Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Joseph Haydn, «Τα Επτά Τελευταία Λόγια του Λυτρωτή μας στο Σταυρό»: Συναυλία με τον Νικόλαο Λαάρη στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Joseph Haydn, «Τα Επτά Τελευταία Λόγια του Λυτρωτή μας στο Σταυρό»: Συναυλία με τον Νικόλαο Λαάρη στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη παρουσιάζει τα «Τα Επτά Τελευταία Λόγια του Λυτρωτή μας στο Σταυρό», του Joseph Haydn με τον Νικόλαο Λαάρη στο πιάνο

 

τη Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013.

 

Μια πανελλήνια πρεμιέρα για να στοχαστούμε πάνω στα Θεία Πάθη.

Ο Haydn συνέθεσε «Τα Επτά Τελευταία Λόγια του Λυτρωτή μας στο Σταυρό» το 1786 για την Ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής στον Καθεδρικό Ναό του Cádiz της Ισπανίας. Η πιο γνωστή μορφή του έργου είναι το ορατόριο που γράφτηκε δέκα χρόνια αργότερα, το 1796. Η πρώτη γραφή του ήταν για ορχήστρα και παράλληλα εκδόθηκε για κουαρτέτο εγχόρδων και για πιάνο. Αυτή η τελευταία εκδοχή, διορθωμένη και εγκεκριμένη από τον ίδιο τον Haydn, και επιμελημένη από τον Ullrich Scheideler, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

 

Νικόλαος Λαάρης πιάνο

 

Σχετικές ειδήσεις
Transcending Romanticism, συναυλία στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
09.02.2017 11:37
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 στη συναυλία με τίτλο Transcending Romanticism –Υπερβατικός Ρομαντισμός, με την Αμαλία Κουντούρη στο φλάουτο και τη Μυρτώ Ακρίβου στο πιάνο.
Το Θέατρο του Βασιλιά Ήλιου, με την Ι. Ηλιουπόλου και τον Ν. Λαάρη στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
28.11.2016 13:17
Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου και ο Νίκος Λαάρης θα βρεθούν και πάλι στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, σε μία συναυλία που ενώνει τη μουσική με τη λογοτεχνία, με τίτλο Το Θέατρο του Βασιλιά Ήλιου.
Red Velvet: μία παθιασμένη συναυλία στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
03.10.2016 11:37
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου σε «ένα μουσικό ταξίδι που ξυπνά αισθήσεις και προκαλεί συγκινήσεις…».
Το θέατρο του Βασιλιά Ήλιου στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
12.04.2016 16:07
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί σε μία βραδιά με τίτλο Το θέατρο του Βασιλιά Ήλιου, με την Ιουλίτα Ηλιοπούλου και τον Νίκο Λαάρη την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016.
Η Σοφία Παπάζογλου live στο Σταυρό του Νότου
08.03.2016 11:33
Η ξεχωριστή ερμηνεύτρια Σοφία Παπάζογλου, με τη γλυκιά και αισθαντική φωνή, παρουσιάζει για δύο μοναδικές βραδιές στο Σταυρό του Νότου +(Plus) ένα πρόγραμμα που βασίζεται στην τελευταία της δουλειάς με τίτλο «Ο χτύπος της καρδιάς μου», με την επιμέλεια της Λίνας Νικολακοπούλου.