Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα φιλοξενήσει τον Denis Knoepfler για μια διάλεξη με θέμα «Αθήνα και Ρώμη, λίγο πριν την κατάκτηση της Ελλάδας από τους Ρωμαίους», στο πλαίσιο του κύκλο «College de France», που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Ο Γάλλος καθηγητής, θα δώσει τη διάλεξή του στο Μέγαρο Μουσικής, τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2013, στις 19.00.

Ο ομιλητής:

Eπίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Neuchâtel, ένας από τους καλύτερους παγκοσμίως ειδικούς της ελληνικής ιστορίας και του πολιτισμού, κυρίως της ελληνιστικής περιόδου, της αρχαιολογίας και της επιγραφικής. Οι πιο σημαντικές εργασίες του πραγματοποιήθηκαν στην Εύβοια και την Βοιωτία, κατά ένα μεγάλο μέρος υπό την αιγίδα της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών και της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής.

College de France:

Το Collège de France , δημόσιο Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης, αποτελεί ένα μοναδικό θεσμό της Γαλλίας, χωρίς αντίστοιχό του στον κόσμο. Στην υπηρεσία της έρευνας και της διδασκαλίας από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, ο αξιόλογος αυτός θεσμός συγκεντρώνει μια ομάδα επιλεγμένων καθηγητών (γάλλων και αλλοδαπών) οι οποίοι έχουν αναδειχθεί μέσα από την σπουδαιότητα και την πρωτοτυπία των ερευνών τους, σε ένα ευρύ φάσμα επιστημών που περιλαμβάνει τα μαθηματικά όσο και τη μελέτη των μεγάλων πολιτισμών, τη φυσική, τη χημεία, τη βιολογία και την ιατρική, τη φιλοσοφία και τη φιλολογία, τις κοινωνικέςεπιστήμες και την οικονομία, την προϊστορία, την αρχαιολογία και την ιστορία καθώς και τη γλωσσολογία. Κόσμημα της επιστημονικής έρευνας και της γαλλικής σκέψης τα επιτεύγματα των οποίων διαδίδει διεθνώς, το Collège de France συμβάλλει παράλληλα στον διάλογο και στην επίλυση μεγάλων παγκόσμιων προκλήσεων.Μετά από πρόσκληση και με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, το Collège de France εγκαινιάζει για το 2013, έναν κύκλο διαλέξεων, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο του προγράμματος Megaron Plus.