To αγγλόφωνο συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου. Η μουσική τους αποπνέει μυστικισμό, σαν μια αρχαία παγανιστική τελετή.      Τους Sleepin Pillow αποτελούν χαρακτήρες με ψευδώνυμα. O Nomik, o Rispa, o Aisha Sama, o Nick, o Zakqueline, o Antoine κι o Skinman είναι οι φιγούρες που επί σκηνής παρουσιάζονται μεταμφιεσμένοι με κελεμπίες παρέα με το βασιλιά Μίδα ενώ το όλο show στολίζεται από ένα visual projection.

    Oι επιρροές τους ξεκινούν από το Bristol της Αγγλίας και φτάνουν ως τις μακρινές Ινδίες έχοντας καταφέρει να μπλέξουν ομοιόμορφα τους ήχους του trip hop και την δυτική ψυχεδέλεια, με την ανατολίτικη κουλτούρα και στοιχεία από την δική μας Ελληνική παράδοση.

    Το συγκρότημα δίνει συνεχείς live εμφανίσεις κι έχει καταφέρει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του ελληνικού εναλλακτικού κοινού ενώ αναμένεται η συμμετοχή τους στο Alternative Days SKG Festival΄08 στη Μονή Λαζαριστών.

    Tο “Rise” είναι το πρώτο single από το ντεμπούτο album τους “Apples On An Orange Tree” το οποίο κυκλοφόρησε στις 23 Ιουνίου.