Η ομάδα krama παρουσιάζει την χοροθεατρική παράσταση «Shadow of a stretched arm» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια», από την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 έως και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013.

Το «Shadow of a stretched arm» επιλέχθηκε από τα έργα που παρουσιάστηκαν στο Millennium After Festival για να παρουσιαστεί ξανά για 5 παραστάσεις.

Η ομάδα επιστρατεύει την κίνηση και το λόγο για να διερευνήσει τις λεπτές ισορροπίες που διατρέχουν κάθε ανθρώπινη σχέση και κάθε κοινωνική δομή. Η καθημερινότητα μπαίνει στο μικροσκόπιο για να μελετηθεί η ιδιαίτερη φύση της εξουσίας. Μέσα σε μια ιστορική συγκυρία που πολλά ανατρέπονται και οι κοινωνικές συγκρούσεις εντείνονται, η σχέση εξουσιαζόμενου και εξουσιαστή έρχονται αυθόρμητα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Η συνεχής εναλλαγή ρόλων εξουσίας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του παιχνιδιού. Η σύγκρουση , αναγκαίο κακό. Πόσο συνειδητά είναι όμως όλα αυτά ; Είμαστε σε θέση να συνειδητοποιήσουμε όλες τις μορφές επιβολής εξουσίας που δεχόμαστε συνεχώς; Συνειδητοποιούμε ότι αρκεί το πάτημα του κουμπιού του τηλεχειριστηρίου για να εκτεθούμε; Κατά πόσο οι σκέψεις και οι πράξεις μας έχουν κοινωνικό αντίκτυπο;

Αδιαφορώντας επί μονίμου βάσεως για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είμαστε αναίτιοι ευθυνών; Συνωμοτούμε δειλά με τον εξουσιαστή;

 

«…Είδα ένα παράξενο όνειρο χτες βράδυ και θέλω να το ακούσεις… έτρεχα μέσα στο νερό, πιο σταθερό από χώμα, έτρεχα για ώρες αγωνιώντας αν τα μέλη μου θα μπορούσαν ξανά να ενωθούν αν θα ήθελαν ξανά να λυγίζουν για έναν και μόνο λόγο..»

Η ομάδα krama είναι μια νέα ομάδα που ιδρύθηκε το 2012 στην Ελλάδα με έδρα δράσης τις Βρυξέλλες.Το Shadow of a stretched arm είναι το πρώτο ολοκληρωμένο έργο της ομάδας.Η πρεμίερα του έργου έγινε το 2012. Το συγκεκριμένο έργο έχει παρουσιαστεί στην Ελλάδα και στο Βέλγιο τη σαιζόν 2012/2013.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Χορογραφία-σύλληψη : krama dance company

Μουσική σύνθεση: Κωσταντής Παπακωνσταντίνου

Ερμηνεύουν: Ντέννις Μεταξάς, Λία Χαμηλοθώρη, Άννα Ζούμπα, Δώρα Ζούμπα, Εύη Ζούμπα