Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Απογεύματα στο φουαγιέ της Λυρικής Σκηνής

Απογεύματα στο φουαγιέ της Λυρικής Σκηνής

Η Εθνική Λυρική Σκηνή μας καλεί σε μια συναυλία στο φουαγιέ του Θεάτρου Ολύμπια με άγνωστα αριστουργήματα των Μάλερ και Μπραμς.

 

Ερμηνεύουν οι εξαιρετικοί μουσικοί: Στέφανος Θωμόπουλος στο πιάνο , Αντώνης Σουσάμογλου στο βιολί , Χαρά Σειρά στη βιόλα και Άγγελος Λιακάκης στο βιολοντσέλο.

 

Η ιδέα για αυτή τη συναυλία γεννήθηκε από την επιθυμία τεσσάρων ελλήνων μουσικών να συνεργαστούν για πρώτη φορά μαζί, γύρω από ένα ρεπερτόριο το οποίο, αν και περιλαμβάνει κάποια από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα μουσικής δωματίου, παραμένει σχετικά άγνωστο. Τα κουαρτέτα με πιάνο παίζονται πολύ λιγότερο και από το τρίο, σύνολο πολύ πιο πρακτικό και εύκολο στο στήσιμο, και από το κουιντέτο, το οποίο γίνεται αφορμή συνεργασίας ανάμεσα σε ένα πιανίστα και ένα ήδη υπάρχον κουαρτέτο εγχόρδων.

 

Στη συναυλία αυτή θα ακούσουμε το κορυφαίο κουαρτέτο με πιάνο του Brahms σε σολ ελάσσονα, το οποίο έχει μεταγραφεί από τον ίδιο τον Schönberg για μεγάλη ορχήστρα . Σαν εισαγωγή προτείνεται το μυστηριώδες μονομερές κουαρτέτο του Mahler, μοναδικό έργο του συνθέτη για μουσική δωματίου.

 

 

Πρόγραμμα

 

•             G. Mahler - Κουαρτέτο με πιάνο σε λα ελάσσονα

•             J. Brahms - Κουαρτέτο Νο1 σε σολ ελάσσονα Opus 25

 

Σχετικές ειδήσεις
Ανοίγει η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
13.06.2016 16:35
Στις 25 Ιουνίου 2016, ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες της η Εναλλακτική Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με μια σειρά παραστάσεων μουσικού θεάτρου, όπου θα παρουσιαστούν δύο έργα του πρωτοπόρου Έλληνα συνθέτη Γιάννη Χρήστου.
Θριαμβευτική έναρξη για την Αΐντα από την ΕΛΣ στο Ηρώδειο
13.06.2016 13:23
Στο κατάμεστο Ηρώδειο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, η πρεμιέρα της πρώτης καλοκαιρινής παραγωγής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της μεγαλειώδους τετράπρακτης όπερας του Τζουζέππε Βέρντι, Αΐντα, σε μουσική διεύθυνση Μύρωνα Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία Ενρίκο Καστιλιόνε.
Παρασκευή στις 3: Συναυλία στη Μουσική Βιβλιοθήκη από το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες
18.12.2015 10:37
Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών «Παρασκευή στις 3: συναυλίες στη βιβλιοθήκη», η Μουσική Βιβλιοθήκη υποδέχεται τους μαθητές του Ωδείου Μουσικοί Ορίζοντες και παρουσιάζει μία πολύ ενδιαφέρουσα συναυλία.
Χριστούγεννα στη Λυρική με τη Μποέμ του Τζάκομο Πουτσίνι!
27.11.2015 13:16
H δημοφιλέστατη Μποέμ του Τζάκομο Πουτσίνι θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Ολύμπια για επτά παραστάσεις λίγο πριν τα Χριστούγεννα, υπό τη μουσική διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Μύρωνα Μιχαηλίδη.
Η Κατερίνα Πολέμη και το κουαρτέτο της με το Cafe do Brasil II live στο Faust
03.11.2015 16:20
Παρ'όλο που θα είμαστε στο κέντρο της Αθήνας, η Ελληνοβραζιλιάνα Κατερίνα Πολέμη και οι μουσικοί της θα μας ξαναταξιδέψουν στις 8 Νοεμβρίου μέσα από τη σκηνή του Faust, σε ένα καφενεδάκι της Βραζιλίας μετά από τη μεγάλη επιτυχία που είχαν στο φεστιβάλ Μικρό Παρίσι των Αθηνών πρόσφατα.