Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Edy Ferguson - Conspiracy Theory: έκθεση στη γκαλερί Bernier-Eliades

Edy Ferguson - Conspiracy Theory: έκθεση στη γκαλερί Bernier-Eliades

H γκαλερί Bernier-Eliades είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την ατομική έκθεση της Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας Edy Ferguson, την Πέμπτη 30 Μαΐου, 20:00 – 22:00. Η καλλιτέχνιδα θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια .

 

Η Edy Ferguson (Σικάγο, ΗΠΑ) είναι μια πολύπλευρη εικαστικός και καλλιτέχνιδα. Η πρακτική της περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα υλικών και μέσων όπως: βίντεο, σχέδια, κολλάζ, γλυπτική, φωτογραφία, performance. Το εύρος των δεξιοτήτων της καλλιτέχνιδος, η ελευθερία της να χρησιμοποιεί μια ευρεία γκάμα μέσων, καθώς και η στάση της απέναντι στην performance ως μέσο έκφρασης, καθιστούν τα έργα της άκρως ενδιαφέροντα, περιεκτικά αλλά ταυτόχρονα πολύ ελκυστικά.

 

Η δουλειά της κάνει σαφείς νύξεις για την υψηλή κουλτούρα και την κουλτούρα της καθημερινότητας, αντλώντας έμπνευση μέσα από εικόνες του σινεμά ή τον κόσμο της rock μουσικής. Η Ferguson θέτει σημαντικά και καίρια ζητήματα σχετικά με τον ρόλο των συναισθημάτων στις καλλιτεχνικές δημιουργίες, την απελευθερωτική δύναμη που εκπέμπουν οι εικόνες και η μουσική , καθώς και την συνύπαρξη πολλαπλών και αντιθετικών απόψεων για το πώς βιώνει ο θεατής την πραγματικότητα.

 

Σε αυτή την έκθεση, η καλλιτέχνιδα θα παρουσιάσει μια σειρά από φωτογραφίες, κολλάζ, και μία μουσική εγκατάσταση προβάλλοντας το εικαστικό όραμα της, με όλες τις εκφάνσεις, την ευαισθησία αλλά και την ενέργεια που εκπέμπει.

 

Η Ferguson ζει και εργάζεται μεταξύ Λονδίνου, Νέας Υόρκης και Αθήνας. Το 1988 έλαβε BFA από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις. Το 1996 έλαβε Μεταπτυχιακό πάνω σε ζωγραφική, κινηματογράφο, βίντεο εγκαταστάσεις, από το Hunter College της Νέας Υόρκης. Έχει εκθέσει διεθνώς στη Γαλλία, την Ελβετία, την Αυστρία, τη Βενεζουέλα, την Ελλάδα και στις ΗΠΑ. Ατομικές εκθέσεις της περιλαμβάνουν: αναδρομική έκθεση στο Centre D’Art Contemporain, Γενεύη, 2012, αναδρομική έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη , Αθήνα, 2012. Έργα της έχουν συμπεριληφθεί στη 2η Μπιενάλε της Μαρντίν, Τουρκία, στο Weiner Art Foundation και στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις
Ignoramus, έκθεση του Helmut Stallaerts στη γκαλερί Bernier/Eliades
12.01.2017 11:25
Η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βέλγου καλλιτέχνη Helmut Stallaerts, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, 20:00-22:00. Ο καλλιτέχνης εκθέτει πρώτη φορά στη γκαλερί και θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια.
Έκθεση του Kahlil Joseph στη γκαλερί Bernier/Eliades
16.11.2016 10:23
Η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του εικαστικού / σκηνοθέτη Kahlil Joseph, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, 2016, 20:00-22:00.
The gap in between: έκθεση του Mario Airò στη γκαλερί Bernier-Eliades Gallery
20.09.2016 12:25
Η γκαλερί Bernier-Eliades Gallery, εγκαινιάζει την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 την έκθεση του Mario Airo "The gap in between".
The pig and other stories: Έκθεση του Στράτου Καλαφάτη στην γκαλερί Bernier-Eliades
27.04.2016 14:02
Η γκαλερί Bernier-Eliades, την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016, παρουσιάζει την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Στράτου Καλαφάτη με τίτλο ”The pig and other stories”.
Every rigid body: έκθεση του Κώστα Σαχπάζη στη γκαλερί Bernier-Eliades
11.03.2016 14:43
Η γκαλερί Bernier-Eliades, την Πέμπτη 7 Απριλίου, 20:00-22:00, παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Κώστα Σαχπάζη.