Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Έξοδος κινδύνου, από την Ομάδα 33 στο Θέατρο 104

Έξοδος κινδύνου, από την Ομάδα 33 στο Θέατρο 104

Η Ομάδα 33 παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, στο Θέατρο 104,  μια παράσταση αφιερωμένη σε εκείνους που στάθηκαν μπροστά στην Έξοδο Κινδύνου με τη σιγουριά της απελπισίας ή την ελπίδα της σωτηρίας και αναμετριέται με το σήμερα,  από τις 15 έως τις 30 Μαΐου 2013

 

Πολλές φορές ο μόνος τρόπος για να αφηγηθείς τη δική σου ιστορία είναι μέσα από τις ιστορίες των άλλων.  Μια γυναίκα ετοιμάζει τη βαλίτσα της. Αφήνει ένα φάκελο πάνω στο τραπέζι. Πηγαίνει στο τηλέφωνο. Αλλάζει γνώμη. Βγαίνει από το δωμάτιο με τη βαλίτσα της. Αυτή είναι η κοινή αφετηρία για τις ιστορίες τριών διαφορετικών γυναικών στη Νορβηγία, Γερμανία και Ρωσία.

 

Η Νόρα από το “Κουκλόσπιτο” του Ίψεν , η Ιουδήθ από την “Εβραία” του Μπρεχτ και η Ειρήνα και Όλια από τις “Τρεις Αδερφές” του Τσέχωφ μοιράζονται τις ιστορίες τους: τρεις ιστορίες, μέσα από τις οποίες αναμετριώνται οι δύο ηθοποιοί με την απόφαση που καλούνται να πάρουν σήμερα, ενώ στέκονται σιωπηλές στο σταθμό του τρένου λίγο πριν το τέλος. Τρεις ιστορίες για τη στιγμή που μια γυναίκα αντικρίζει την αλήθεια - την αλήθεια για τη ζωή της, τους αγαπημένους της, τα όνειρά της και τον ίδιο της τον εαυτό.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία & δραματουργία: Ευρώπη Θωμοπούλου

Ερμηνεύουν: Μαρία Δερεμπέ και Φαίδρα Χατζηκωσταντή

Εμψύχωση & κατασκευή κούκλας: Δέσποινα Μαλλή

Μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης Λάτος

Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής: Tamara Friebel

Επιμέλεια κίνησης: ‘Ελλη Ταμπάκη

Επιμέλεια φωτισμών: Ευρώπη Θωμοπούλου

Σκηνικά και Κοστούμια: Ομάδα 33

Εικαστικό εξωφύλλου: Δέσποινα Μαλλή

Επιμέλεια Προγράμματος: Σοφία Αδάμ, Ιωάννα Κυρίτση 

Σχετικές ειδήσεις
Η ομάδα «ΚωμωΔίνω» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
07.02.2017 11:34
Η θεατρική ομάδα «ΚωμωΔίνω» παρουσιάζει 3 Μουσικές Νύχτες Κωμωδίας στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο - Up Stage, τις Κυριακές 5 – 12 – 19 Μαρτίου 2017.
Είσαι ένα κτήνος, Βίσκοβιτς - Ιστορίες με ζώα, από τους AbOvo και τους 4Frontal στο Bios
08.11.2016 10:51
Οι AbOvo και οι 4Frontal, δύο από τις σημαντικότερες νεανικές θεατρικές ομάδες, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας διηγούνται από τη σκηνή του Bios ιστορίες με ζώα, εμπνευσμένες από το ομώνυμο βιβλίο του Alessandro Boffa, σε μια κωμική και μουσική παράσταση: Είσαι ένα Κτήνος, Βίσκοβιτς: Ιστορίες με ζώα που μοιάζουν με ανθρώπινες ιστορίες κατι σαν τον Αίσωπο ή τόσες άλλες ιστορίες (της παγκόσμιας λογοτεχνίας)... ξέρετε τώρα...
Quintet ’84 από την ομάδα Ον OFF στο Θέατρο Φούρνος
13.05.2016 14:58
Η ομάδα Ον OFF παρουσιάζει στο Θέατρο Φούρνος από τις 26 Μαΐου 2016 για τέσσερις παραστάσεις την μουσικοθεατρική παράσταση Quintet ’84.
Mall, της Στέλλας Παπαδημητρίου από την ομάδα CASUALI στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον
19.04.2016 14:25
Η ομάδα CASUALI ύστερα από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στο θέατρο Αυλαία και στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», συνεχίζει την παράσταση του έργου «Mall» της Στέλλας Παπαδημητρίου, σε σκηνοθεσία Στεφανίας Παπαμιχαήλ, στο Θέατρο Άνετον, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές Φωνές της Πόλης», Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή στις 22, 23 και 24 Απριλίου.
Οι Μικρές Ιστορίες Φόνων επιστρέφουν στον Πολυχώρο Vault
11.03.2016 10:58
Ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζει για 2η χρονιά, για 20 μόνο παραστάσεις, τις «Μικρές Ιστορίες Φόνων» του Παναγιώτη Μπρατάκου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά.