Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

O Ανδρέας Φλουράκης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Royal Court Theatre

O Ανδρέας Φλουράκης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Royal Court Theatre

O θεατρικός συγγραφέας Ανδρέας Φλουράκης επιλέχθηκε από το Royal Court Theatre του Λονδίνου για να λάβει μέρος στο project PIIGS «...για μια βδομάδα γεμάτη τραγωδία , κωμωδία και οργή στην καρδιά του Λονδίνου!» αφιερωμένη στην οικονομική κρίση που πλήττει κάποιες χώρες περισσότερο από κάποιες άλλες.

 

Στο project αυτό, καλείται ένας συγγραφέας από κάθε χώρα των PIIGS (Πορτογαλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ελλάδα και Ισπανία), να εκφράσει με τον δικό του τρόπο την κρίση στη χώρα του.

 

Μέχρι το καινούργιο έργο του να παρουσιαστεί στο Royal Court, η «Λάσσυ» του Ανδρέα Φλουράκη θα συνεχίζει να παίζεται στο θέατρο Επί Κολωνώ μέχρι 2 Ιουνίου, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χριστοφή. Η «Λάσσυ» είναι ένα θεατρικό έργο, «παιδί» κι αυτό της κρίσης, που δεν εγκλωβίζεται στο πρώτο επίπεδο του θυμού, της καταγγελίας ή της σάτιρας. Η «Λάσσυ» ξεπερνάει τα όρια της επικαιρότητας και μας αφηγείται μια ιστορία συμβιβασμού και συμφιλίωσης με τραγούδια, χιούμορ και βία. Με πρωταγωνιστές έναν άντρα και μια γυναίκα, τη μουσική των 80s, τη νοσταλγία της νεότητας και των φαντασιώσεών της, η «Λάσσυ» είναι ένα απροσδόκητο μείγμα τραγικότητας και κωμωδίας.

 

O συγγραφέας:

Ο Ανδρέας Φλουράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969, σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Αθήνα και θεατρική γραφή στην Αγγλία (MA Writing for the Theatre and Broadcast Media). Στο θέατρο εμφανίζεται για πρώτη φορά το 2001 με το συλλογικό έργο Πίστη (Θέατρο του Νότου). Το 2003 διακρίνεται στον διαγωνισμό μονόπρακτων του Θεάτρου Τέχνης, το 2004 του απονέμεται η υποτροφία Fulbright, το 2006 το έργο του Αντιλόπες επιλέγεται ως ένα από τα δεκαέξι καλύτερα θεατρικά της Ευρώπης στο πρόγραμμα JANUS, ενώ το 2008 βραβεύεται στο διαγωνισμό μονόπρακτων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρόδου, καθώς και στον διεθνή Διαγωνισμό Μονοδράματος 2006-2008 των UNESCO-Ι.Τ.Ι. Θεατρικά του έργα που έχουν παρουσιαστεί: Οι Μέρες Πριν Έρθεις (Θέατρο του Νότου), Φύλλα Της (Θέατρο της Άνοιξης στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας και Θέατρο Επί Κολωνώ), Τυφλή Εμπιστοσύνη (Θέατρο Άλεκτον), Κάσσυ (ΧΙΙΙ Διεθνή Συνάντηση Αρχαίου Δράματος Δελφών), Κέλυφος (104 Κέντρο λόγου και τέχνης), Μπελ Επόκ (Θέατρο Επί Κολωνώ) κ.α. Έργα του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Τουρκικά, Ρουμάνικα, Πολωνικά και Φινλανδικά και έχουν παρασταθεί – αναγνωσθεί στα Royal Court Theatre, Gate Theatre, West Yorkshire Playhouse και Tristan Bates στη Μ. Βρετανία, στο φεστιβάλ Oyun Yaz στην Κωνσταντινούπολη, στο Φεστιβάλ του Ελσίνκι, στα Comparative Drama Conference, φεστιβάλ HotINK, φεστιβάλ GI60 στις Η.Π.Α. κ.α.

 

Όσον αναφορά το ΤΗΕ BIG IDEA: PIIGS, τα έργα που θα παρουσιαστούν θα κινηματογραφηθούν και θα παρουσιαστούν σε ζωντανή αναμετάδοση. Το πρόγραμμα του Royal Court Theatre έχει ως έξης:

 

PIIGS (Portugal, Italy, Ireland, Greece and Spain)

Τρίτη 25 Ιουνίου: Πορτογαλία

Sandra Pinheiro (Λισαβόνα)
April De Angelis (
Λονδίνο)


Τετάρτη 26 Ιουνίου: Ιταλία

Fausto Paravidino (Ρώμη)
Anders Lustgarden (
Λονδίνο)

 

Πέμπτη 27 Ιουνίου: Ιρλανδία

Deirdre Kinahan (Δουβλίνο)
Kieran Hurley (
Γλασκώβη)

 

Παρασκευή 28 Ιουνίου: Ελλάδα

Andreas Flourakis (Αθήνα)
Alexi Kaye Campbell (
Λονδίνο)

 

Σάββατο 29 Ιουνίου: Ισπανία

Vanessa Montfort (Μαδρίτη)
Alexandra Wood (
Λονδίνο)

Σχετικές ειδήσεις
Μήδεια - μέρος 1ο από την OST Ensemble Theatre company στο ΚΕΤ
18.11.2016 10:56
Η OST Ensemble Theatre company παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, την παράσταση Μήδεια - μέρος 1ο, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Στάθη Γραφανάκη και ερμηνεία της Βασιλικής Σαραντοπούλου.
Για μια ανάσα…, της Ζίνι Χάρις στο Θέατρο Διάνα
27.10.2016 12:46
Eπιστροφή στο θεατρικό της σπίτι, στο θέατρο Διάνα, για την Ελένη Ράντου αυτή τη σεζόν με το Σταμάτη Φασουλή να σκηνοθετεί το ψυχολογικό θρίλερ της Ζίνι Χάρις «Για μια ανάσα…», έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά το Royal Court στο Λονδίνο.
Η Ελένη Ράντου επιστρέφει στο Θέατρο Διάνα
17.08.2016 17:20
Eπιστροφή στο θεατρικό της σπίτι, στο θέατρο Διάνα, για την Ελένη Ράντου αυτή τη σεζόν με τον Σταμάτη Φασουλή να σκηνοθετεί το ψυχολογικό θρίλερ της Ζίνι Χάρις «Για μια ανάσα…», έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά το Royal Court στο Λονδίνο.
Για μια ανάσα…, της Ζίνι Χάρις με την Ελένη Ράντου στο θέατρο Διάνα
28.07.2016 14:18
Επιστροφή στο θεατρικό της σπίτι, στο θέατρο Διάνα, για την Ελένη Ράντου αυτή τη σεζόν με το Σταμάτη Φασουλή να σκηνοθετεί το ψυχολογικό θρίλερ της Ζίνι Χάρις «Για μια ανάσα…», έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά το Royal Court στο Λονδίνο.
Quelle décadence: Bar theatre στο χώρο τέχνης Αυλητής Art
26.02.2016 14:42
Στον Αυλητή συνεχίζεται η επιτυχημένη σειρά παραστάσεων bar theatre. Μετά τον «Διωγμένο», έρχεται ο Γιάννης Δημητράκης το "Quelle décadence", σε ένα one man show με πολλές εκπλήξεις.