύργο φέρνει τον JC σε μια περίεργη συμμαχία με την Κόκο, μια Κινέζα φοιτήτρια στο Παρίσι, η οποία δρα σε ένα παγκόσμιο κίνημα για την επιστροφή των κλεμμένων κειμηλίων στις πατρίδες τους. Κατά την πορεία, ο JC δημιουργεί έναν θανάσιμο εχθρό τον Πιέρ, τον επιτελάρχη του Πύργου Μαρσό και έναν απροσδόκητο φίλο της Κάθριν, έναν χρεοκοπημένο αριστοκράτη στο σπίτι του οποίου βρίσκεται μία από τις χαμένες χάλκινες κεφαλές. Στην πορεία, ο JC και η ομάδα του, συμπεριλαμβανομένης της Κοκό και της Κάθριν, φτάνουν σε ένα ξεχασμένο τροπικό νησί των Νοτίων Θαλασσών, όπου βρίσκουν δύο χαμένες κεφαλές σε ένα ναυάγιο.

Μία πολυεθνική συμμορία πειρατών αποπειράται να εμποδίσει τη διαφυγή της ομάδας, αλλά η δεξιότητα του JC και η επινοητικότητά του σώζει την κατάσταση.

Πίσω στην πατρίδα, ο JC εκπλήσσεται όταν μαθαίνει ότι οι υπάλληλοί του είχαν εξ αρχής τη χαμένη έκτη χάλκινη κεφαλή και βάζει σκοπό να τους δώσει ένα μάθημα επειδή τον ξεγέλασαν. Στο μεταξύ, το κίνημα διαμαρτυρίας πείθει τους αγοραστές να σνομπάρουν τις δημοπρασίες των κλεμμένων εθνικών θησαυρών και οι ύποπτοι πωλητές απειλούν να καταστρέψουν δημόσια την έκτη χάλκινη κεφαλή. Είναι ικανή η συνείδηση του JC και η αίσθηση της εθνικής υπερηφάνειας του να τον ωθήσει στη διάσωση της τελευταίας χάλκινης κεφαλής από την καταστροφή;

Η απάντηση βρίσκεται στις πλαγιές ενός ενεργού ηφαιστείου…

Chinese Zodiac


Τζάκι Τσαν: Σκηνοθέτης, Παραγωγός, Σεναριογράφος, Πρωταγωνιστής

Ο Τζάκι Τσαν γεννήθηκε στο Χονγκ Κονγκ στις 7 Απριλίου του 1954. Όταν οι γονείς του μετακόμισαν στην Αυστραλία για να εργαστούν, ο Τζάκι παρέμεινε στο Χονγκ Κονγκ ως οικότροφος/μαθητής στην Κινεζική Δραματική Σχολή, όπου διδάχθηκε επί 10 χρόνια στη σκηνή της Όπερας του Πεκίνου, στην υποκριτική, στο τραγούδι, στα ακροβατικά και στις πολεμικές τέχνες όπου αργότερα τον βοήθησαν να γίνει ένας διεθνής σούπερσταρ.

 

Όταν έφυγε από τη σχολή σε ηλικία 17 ετών, ο Τζάκι ανακάλυψε ότι οι δύσκολες δεξιότητές του είχαν ζήτηση στην κινηματογραφική βιομηχανία του Χονγκ Κονγκ, χάρη στην αιφνίδια άνοδο της δημοτικότητας των ταινιών πολεμικών τεχνών. Σύντομα απέκτησε φήμη ως ένας ταλαντούχος και ατρόμητος κασκαντέρ ηθοποιός και δούλεψε σε δεκάδες ταινίες ως χορογράφος και ηθοποιός σε σκηνές δράσης. Την ίδια περίοδο, η αυθεντική αίσθηση του χιούμορ του και η κλίση του για την κωμωδία άρχισε να τον κερδίζει ενσαρκώνοντας περιπετειώδεις ρόλους και τον εκτόξευσε στο ουράνιο στερέωμα στην Ανατολική Ασία σε μια σειρά από κωμωδίες πολεμικών τεχνών στα τέλη του 1970. Το προφανές επόμενο βήμα ήταν να αναλάβει μεγαλύτερο έλεγχο των ταινιών ο ίδιος και εδραίωσε το γόητρο του σούπερσταρ, σκηνοθετώντας και πρωταγωνιστώντας σε ταινίες όπως The Young Master και Dragon Lord. Η φήμη του ως σταρ που πραγματοποιεί ο ίδιος τις επικίνδυνες σκηνές του -συχνά πολύ επικίνδυνες σκηνές- άρχισε να διαδίδεται σε όλο τον κόσμο.

 

Οι παραγωγές έκαναν αρκετές άκομψες προσπάθειες να δημιουργήσουν οχήματα με αγγλική γλώσσα για τον Τζάκι στη δεκαετία του ’80, αλλά οι προσπάθειές του απέτυχαν ειρωνικά από τις εξαιρετικές ταινίες τις οποίες γύριζε στο Χονγκ Κονγκ.

Ταινίες όπως Project A, Police Story και Armor of God – εκ των οποίων όλες έγιναν σίκουελ- καθηλώνοντας όχι μόνο το κοινό στην Ανατολική Ασία αλλά κερδίζοντας λεγεώνες θαυμαστών του Τζάκι από τη Βόρειο Αμερική έως την Αφρική, από την Ευρώπη έως την Αυστραλία και από τη Λατινική Αμερική έως την Ινδία. Και ήταν μία παραγωγή της Jackies Hong Kong Productions, το Rumble in the Bronx το 1995, η οποία έκανε πάταγο στη Βόρειο Αμερική, ανοίγοντας τον δρόμο για τις αμερικανικές επιτυχημένες ταινίες Rush Hour και Shnaghai Noon και τα σίκουελ αυτών.

 

Η διεθνής καριέρα του Τζάκι του πρόσφερε πολλά βραβεία, όπως το MBE, του Ιππότη των Γραμμάτων και Τεχνών και μια τιμητική διάκριση από το Πανεπιστήμιο Βαπτιστών του Χονγκ Κονγκ. Το 2004 ίδρυσε το Dragons Heart Foundation, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα το οποίο χτίζει σχολεία σε απομακρυσμένα και εξαθλιωμένα χωριά της Κίνας, μέχρι σήμερα έχουν χτιστεί περισσότερα από είκοσι. Το 2008, διορίστηκε Πρέσβης Καλής Θελήσεως στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, συνδιοργάνωσε δύο κονσέρτα «Jackie Chan and Friends», το ένα έλαβε μέρος στο Στάδιο Birds Nest και το άλλο στο Guangzhou Sports Stadium, προς όφελος διαφόρων φιλανθρωπικών σκοπών.

 

Σήμερα, ο Τζάκι Τσαν περνά το χρόνο του μεταξύ αμερικανικών ταινιών με κινεζική αναφορά (όπως το Rush Hour 3, The Karate kid και Kung Fu Panda, στο οποίο έδωσε τη φωνή του) και κινεζικών ταινιών (όπως το The Spy Next Door και Little Big Soldier). Επίσης κάνει την εκτέλεση παραγωγής για πολλούς σκηνοθέτες και εργάζεται ως χορογράφος δράσης σε πολλές ταινίες στις οποίες εμφανίζεται. Η τελευταία του διεθνής περιπέτεια Chinese Zodiac (CZ12) τον φέρνει πίσω στην καρέκλα του σκηνοθέτη για πρώτη φορά μετά από περισσότερο από μια δεκαετία.

 

Είδος: Κωμική Περιπέτεια

Διάρκεια ταινίας: 119’

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑΤΖΑΚΙΤΣΑΝ

1977: Snake in the Eagle’s Shadow (actor)

1978: The Fearless Hyena (director/actor)

1978: Drunken Master (actor)

1980: The Young Master (director/actor)

1981: The Cannonball Run (actor)

1982: Dragon Lord (director/actor)

1983: Project A (director/actor)

1985: Heart of the Dragon (actor)

1986: Police Story (director/actor)

1986: Armor of God (director/actor)

1987: Project A II (director/actor)

1988: Police Story II (director/actor)

1989: Miracle (aka Mr Canton and Lady Rose) (director/actor)

1991: Operation Condor (director/actor)

1992: Twin Dragons (actor/action choreographer)

1992: Super Cop: Police Story 3 (producer/actor)

1993: Crime Story (producer/actor)

1994: Drunken Master II (producer/actor)

1995: Rumble in the Bronx (actor)

1996: First Strike: Police Story 4 (producer/actor)

1997: Burn, Hollywood, Burn: An Alan Smithee Film (cameo)

1998: Who Am I? (director/actor)

1998: Rush Hour (actor/action choreographer)

2000: Shanghai Noon (actor)

2001: The Accidental Spy (producer/actor)

2001: Rush Hour 2 (actor)

2002: Shanghai Knights (executive producer/actor/action choreographer)

2003: Around the World in 80 Days (executive producer/actor/

action choreographer)

2004: New Police Story (executive producer/actor/action choreographer)

2005: The Myth (executive producer/actor/action choreographer)

2006: Rob-B-Hood (executive producer/actor/action choreographer)

2007: Rush Hour 3 (actor/action choreographer)

2008: Kung Fu Panda (voice actor)

2009: The Founding of a Republic (special appearance)

2010: The Spy Next Door (actor)

2010: Little Big Soldier (actor)

2010: The Karate Kid (actor)

2011: 1911 (actor)

2012: Chinese Zodiac (CZ12) (director/producer/co-writer/actor/action choreographer)