Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Πάνος Τσίρος - Δεν είν’ έτσι; Παρουσίαση διηγημάτων από τη Μικρή Άρκτο και τον Ιανό

Πάνος Τσίρος - Δεν είν’ έτσι; Παρουσίαση διηγημάτων από τη Μικρή Άρκτο και τον Ιανό

Η Μικρή Άρκτος και ο IANOS παρουσιάζουν τη συλλογή διηγημάτων του Πάνου Τσίρου «Δεν είν’ έτσι;»

 

 

την Τρίτη 23 Απριλίου και ώρα 20:00.

 

 

Ο Πάνος Τσίρος  στο βιβλίο του Δεν είναι έτσι;  διηγείται περίεργες ιστορίες, που σταδιακά διαβρώνουν την καθημερινότητα απλών ανθρώπων της διπλανής πόρτας. Ασήμαντες ζωές, πληκτικές ζωές, χωρίς υπερβάσεις, χωρίς ανατροπές − ζουν; πεθαίνουν; δεν ξέρεις. Μέχρι που ένα πρόσωπο από το παρελθόν θα κάνει την εμφάνισή του. Ατημέλητος, ψυχρός, ευαίσθητος, μυστηριώδης, πανικόβλητος.

 

Ανεπαίσθητα στην αρχή, αποφασιστικά προς το τέλος, επιβάλλει την παρουσία του. Υπενθυμίζει την απαίτησή του. Ένας μυστηριώδης επισκέπτης, που η παρουσία του διαπερνά τις ιστορίες διακριτικά, υπαινικτικά, μέχρι που στο τέλος η παράλογη καθημερινότητα γίνεται εφιαλτική και αβίωτη. Και όλα αυτά μέσα από ένα τόνο μινιμαλιστικό, αφαιρετικό, αγχώδη.

 

Η Μικρή Άρκτος εγκαινιάζει τη νέα της εκδοτική σειρά Διηγήσεις που πρόκειται να στεγάσει  έργα κυρίως ελλήνων διηγηματογράφων με το βιβλίο του Πάνου Τσίρου Δεν είναι έτσι; που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις μας. Πιστεύουμε πως η ελληνική διηγηματογραφία είναι μια λογοτεχνική έκφραση με ισχυρό παρελθόν αλλά κυρίως ελπιδοφόρο μέλλον  στον ελληνικό Λόγο, και  ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που μας οδήγησε στο να τολμήσουμε να  διευρύνουμε την εκδοτική μας θεματική.  Το βιβλίο του Πάνου Τσίρου πιστεύουμε πως θα δικαιώσει αυτή την εκτίμησή μας.

 

Το εξώφυλλο του βιβλίου φιλοξενεί το έργο του Αλέξη Βερούκα “Βελιγράδι”.

 

Ο Πάνος Τσίρος γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στην Αγγλία, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη φιλοσοφία , ασχολούμενος με το Tractatus Logico-Philosophicus του Ludwig Wittgenstein. Το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο Φέρτε μου το κεφάλι της Μαρίας Κένσορα, κυκλοφόρησε το 2008. Εργάζεται, επί σειρά ετών, στη μέση εκπαίδευση.

 

Θα μιλήσουν :

Παρασκευάς Καρασούλος, Βαγγέλης Ραπτόπουλος, Γιάννης Στίγκας.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Η Μάρω Φιλίππου στον Ιανό
26.09.2016 10:34
Οι εκδόσεις Κέδρος παρουσιάζουν στον Ιανό το νέο βιβλίο της Οι εκδόσεις Κέδρος παρουσιάζουν στον Ιανό το νέο βιβλίο της Μάρως Φιλίππου, Πικρές ιστορίες της θάλασσας και της ερήμο. Ημερολόγια δύο αριστερών εβδομήντα χρόνια πριν την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016., Πικρές ιστορίες της θάλασσας και της ερήμο. Ημερολόγια δύο αριστερών εβδομήντα χρόνια πριν την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016
Φέρτε μου το κεφάλι της Μαρίας Κένσορα - Πάνος Τσίρος
18.08.2016 12:09
Από τις εκδόσεις Μικρή Άρκτος κυκλοφορεί το βιβλίο, Φέρτε μου το κεφάλι της Μαρίας Κένσορα του Πάνου Τσίρου.
Παρουσίαση φωτογραφικού λευκώματος Alphabet στον Ιανό
11.07.2016 10:32
Η Έλλη Τσάτσου παρουσιάζει πρώτη φορά στην Ελλάδα και στον ΙΑΝΟ το φωτογραφικό της λεύκωμα με τίτλο Alphabet την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016.
Τα Έντεκα Δευτερόλεπτα στον Ιανό
15.02.2016 12:00
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο - ιστορικό ντοκουμέντο- αυτοβιογραφία του Θαλή Π. Κουτούπη, με φωτογραφίες και πραγματικές ιστορίες από την Ελλάδα των τελευταίων 70 χρόνων.
Αστέρι της Ερήμου-Ναλιμάρ: παρουσίαση βιβλίου και cd στον Ιανό
29.12.2015 14:40
Οι εκδόσεις Νόηση και η μουσικός-ερμηνεύτρια Μάνια Βλαχογιάννη παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ, την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 20:30, το βιβλίο-CD με τίτλο Αστέρι της Ερήμου-Ναλιμάρ σε εικονογράφηση Θωμαή Ζωγράφου, με αφήγηση και σκηνές με τραγούδια και χορό από την μουσικοθεατρική απόδοση του έργου.