Η Feelgood παρουσιάζει στη χώρα μας μια από τις πολυαναμενόμενες και πιο φαντασμαγορικές ταινίες της χρονιάς, το «Iron Man 3» σε σκηνοθεσία Shane Black και με ένα λαμπερό καστ ηθοποιών, από την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013.

Όταν η στολή δεν είναι αρκετή

Την τελευταία φορά που συναντήσαμε τον Iron Man ήταν στο απόλυτο  block buster. Οι «Εκδικητές» έκαναν ρεκόρ εισπράξεων και κατάφεραν να αποσπάσουν διθυραμβικές κριτικές συνδέοντας  την πιο ισχυρή ομάδα υπέρ ηρώων της Marvel σε κοινό αγώνα ενάντια στο Κακό.

Σε συνέχεια αυτής της επιτυχίας αλλά και του συναρπαστικού κόσμου του Tony Stark (Iron Man και Iron Man 2)  έρχεται το ελεγειακό «Iron Man 3» για να κλονίσει κάθε αίσθηση ασφάλειας του πρωταγωνιστή αλλά και ενός ολόκληρου πολιτισμού. Ο Ben Kingsley στέκεται υποβλητικά απέναντι στον Robert Downey Jr και ενσαρκώνει τον απόλυτο Κακό στο πρόσωπο του Μανδαρίνου, ενός καθηλωτικού εχθρού που απειλεί τον κόσμο αλλά και την αίσθηση ταυτότητας του Iron Man.

Σύνοψη

Στο «Iron Man 3» ο εκκεντρικός και ιδιοφυής βιομήχανος Tony Stark θα αναμετρηθεί με τον χειρότερο μέχρι τώρα εχθρό του, τον σατανικό Μανδαρίνο. Όταν ο κόσμος του απειλείται, ο Iron Man ξεκινάει μια  εξαντλητική έρευνα για να βρει τους υπεύθυνους. Στο ταξίδι αυτό, το κουράγιο του δοκιμάζεται, αφού πρέπει να τα βγάλει πέρα ολομόναχος  με μοναδικό όπλο την επινοητικότητα του. Έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου και ο Tony  Stark θα δώσει επιτέλους απάντηση στο ερώτημα που τον απασχολεί χρόνια τώρα. Τι είναι αυτό που μετράει; Η στολή η ο άνθρωπος που τη φοράει;

Διάρκεια: 140’

Ποιος είναι ποιος

Tony Stark/ Iron Man

Robert Downey Jr

Δεν είναι άλλος από τον εκκεντρικό, δισεκατομμυριούχο και φιλάνθρωπο Tony Stark ή υπέρ ήρωα Iron Man. Πριν ακόμα πάρει ανάσα από την ηρωική και στα όρια της αυτοθυσίας σωτηρία της Νέας Υόρκης από τον αφανισμό, ο Tony ταλαιπωρείται από αϋπνία, ανησυχία και τρόμο. Όταν τελικά η απειλή ξεσπάσει, ο Tony πρέπει να βρει έναν τρόπο να σώσει τους δικούς τους ανθρώπους, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό.

Pepper Potts

Gwyneth Paltrow

Η Pepper έχει εξελιχθεί από βοηθός του Tony Stark σε αρχηγό των επιχειρήσεων του, αλλά και εκλεκτή της καρδιάς του. Έξυπνη, πιστή και ειλικρινής η Pepper τον καταλαβαίνει περισσότερο από τον καθένα. Αυτό βέβαια κρύβει πολλούς κινδύνους.

Col. James Rhodes (Rhodey)

Don Cheadle

Ο Rhodey είναι ο σύνδεσμος μεταξύ του Stark και της πολεμικής αεροπορίας. Είναι ένας από τους ελάχιστους έμπιστους του Stark, καθώς διακρίνεται από σπάνια υπομονή. Ο Rhodey έχει καινούρια στολή σε κόκκινες, ασημένιες και μπλε πατριωτικές αποχρώσεις, που τον μεταμορφώνει σε Iron Patriot.

Μανδαρίνος

Ben Kingsley

Ο Μανδαρίνος είναι ο μοχθηρός εγκέφαλος της τρομοκρατικής οργάνωσης γνωστής ως «Δέκα Δαχτυλίδια» που είναι υπεύθυνη για ακραίες τρομοκρατικές επιθέσεις.  Αν και ερημίτης, ο Μανδαρίνος κάνει έντονη την παρουσία του σκορπίζοντας τον πανικό στην κυβέρνηση και στους πολίτες με τα ανελέητα σχέδια επίθεσης που καταστρώνει.

Aldrich Killian

Guy Pearce

Μέσω του αυτοχρηματοδοτούμενου οργανισμού AIM, ο Aldrich Killian έχει συγκροτήσει μια επιστημονική ομάδα με παράτολμο αντικείμενο. Πρόκειται για την ομάδα Extremis που σχετίζεται με έναν ιό, ο οποίος ευθύνεται για  ασυνήθιστα επίπεδα ρώμης και αντοχής στους ανθρώπους.

Dr. Maya Hansen

Rebecca Hall

Η γοητευτική Dr. Maya Hansen είναι μια πανέξυπνη βοτανολόγος με σημαντικό επιστημονικό έργο, ιδιαίτερα ωφέλιμο για τα πειράματα της ομάδας Extremis. Η ανακάλυψη της έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το ανθρώπινο σώμα, αλλά ενέχει πολλούς κινδύνους, αν πέσει στα λάθος χέρια.

Eric Savin

James Badge Dale

 Ο Savin είναι το πρωτοπαλίκαρο της ομάδας Extremis. Προκαλεί δέος όχι μόνο επειδή είναι τεράστιος και δυνατός, αλλά και γιατί είναι ένας αδίστακτος εκτελεστής, στην υπηρεσία του Killian.

Happy Hogan

Jon Favreau

Ο Happy είναι ο έμπιστος οδηγός και σωματοφύλακας της Pepper. Καθώς είναι περισσότερο φίλος και λιγότερο υπάλληλος του Stark, ο Happy τον προσέχει και εμφανίζεται πάντα την κατάλληλη στιγμή, ακόμα κι αν ο Stark δεν τον περιμένει. Είναι αφοσιωμένος και πιστός και θα κάνει τα πάντα για να προστατέψει την Pepper και τον Tony.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Shane Black

Σενάριο:Drew Pearce, Shane Black

Παραγωγή:Kevin Feige

Παίζουν: Robert Downey Jr, Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Guy Pearce, Rebecca Hall, Jon Favreau, Ben Kingsley, Stephanie Szostak, James Badge Dale, Ty Simpikins, William Sadler

Διεύθυνση Φωτογραφίας: John Toll, ASC

Σχεδιασμός Παραγωγής: Bill Brzeski

Κοστούμια: Louise Frogley

Μοντάζ: Jeffrey Ford, A.C.E., Peter S. Elliot

Διάρκεια: 140’