Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Krama dance company - Shadow of a stretched arm

 Krama dance company - Shadow of a stretched arm

Η ομάδα krama παρουσιάζει την χοροθεατρική παράσταση «Shadow of a stretched arm» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια», από την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 έως και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013.

 

Το «Shadow of a stretched arm» επιλέχθηκε από τα έργα που παρουσιάστηκαν στο Millennium After Festival για να παρουσιαστεί ξανά για 5 παραστάσεις.

 

 

Η ομάδα επιστρατεύει την κίνηση και το λόγο για να διερευνήσει τις λεπτές ισορροπίες που διατρέχουν κάθε ανθρώπινη σχέση και κάθε κοινωνική δομή. Η καθημερινότητα μπαίνει στο μικροσκόπιο για να μελετηθεί η ιδιαίτερη φύση της εξουσίας. Μέσα σε μια ιστορική συγκυρία που πολλά ανατρέπονται και οι κοινωνικές συγκρούσεις εντείνονται, η σχέση εξουσιαζόμενου και εξουσιαστή έρχονται αυθόρμητα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

 

 

Η συνεχής εναλλαγή ρόλων εξουσίας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του παιχνιδιού. Η σύγκρουση , αναγκαίο κακό. Πόσο συνειδητά είναι όμως όλα αυτά ; Είμαστε σε θέση να συνειδητοποιήσουμε όλες τις μορφές επιβολής εξουσίας που δεχόμαστε συνεχώς; Συνειδητοποιούμε ότι αρκεί το πάτημα του κουμπιού του τηλεχειριστηρίου για να εκτεθούμε; Κατά πόσο οι σκέψεις και οι πράξεις μας έχουν κοινωνικό αντίκτυπο;

Αδιαφορώντας επί μονίμου βάσεως για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είμαστε αναίτιοι ευθυνών; Συνωμοτούμε δειλά με τον εξουσιαστή;

 

 

«...Είδα ένα παράξενο όνειρο χτες βράδυ και θέλω να το ακούσεις... έτρεχα μέσα στο νερό, πιο σταθερό από χώμα, έτρεχα για ώρες αγωνιώντας αν τα μέλη μου θα μπορούσαν ξανά να ενωθούν αν θα ήθελαν ξανά να λυγίζουν για έναν και μόνο λόγο..»

 

 

 

Η ομάδα krama είναι μια νέα ομάδα που ιδρύθηκε το 2012 στην Ελλάδα με έδρα δράσης τις Βρυξέλλες.Το Shadow of a stretched arm είναι το πρώτο ολοκληρωμένο έργο της ομάδας.Η πρεμίερα του έργου έγινε το 2012. Το συγκεκριμένο έργο έχει παρουσιαστεί στην Ελλάδα και στο Βέλγιο τη σαιζόν 2012/2013.

 

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

 

Χορογραφία-σύλληψη : krama dance company

Μουσική σύνθεση: Κωσταντής Παπακωνσταντίνου

Ερμηνεύουν: Ντέννις Μεταξάς, Λία Χαμηλοθώρη, Άννα Ζούμπα, Δώρα Ζούμπα, Εύη Ζούμπα

Σχετικές ειδήσεις
Tomorrow,  από την Hellenic Dance Company στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
28.11.2016 15:42
H νέα σταθερή συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) εγκαινιάζεται με το έργο «Τοmorrow», την καινούργια παραγωγή της Hellenic Dance Company (ΗDC), που θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας την Παρασκευή 2, το Σάββατο 3, την Κυριακή 4 και τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ.
Dance Days 6: Βραδιά ντουέτων & παράλληλη δράση
26.07.2016 15:01
Στις 27 Ιουλίου 2016, στα πλαίσια του Dance Days 6, θα παρουσιαστεί μια βραδιά ντουέτων στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.
Dance Days 6: Χορευτικός αγώνας Judo & Παράλληλες δράσεις
25.07.2016 13:07
Στις 26 Ιουλίου 2016, στα πλαίσια του Dance Days 6, θα παρουσιαστεί το "Hand to Hand" από την ισπανίδα χορογράφο Roser Lopez Espinosa, στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.
Η φημισμένη ομάδα Candoco Dance Company στο 22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
20.07.2016 10:58
Η φημισμένη ομάδα Candoco Dance Company θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα έργα των Aλεξάντερ Γουίτλεϋ και Τόμας Χάουερτ στο 22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στις 22 και 23 Ιουλίου 2016 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
Caravani, από το The Social Body Dance Lab στο Black Box
04.05.2016 12:39
Η ομάδα χορού The Social Body Dance Lab παρουσιάζει στο θέατρο Black Box στη Θεσσαλονίκη, την παράσταση Caravani.