Ο βρετανός Tom Baxter, ένας τραγουδοποιός/τραγουδιστής που έχουμε ήδη γνωρίσει μέσα από την μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία και στη χώρα μας του single Tell Her Today, μιλάει στο Culturenow.gr, λίγες μέρες πριν τα δύο live του στο Gazarte στις 26 και 27 Απριλίου 2013.

Ο Tom Baxter  έρχεται στην Αθήνα στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του, λίγο μετά την κυκλοφορία του τρίτου άλμπουμ του.

Για τα δύο live στο Gazarte

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξω live στην Ελλάδα. Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που την επισκέπτομαι, καθώς τυχαίνει να είχα σχέση πριν πολλά χρόνια με Ελληνίδα και έτσι έζησα λίγο στην Αθήνα, όπου ερωτεύθηκα αμέσως τους Έλληνες!

Θα παίξουμε μία επιλογή τραγουδιών απ’ όλη τη δισκογραφία μου, και θα είναι μία μίξη ακουστικής κιθάρας, πιάνο, βιολί, τσέλο και κρουστά.

Το άλμπουμ The Uncarved Block

Η Ινδία με ενέπνευσε για αυτό το άλμπουμ, καθώς με έκανε να μείνω απλός και να εκθέσω τον εαυτό μου με τον πιο ειλικρινή και ευάλωτο τρόπο. Πρόκειται για ένα μέρος με πολλές αντιφάσεις: απέραντη ομορφιά και φυσικές πηγές, αλλά και μεγάλη φτώχεια, στέρηση και θρησκευτικός δογματισμός. Με κάποιο τρόπο όμως οι άνθρωποι έχουν διατηρήσει την ευγένεια τους – ίσως είναι το κάρμα τους που λέμε, που τους κάνει τόσο γενναιόδωρους.

Tell her Today, ένα τραγούδι πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα

Δεν είχα ιδεά ότι το τραγούδι είναι τόσο δημοφιλές στην Ελλάδα, με ευχαριστεί πολύ αυτό! Το κομμάτι αυτό γράφτηκε στην Ισπανία σε μία περίοδο που ήμουν πολύ επηρεασμένος από τη μουσική του Flamenco. Μιλάει για την αμφιβολία της αγάπης και πως, όταν τα πράγαματα δεν πάνε καλά, μερικές φορές πρέπει να παλέψεις για αυτό που πιστεύεις. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει μόνο να ακούς! Προσωπικά πιστεύω η ανάπτυξη και η εξέλιξη είναι δυνατή μόνο μέσα από την παρατήρηση και την κατανόση των δικών μας “τυφλών σημείων”.

Σας ευχαριστώ όλους όσοι θα έρθετε να μας δείτε το διήμερο. Εύχομαι να σας χαρίσω ένα βράδυ με συναίσθημα και λίγο γέλιο! Αν όμως χωρίζετε με κάποιον αυτήν την περίοδο, μην ξεχάσετε να φέρετε κάτι για να σκουπίσετε τα δάκρυά σας!