Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Απογεύματα στο φουαγιέ της Λυρικής Σκηνής

Απογεύματα στο φουαγιέ της Λυρικής Σκηνής

Η Εθνική Λυρική Σκηνή μας καλεί σε μια συναυλία στο φουαγιέ του Θεάτρου Ολύμπια με άγνωστα αριστουργήματα των Μάλερ και Μπραμς.

 

Ερμηνεύουν οι εξαιρετικοί μουσικοί: Στέφανος Θωμόπουλος στο πιάνο , Αντώνης Σουσάμογλου στο βιολί , Χαρά Σειρά στη βιόλα και Άγγελος Λιακάκης στο βιολοντσέλο.

 

Η ιδέα για αυτή τη συναυλία γεννήθηκε από την επιθυμία τεσσάρων ελλήνων μουσικών να συνεργαστούν για πρώτη φορά μαζί, γύρω από ένα ρεπερτόριο το οποίο, αν και περιλαμβάνει κάποια από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα μουσικής δωματίου, παραμένει σχετικά άγνωστο. Τα κουαρτέτα με πιάνο παίζονται πολύ λιγότερο και από το τρίο, σύνολο πολύ πιο πρακτικό και εύκολο στο στήσιμο, και από το κουιντέτο, το οποίο γίνεται αφορμή συνεργασίας ανάμεσα σε ένα πιανίστα και ένα ήδη υπάρχον κουαρτέτο εγχόρδων.

 

Στη συναυλία αυτή θα ακούσουμε το κορυφαίο κουαρτέτο με πιάνο του Brahms σε σολ ελάσσονα, το οποίο έχει μεταγραφεί από τον ίδιο τον Schönberg για μεγάλη ορχήστρα . Σαν εισαγωγή προτείνεται το μυστηριώδες μονομερές κουαρτέτο του Mahler, μοναδικό έργο του συνθέτη για μουσική δωματίου.

 

 

Πρόγραμμα

 

•             G. Mahler - Κουαρτέτο με πιάνο σε λα ελάσσονα

•             J. Brahms - Κουαρτέτο Νο1 σε σολ ελάσσονα Opus 25

 

Σχετικές ειδήσεις
Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών στο Μουσείο Μπενάκη
15.02.2017 10:22
Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών θα βρεθεί στο Μουσείο Μπενάκη για μία συναυλία, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017.
29.12.2016 13:33
Η Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ υποδέχεται φέτος στα βαγόνια της τον μαγικό κόσμο της όπερας και του κλασικού τραγουδιού παρουσιάζοντας κάθε μήνα μία διαφορετική θεματική μουσική ενότητα με σημαντικούς καλλιτέχνες της λυρικής μας σκηνής.
Ανοίγει η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
13.06.2016 16:35
Στις 25 Ιουνίου 2016, ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες της η Εναλλακτική Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με μια σειρά παραστάσεων μουσικού θεάτρου, όπου θα παρουσιαστούν δύο έργα του πρωτοπόρου Έλληνα συνθέτη Γιάννη Χρήστου.
Θριαμβευτική έναρξη για την Αΐντα από την ΕΛΣ στο Ηρώδειο
13.06.2016 13:23
Στο κατάμεστο Ηρώδειο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, η πρεμιέρα της πρώτης καλοκαιρινής παραγωγής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της μεγαλειώδους τετράπρακτης όπερας του Τζουζέππε Βέρντι, Αΐντα, σε μουσική διεύθυνση Μύρωνα Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία Ενρίκο Καστιλιόνε.
Τραγούδια της Άνοιξης: Συναυλία των «Μικρών Μουσικών» στο Ωδείο Αθηνών
11.05.2016 11:50
Την ετήσια συναυλία της Χορωδίας τους θα πραγματοποιήσουν οι «Μικροί Μουσικοί», το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στις 7μμ, στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών.