Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Θέατρο Μπολσόι

Θέατρο Μπολσόι
Το Θέατρο Μπολσόι ανέθεσε την νέα παράσταση , στον κινηματογραφικό σκηνοθέτη Αλεξάντρ Σοκούροφ, ο οποίος μας μεταφέρει επιτυχημένα στη Ρωσία του 16ου αιώνα. Στις 15 και 16 Ιουλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη στις 20:00 θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την όπερα Μπολσόι.

Η όπερα Μπορίς Γκοντουνόφ του 1869 αναφέρεται στη δραματική πτώση του τσάρου Μπορίς. Το λιμπρέτο, που έγραψε ο Μούσοργκσκι, βασίζεται στο ομώνυμο δράμα του Πούσκιν και στην παρτιτούρα ενσωματώνονται πλήθος μοτίβα από την παραδοσιακή ρωσική μουσική .

Η παράσταση έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές, μεταξύ άλλων και για τα υποβλητικά σκηνικά και τα εντυπωσιακά κοστούμια. Ενώ την μουσική διεύθυνση της παράστασης έχει αναλάβει ο Αλεξάντρ Βεντέρνικοφ, αρχιμουσικός του Θεάτρου Μπολσόι, και το έργο έχει την αυθεντική ενορχήστρωση του 1872.

Η σκηνοθεσία είναι του Αλεξάντρ Σοκούροφ, τα σκηνικά του Γιούρι Κούπερ, τα κοστούμια του Πάβελ Καπλέβιτς και η χορογραφία της  Εκατερίνα Μιρόνοβα.Σχετικές ειδήσεις
Γκλουμ, της ομάδας C. For Circus στο Θέατρο 104
10.02.2017 17:12
Η ομάδα θεάτρου C. For Circus παρουσιάζει σε διασκευή την παράσταση “ГЛУМ” (Γκλούμ) βασισμένη στο «Ημερολόγιο ενός απατεώνα» του Αλεξάντρ Οστρόφσκι.
Amadeus, σε απευθείας μετάδοση από το Οlivier Theatre στο Μέγαρο Μουσικής
26.01.2017 13:49
«Amadeus», μια παράσταση πέντε αστέρων που σπάει τα ταμεία στο Λονδίνο και έχει ενθουσιάσει τον απαιτητικό βρετανικό Τύπο! Το θεατρικό αριστούργημα του πρόσφατα χαμένου Πήτερ Σάφερ (1926-2016), το οποίο μάγεψε κοινό και κριτικούς όταν έκανε πρεμιέρα το 1979 στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας και έγινε η ταινία των 8 όσκαρ το 1984, παρουσιάζεται στο Olivier Theatre σε μια συναρπαστική αναβίωση που υπογράφει ο σκηνοθέτης Michael Longhurst [Μάικλ Λόνγκχερστ], με τους πρωταγωνιστές του έργου, τον Lucian Msamati [Λούσιαν Μσαμάτι] (Luther, Game of Thrones, NT Live: The Comedy of Errors) ως Σαλιέρι και τον Adam Gillen [Άνταμ Γκίλλεν] ως Μότσαρτ (Fresh Meat, Benidorm, Prisoners’ Wives, NT: The Five Wives of Maurice Pinder), να δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας, ντυμένοι με πολυτελή κοστούμια εποχής.
Το Μυρολόγι της Φώκιας – το Καμίνι, σε σκηνοθεσία Δ. Αβδελιώδη στο Θέατρο της Α.Σ.Κ.Τ
30.09.2016 13:34
Ο Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό, τη τελευταία του θεατρική δουλειά «Το Μυρολόγι της Φώκιας – Το Καμίνι». Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Θέατρο της Α. Σ. Κ. Τ., στο οποίο θα στεγασθεί για 2 χρόνια το θεατρικό ρεπερτόριο του σκηνοθέτη, με την υποστήριξη και τη συνεργασία του Θεάτρου της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.
«η ριμάδα η ζωή», από τον Μανώλη Μαυροματάκη στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου
15.07.2016 11:22
Στις 29 & 30 Ιουλίου, ο χαρισματικός ηθοποιός Μανώλης Μαυροματάκης, μετά την όμορφη σκηνική του πρόταση για μικρούς και μεγάλους πάνω στην «Καταστρούπολη» του Φίλιπ Ρίντλεϊ (2014), επανέρχεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη για να παρουσιάσει έναν ιδιαίτερο μονόλογο, τον οποίο ερμηνεύει ο ίδιος, στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Στην παράσταση «η ριμάδα η ζωή», το πρωτότυπο κείμενο, τη μείξη καθώς και τη μετάφραση λοιπών κειμένων έχει αναλάβει ο Γιώργος Κοροπούλης, ενώ τη μουσική που θα εκτελείται ζωντανά, υπογράφει ο Τάσος Ρωσόπουλος.
Ρωμαίος και Ιουλιέττα από το Kenneth Branagh Theatre Company σε ζωντανή μετάδοση στο Μέγαρο
04.07.2016 17:09
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μετά τις ιδιαίτερα επιτυχημένες απευθείας μεταδόσεις θεατρικών παραστάσεων από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας (National Theatre Live) αλλά και μπαλέτων από το Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας (The Bolshoi Ballet Live from Moscow), εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο μεταδόσεων.