Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Πάνος Τσίρος - Δεν είν’ έτσι; Παρουσίαση διηγημάτων από τη Μικρή Άρκτο και τον Ιανό

Πάνος Τσίρος - Δεν είν’ έτσι; Παρουσίαση διηγημάτων από τη Μικρή Άρκτο και τον Ιανό

Η Μικρή Άρκτος και ο IANOS παρουσιάζουν τη συλλογή διηγημάτων του Πάνου Τσίρου «Δεν είν’ έτσι;»

 

 

την Τρίτη 23 Απριλίου και ώρα 20:00.

 

 

Ο Πάνος Τσίρος  στο βιβλίο του Δεν είναι έτσι;  διηγείται περίεργες ιστορίες, που σταδιακά διαβρώνουν την καθημερινότητα απλών ανθρώπων της διπλανής πόρτας. Ασήμαντες ζωές, πληκτικές ζωές, χωρίς υπερβάσεις, χωρίς ανατροπές − ζουν; πεθαίνουν; δεν ξέρεις. Μέχρι που ένα πρόσωπο από το παρελθόν θα κάνει την εμφάνισή του. Ατημέλητος, ψυχρός, ευαίσθητος, μυστηριώδης, πανικόβλητος.

 

Ανεπαίσθητα στην αρχή, αποφασιστικά προς το τέλος, επιβάλλει την παρουσία του. Υπενθυμίζει την απαίτησή του. Ένας μυστηριώδης επισκέπτης, που η παρουσία του διαπερνά τις ιστορίες διακριτικά, υπαινικτικά, μέχρι που στο τέλος η παράλογη καθημερινότητα γίνεται εφιαλτική και αβίωτη. Και όλα αυτά μέσα από ένα τόνο μινιμαλιστικό, αφαιρετικό, αγχώδη.

 

Η Μικρή Άρκτος εγκαινιάζει τη νέα της εκδοτική σειρά Διηγήσεις που πρόκειται να στεγάσει  έργα κυρίως ελλήνων διηγηματογράφων με το βιβλίο του Πάνου Τσίρου Δεν είναι έτσι; που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις μας. Πιστεύουμε πως η ελληνική διηγηματογραφία είναι μια λογοτεχνική έκφραση με ισχυρό παρελθόν αλλά κυρίως ελπιδοφόρο μέλλον  στον ελληνικό Λόγο, και  ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που μας οδήγησε στο να τολμήσουμε να  διευρύνουμε την εκδοτική μας θεματική.  Το βιβλίο του Πάνου Τσίρου πιστεύουμε πως θα δικαιώσει αυτή την εκτίμησή μας.

 

Το εξώφυλλο του βιβλίου φιλοξενεί το έργο του Αλέξη Βερούκα “Βελιγράδι”.

 

Ο Πάνος Τσίρος γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στην Αγγλία, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη φιλοσοφία , ασχολούμενος με το Tractatus Logico-Philosophicus του Ludwig Wittgenstein. Το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο Φέρτε μου το κεφάλι της Μαρίας Κένσορα, κυκλοφόρησε το 2008. Εργάζεται, επί σειρά ετών, στη μέση εκπαίδευση.

 

Θα μιλήσουν :

Παρασκευάς Καρασούλος, Βαγγέλης Ραπτόπουλος, Γιάννης Στίγκας.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του βιβλίου
06.02.2017 13:28
Oι Εντύποις Εκδόσεις σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Μικρές Ιστορίες για Μεγάλους, στη Θεσσαλονίκη στο Ηλιοτρόπιο café, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017.
«Προσωπικό»: Παρουσίαση βιβλίου- cd των Μιχάλη & Παντελή Καλογεράκη στο Θέατρο Άλφα/Ιδέα
25.11.2016 11:41
Το Θέατρο Άλφα/Ιδέα και η Μικρή Άρκτος σας προσκαλούν στη πρώτη live παρουσίαση του βιβλίου-cd του Μιχάλη & του Παντελή Καλογεράκη που εκδόθηκε από τη Μικρή Άρκτο με τίτλο «Προσωπικό» την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016.
Ο Πάνος Τσίρος στον Ιανό
21.11.2016 09:59
Ο Ιανός και η Μικρή Άρκτος σας προσκαλούν στην παρουσίαση των διηγημάτων του Πάνου Τσίρου «Φέρτε μου το κεφάλι της Μαρίας Κένσορα» Τρίτη 22 Νοεμβρίου στον Ιανό.
Φέρτε μου το κεφάλι της Μαρίας Κένσορα - Πάνος Τσίρος
18.08.2016 12:09
Από τις εκδόσεις Μικρή Άρκτος κυκλοφορεί το βιβλίο, Φέρτε μου το κεφάλι της Μαρίας Κένσορα του Πάνου Τσίρου.
Παρουσίαση φωτογραφικού λευκώματος Alphabet στον Ιανό
11.07.2016 10:32
Η Έλλη Τσάτσου παρουσιάζει πρώτη φορά στην Ελλάδα και στον ΙΑΝΟ το φωτογραφικό της λεύκωμα με τίτλο Alphabet την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016.