Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Το Μουσικό Χωριό επιστρέφει στον Άγιο Λαυρέντιο, τον Αύγουστο

Το Μουσικό Χωριό επιστρέφει στον Άγιο Λαυρέντιο, τον Αύγουστο

Το Μουσικό Χωριό, γνώριμο σε εκατοντάδες μουσικούς και φίλους της τέχνης εδώ και οκτώ χρόνια, είναι μία από τις μεγαλύτερες μουσικές κοινότητες στην Ευρώπη, ένας θεσμός ελεύθερης ανταλλαγής και διασποράς καλλιτεχνικών ιδεών και πρωτότυπων εκπαιδευτικών μοντέλων διαμέσου της μουσικής πράξης.

 

Διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία arTree σε συνεργασία με  την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας & Τουρισμού Δήμου Βόλου  και τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και με τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

 

Φέτος, η εκπαιδευτική δράση του Μουσικού Χωριού εκφράζεται θεματικά μέσα από 16 κατευθύνσεις, οι οποίες στεγάζουν 28 μουσικά εργαστήρια/masterclasses ομαδικής δράσης. Συντονιστές  των δράσεων αυτών είναι 52 διεθνείς μουσικοί / εκπαιδευτικοί, καθώς και διάφοροι προσκαλεσμένοι της διοργάνωσης με παρουσία και δράση στο χώρο της ζωντανής δημιουργίας, του χορού, του θεάτρου, του λόγου, της ειδικής αγωγής και της καλλιέργειας του σώματος.

 

Οι θεματικές αυτής της χρονιάς παρουσιάζουν επιπλέον ενδιαφέρον, καθώς εστιάζουν σε ευρείες μουσικές προσεγγίσεις:

η πρώτη περίοδος δίνει χώρο στη σχέση της μουσικής με άλλες παραστατικές τέχνες, όπως ο χορός και το σωματικό θέατρο, προωθεί τον πειραματισμό και την πολυσυλλεκτικότητα και εργάζεται εντατικά επάνω στα εργαλεία που εν δυνάμει μπορούν να μεταμορφώσουν το μουσικό , από εκτελεστή σε στοχαστή - καλλιτέχνη.

 

Στα πλαίσια της δεύτερης περιόδου επανεξετάζεται η σχέση των αρχετυπικών μουσικών ιδιωμάτων του ελλαδικού και βαλκανικού χώρου με τη σύγχρονη δημιουργία, ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνεται στη σύνδεση μεταξύ μουσικής και ποιητικής αφήγησης. 

 

Οι φετινές κατευθύνσεις επικεντρώνονται στις εξής θεματικές:

ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ

POP KOUΛΤΟΥΡΑ

ΧΟΡΟΣ & ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

ΠΑΛΑΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

ΡΥΘΜΙΚΗ ΑΓΩΓΗ & ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ

TO ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ

ΛΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΛΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΖΥΓΙΕΣ & ΚΟΜΠΑΝΙΕΣ

ΛΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΘΕΑΤΡΟ & ΑΦΗΓΗΣΗ

ΛΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΡΑΓΟΥΔΙ

MAKAMIA, ΡΑΓΚΕΣ & ΔΡΟΜΟΙ

ΤΖΑΖ

 

Οι κατευθύνσεις αυτές έχουν δομηθεί, ανάλογα με το βαθμό διάδρασης που παρουσιάζουν μεταξύ τους, σε δύο περιόδους:

1η περίοδος: (18 - 24 Aυγ 2013)

2η περίοδος: (26 Αυγ - 1 Σεπτ 2013)

 

Όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιούνται καθημερινά συναυλίες και αυθόρμητα μουσικά δρώμενα σε κάθε γωνιά του Αγίου Λαυρεντίου.

 

To αναλυτικό πρόγραμμα των κατευθύνσεων και εργαστηρίων μπορείτε να το διαβάσετε στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του Μουσικού Χωριού (www.music-village.gr).

 

H διοργάνωση φέτος, όπως και πέρυσι, θα υλοποιήσει νέο σύστημα οικονομικών εισφορών, όπου και θα παρέχονται ειδικές τιμές για νέους, φοιτητές, παιδιά και άνεργους, καθώς και μειωμένο κόστος συμμετοχής για όλους τους ενήλικες.

 

Η διαμόρφωση του εκπαιδευτικού/συναυλιακού προγράμματος και των κειμένων είναι έργο της ομάδας εργασίας της arTree, σε συνεργασία με τους προσκαλεσμένους καλλιτέχνες/παιδαγωγούς.

 

Η ομάδα της arTree: Κώστας Μακρυγιαννάκης, Θύμιος Ατζακάς, Γιώργος - Εμμανουήλ Λαζαρίδης (καλλιτεχνική διεύθυνση), Ελένη Παπαγεωργίου (γραμματεία), Αλέξανδρος Σεϊταρίδης (συντονισμός παραγωγής)

Σχετικές ειδήσεις
LɐV ɹɛDI FESTIVAL: Ρεμπέτικα στον Άγιο Λαυρέντη
06.07.2016 15:31
Ένα τριήμερο φεστιβάλ, το LɐV ɹɛDI FESTIVAL, θα απολαύσουν οι φίλοι του ρεμπέτικου στις 29, 30 και 31 Ιουλίου 2016 στον Άγιο Λαυρέντιο στο Πήλιο.
Saristra Festival 2016
29.06.2016 15:03
Το μεγάλο φεστιβάλ του Ιονίου Saristra Festival επιστρέφει στις 5, 6 και 7 Αυγούστου 2016 στο χωριό-«φάντασμα» παρουσιάζοντας σπουδαίους μουσικούς και μπάντες: Γιάννης Αγγελάκας, Monika, Παύλος Παυλίδης & Β-Movies, Planet of Zeus, She Past Away, Mechanimal, Victory Collapse, Bazooka, Tendts, Selofan, Gioumourtzina, Lumiere, Ice_Eyes.
6ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού
22.06.2016 12:31
Ακόμη ένα υπέροχο μουσικό καλοκαίρι υπόσχεται να προσφέρει το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού που διοργανώνεται για έκτη χρονιά, από τις 28 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου 2016, με οκτώ συναυλίες υψηλής ποιότητας, τις οποίες θα παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό δέκα διεθνώς καταξιωμένοι μουσικοί.
IN-EDIT Thessaloniki Edition 2016
30.03.2016 16:24
Πριν τρία χρόνια, το IN-EDIT Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο, διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Αυτό τον Απρίλιο, τρία χρόνια, χιλιάδες χιλιόμετρα και δεκάδες μουσικά ντοκιμαντέρ αργότερα, επιστρέφει στο Ολύμπιον για τρίτη χρονιά με τη δέσμευση ότι... δε θα δεις πουθενά τόση μουσική!
Το IN-EDIT επιστρέφει στην Αθήνα!
24.02.2016 16:50
Το IN-EDIT Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο, έρχεται στην Αθήνα για δεύτερη χρονιά και φέρνει μαζί του 11 μοναδικά μουσικά ντοκιμαντέρ, που καλύπτουν όλο το φάσμα της παγκόσμιας μουσικής. Οι ποπ τόνοι των Backstreet Boys και οι ηλεκτρονικοί ήχοι των Daft Punk, μπλέκονται με τις σόουλ μελωδίες του James Brown, τα γεμάτα συναίσθημα τραγούδια της Amy Winehouse και τη ροκ του Kurt Cobain.