Η cast a blast παρουσιάζει το ντεμπούτο album του dj, mc, στιχουργού και παραγωγού Jefferson Gonzalez ή αλλιώς BnC.     Γεννημένος στον Άγιο Δομίνικο στις αρχές της δεκαετίας του 80 ο Jefferson Gonzalez έρχεται στην Ελλάδα μετά από μια σύντομη παραμονή στην Νέα Υόρκη.

    Το ενδιαφέρον και η ενασχόληση του με την μουσική ξεκινά από πολύ νωρίς είτε παίζοντας τύμπανα σε μπάντες είτε αργότερα ως dj και mc σε διάφορα projects, με πιο πρόσφατη την συμμετοχή του ως mc στο misplased του Blend και στο Blend sextet.

    Το the Birth είναι η πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά και στην ουσία ένα one man show αφού ο ίδιος αναλαμβάνει τα φωνητικά και τους στίχους, τα scratch και όλη την παραγωγή με αποτέλεσμα ένα άλμπουμ πλούσιο και φρέσκο.

    Το βασικό concept πίσω από τον ήχο του the Birth είναι μια ομοιόμορφη μίξη πολλών ακουσμάτων, στυλ και ιδεών που εύκολα δένουν μεταξύ τους κάτω από μια γενικά πολύ καλή παραγωγή που περιέχει μεγάλες δόσεις oldschool hip hop, ωμές funk μπασογραμμές, σκονισμένο turntablism και στοιχεία reggae.
   
    Όπως είπε και ο ίδιος , φανταστείτε τους parliament να τζαμάρουν με τους Arrested Development με ηχολήπτη τον Lee Perry.