Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Θεατρικές Συνθέσεις ΙΙ: "Όλα τα χθες" I used to be... στο beton7

Θεατρικές Συνθέσεις ΙΙ:

Τo Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Βeton7 διοργανώνει από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούλιο 2013, το δεύτερο φεστιβάλ με τίτλο “Θεατρικές  Συνθέσεις” με βάση τα έργα του Σαίξπηρ, παρουσιάζοντας 14 έργα θεατρικών ομάδων και μεμονωμένων καλλιτεχνών οι οποίοι υπέβαλλαν πρόταση και επιλέχθηκαν για το συγκεκριμένο θεματικό άξονα του Beton7 .

 

Για την παράσταση

 

Υπάρχει ένας χώρος στο άχρονο που κατοικείται από δαιμόνιους νόες που ίπτανται και περιφέρουν την εγγενή δυσθυμία τους απέναντι στο καθεστώς των ανθρώπινων πραγμάτων. Αυτή τους η δυσθυμία υποκρύπτει θεμελιώδη ερωτήματα: πώς να ζεις, που ζεις, γιατί ζεις μα κυρίως τι είσαι.

 

Δύο τέτοιους δαιμόνιους νόες απέσπασε ο Σαίξπηρ και τους ενέπλεξε στο ανθρώπινο δράμα. Τον Άμλετ και τον Μάκβεθ. Αυτά τα δύο όντα κάνουν μία ισχυρή συμμαχία απέναντι στον φόβο, ο οποίος  παραμερίζει τα πάντα και οδηγεί στο χάος την ανθρώπινη ύπαρξη, καθιστώντας την μέσα του, ικανή να ζει στο σκοτάδι. Προσλαμβάνοντας ως δικές της πια της ιδιότητες του σκοταδιού. Οι δύο τους θα εισβάλλουν στην ανθρώπινη μνήμη ανατρέποντας τις σταθερές του ανθρώπινου έθους και ήθους. Μα κυρίως θα εισβάλλουν στη δική τους μνήμη, την εξαγριωμένη μνήμη από του ενός τις πράξεις και του αλλουνού την απραξία.

 

Δύο όντα συνδεδεμένα από πριν και με μοίρα κοινή. Αυτήν της τραγωδίας. Δύο κάτοικοι σ’ ένα έρημο Βασίλειο. Δύο δαιμόνιοι νόες που προσπαθούν να λύσουν το ανθρώπινο αίνιγμα. Το δικό τους αίνιγμα. Ουσιαστικά όμως ένας. Ο άνθρωπος. Που είναι εν δυνάμει τα πάντα.

 

 

Συντελεστές

Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς

Σύλληψη - Σύνθεση  - Σκηνοθεσία: Μαρία Μητροπούλου

Σκηνογραφική επιμέλεια και κοστούμια: Kenny Mac Lelan

Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης

Επιμέλεια κίνησης: Δέσποινα Μαλλιαρού

Βοηθός Σκηνοθέτη: Δέσποινα Μονογιού

Φωτογραφίες: Δημήτρης Σκόνδρας

Παίζουν: Δημήτρης Δρόσος, Μαρία Μητροπούλου

Σχετικές ειδήσεις
20.12.2016 12:34
Ο Δημήτρης Δημόπουλος και η Λίνα Καλπαζίδου σκηνοθετούν τον πιο απολαυστικό και εορταστικό Τσέχωφ στα πλαίσια του φεστιβάλ των Θεατρικών Συνθέσεων και του αφιερώματος στους Ρώσους συγγραφείς στο Beton7 από τις 9 Ιανουαρίου 2017 και για 4 Δευτερότριτα.
Οι Παίκτες, του Νικολάι Γκόγκολ στις Θεατρικές Συνθέσεις 2016 – 17 στο Beton 7
24.11.2016 12:15
Οι Θεατρικές Συνθέσεις 2016 – 17 στο Beton 7 παρουσιάζει το έργο του Νικολάι Γκογκόλ, Οι παίκτες, σε ελεύθερη διασκευή του Κώστα Νταλιάνη.
Σημειώσεις από το υπόγειο, του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι στις Θεατρικές Συνθέσεις 2016
25.10.2016 16:43
Ανοίγοντας το "Φεστιβάλ των θεατρικών Συνθέσεων' στο Beton7 με θέμα: ‘’Ρώσοι συγγραφείς – Από τον Ουμανισμό του Πούσκιν στον ποιητικό ρεαλισμό του Τσέχωφ’’ παρουσιάζεται την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου ώρα 21:00 και για οκτώ παραστάσεις το έργο του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι ‘’Σημειώσεις από το υπόγειο’’ σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Πέρη Μιχαηλίδη.
Η Χίος γεμίζει θέατρο!
05.08.2016 14:13
Τα έργα "ΠΙΤΣΙΜΠΟΥΡΓΚΟ", "ΗΛΙΟΣ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ", "ΕΦΥΓΑ ΚΙ ΓΩ ΑΠΟ ΚΕΙ Μ' ΕΝΑ ΚΟΣΚΙΝΟ ΦΑΚΗ" και "ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ" θα παρουσιαστούν τον Αύγουστο στη Χίο.
Ραντεβού στη Μικρή Επίδαυρο!
14.06.2016 12:27
Το πρόγραμμα της «Μικρής Επιδαύρου», που φέτος εκτείνεται από 1η έως 30 Ιουλίου, περιλαμβάνει έξι ενδιαφέρουσες μουσικές αλλά και θεατρικές εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, το φιλοθεάμον κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει: Δύο συναυλίες ελληνικής μουσικής, μία ξεχωριστή μουσική παράσταση, δύο ιδιαίτερες θεατρικές παραστάσεις και μία θεατρική "έκπληξη" ...από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου!