Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Συναυλία Αλληλεγγύης, στο χώρο Area B

Συναυλία Αλληλεγγύης, στο χώρο Area B

Ο νέος χώρος Area B στο Βύρωνα, θα φιλοξενήσει 5 συγκροτήματα της Ελληνικής ροκ σκηνής, που σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό – μη κυβερνητικό οργανισμό Δημιουργικές γέφυρες στέλνουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, καλώντας τους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση των σκοπών του συλλόγου «ΑΜΥΜΩΝΗ».

 

Η συναυλία αυτή, θα πραγματοποιηθεί  Σάββατο 27 Απριλίου 2013, με παρουσιάστρια τη σκηνοθέτιδα Νία Φώη.

 

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ

Μη κερδοσκοπική – Μη κυβερνητική Οργάνωση με σκοπό τη γεφύρωση των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων στο πλαίσιο ενός κοινωφελούς σκοπού με όραμα τη συνεργασία και την ενότητα. Η ΟΑΝΑ ΠΑΣΚΟΥ θα παρουσιάσει οπτικοακουστικό υλικό του ALEX LEO σε συνεργασία με τις Δημιουργικές Γέφυρες.

 

ΜΟΝΟ ΓΥΜΝΟ

Το μουσικό αυτό σχήμα-ιδεογράφημα του Νεκτάριου Θεοδώρου ξεκίνησε το 1998. Σταθερή πλέον αξία εδώ και αρκετά χρόνια, υποστηρίζοντας ακούραστα μέσα από τα τραγούδια τους τον Ελληνικό Λόγο. Τέσσερις (4) μέχρι τώρα οι δισκογραφικές δουλειές τους και αρκετές συναυλίες στο ενεργητικό τους. Ο ιδιαίτερος τρόπος έκφρασης που τους χαρακτηρίζει στη γραφή και στη μουσική τους, είναι αυτά που τους έκαναν να κερδίσουν επάξια μία θέση στις καρδιές των ανθρώπων.

 

Μέλη συγκροτήματος:

•           Νεκτάριος Θεοδώρου: ερμηνεία, κιθάρες

•           Δημήτρης Μαζαράκης: κιθάρες

•           Άγγελος Γεωργάκης: μπάσο

•           Ντίνος Τσακίρης: τύμπανα

 

ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ

Οι Χερουβείμ σχηματίστηκαν το Σεπτέμβριο του 1994 έχοντας στο ενεργητικό τους 5 δισκογραφικές δουλειές και πλήθος συναυλιών. Ένα συγκρότημα που έχει  αποσπάσει θετικές κριτικές για το υλικό, τις παραγωγές και τις εμφανίσεις τους και επιμένει να στηρίζει ενεργά, δυναμικά και ώριμα  την Ελληνική rock σκηνή .

 

Μέλη συγκροτήματος:

•           Ευάγγελος Χ. Βαγενάς: φωνή , κιθάρες, όργανο, kaoss pad

•           Ηλίας Ράπτης: κιθάρες, e-bow

•           Μπάμπης Διακουμέας: κιθάρες, synth, drum machine

 

 

SOULFREE

Ένα δυναμικό rock /funk / reggae συγκρότημα που δημιουργήθηκε από τον Αγαμέμνων και τον iοwolve πριν από 7 χρόνια. Το όνομα του συγκροτήματος αντικατοπτρίζει την αδιάκοπη προσπάθειά τους για πνευματική απελευθέρωση. Χαρακτηριστικό τους η  ιδιαίτερα ενεργητική σκηνική παρουσία, με διαρκή επικοινωνία με το κοινό αλλά και με μια εύστροφη θεατρική απόδοση αρκετών τραγουδιών.

 

Μέλη συγκροτήματος:

•           Αγαμέμνων: Φωνητικά

•           Αδριανός Παπαμάρκου: Κιθάρες

•           iowolve: Ντραμς

•           Κική: Μπάσο

 

ALT – CTRL – DEL

Μια παρέα φίλων που το 2005 δημιούργησαν το συγκρότημα ALT-CTRL-DEL. Χαρακτηρίζουν τη μουσική ως μία αφορμή για να έρχονται πιο κοντά με άλλους ανθρώπους και να δημιουργούν καινούριους φίλους, έτσι ώστε η παρέα να μεγαλώνει διαρκώς. Ελληνικός στίχος και δυνατή μουσική τα σημεία που τους χαρακτηρίζουν.

 

Μέλη συγκροτήματος:

•           Κώστας Γκούβερης: φωνητικά

•           Θάνος Κουτελιέρης: κιθάρα

•           Γιώργος Τριώδας: κιθάρα

•           Διονύσης Αλικανιώτης: μπάσο

•           Λευτέρης Φραγκάκης: τύμπανα

•           Αλέξανδρος Κεντάκας: ηχητικά εφέ

 

In The DISTANCE

Μία καινούρια και πολλά υποσχόμενη μπάντα που ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα το 2011. Υποστηρίζουν το χώρο της Alternative Rock σκηνής με επιρροές από Grunge, Punk & Modern rock.

 

Μέλη συγκροτήματος:

•           Cloud Uti: Lead Vocals

•           Dennis Lagousis: Guitar, Vocals, Keys

•           Aliko Kung: Guitar

•           Vasilis Leftakis: Bass Guitar

•           Miltos Lagousis: Drums

 

Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων και Φίλων Ατόμων  με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες

H ΑΜΥΜΩΝΗ ιδρύθηκε το 1993 στην Αθήνα, από την ανάγκη των γονέων να διεκδικήσουν τα δικαιώματα των παιδιών τους, εφόσον τα ίδια αδυνατούν να υπερασπίσουν τους εαυτούς τους. Σωματείο ειδικώς αναγνωρισμένο ως φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, πιστοποιημένο από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και διοικείται από 7μελες διοικητικό συμβούλιο. Εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και από τη Νομαρχία Αθηνών.

Δραστηριοποιείται κυρίως στην περιοχή της Αττικής και απευθύνεται σε όλη την Ελλάδα συμβουλευτικά σε οικογένειες που έχουν παιδιά με τέτοιου είδους προβλήματα, ενώ πρόσφατα συνέβαλε στη δημιουργία παραρτήματος της Βορείου Ελλάδας με έδρα τη Θεσσαλονίκη και στοχεύει να επεκτείνει τις υπηρεσίες της και τα προγράμματά της σε όλη την Ελλάδα. Η αποστολή της  ΑΜΥΜΩΝΗ είναι να εκπαιδεύει άτομα με προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες μέσα από ευχάριστες και εποικοδομητικές δραστηριότητες ώστε να μπορούν να ελέγχουν την καθημερινότητά τους, να είναι αυτόνομοι.

 

Λίγα λόγια για το χώρο:

Ένα παλιό σινεμά ,  που στο χρόνο άλλαξε πολλές μορφές,  στην τελευταία του μεταμόρφωση έγινε  χώρος έκφρασης και δημιουργίας για ανήσυχους και δραστήριους ανθρώπους που έχουν πολλά να πουν. Το AREA B βρίσκεται στην ιστορική συνοικία του Βύρωνα, μακριά από το κέντρο της Αθήνας αλλά και τόσο κοντά σε αυτό, δίνοντας νέα διάσταση στην εμπειρία της πόλης. Το κοινό όραμα των μελών της ομάδας του AREA B είναι να στηρίξει και να ενώσει όλους εκείνους που εκφράζονται, πειραματίζονται και δρουν μέσα από τη δική τους τέχνη.  Να προσφέρει ένα χώρο απόδρασης και δημιουργικής ψυχαγωγίας  και να ενώσει ιδέες, τάσεις και απόψεις κάτω από μία φιλόξενη στέγη. Το AREA B φιλοξενεί  νέες ομάδες, αλλά και καθιερωμένα σχήματα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, σε μουσικές βραδιές, , θεατρικές παραστάσεις, χορευτικές συναντήσεις, προβολές ταινιών και video art, ιδιωτικά πάρτι και εταιρικές εκδηλώσεις.

Σχετικές ειδήσεις
Μια μέγαλη συναυλία αλληλεγγύης με τον Σταύρο Ξαρχάκο στο Καλλιμάρμαρο
27.04.2016 12:46
Οι μεγάλες φωνές της Ελλάδας ενώνονται με τα ωραιότερα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων, την Πέμπτη στις 16 Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο.
Συναυλία αλληλεγγύης από τα Αντισώματα στο Θησείο
18.04.2016 12:39
Για να μην περάσει το ουρλιαχτό της απόγνωσης απαρατήρητο και για να μην γίνει η απώλεια συνήθεια μας. Για να βγάζουμε γλώσσα στο φόβο, στη ξενοφοβία, στο κακό, δημιουργώντας αυθόρμητες, ακαθοδήγητες εστίες ελευθερίας και επικοινωνίας στο δρόμο. Για αυτά ακριβώς γεννήθηκαν τα “Αντισώματα”, με την πρωτοβουλία μιας παρέας μουσικών.
Πατρίδες που έγιναν φωτιά: Ένα τραγούδι για τους πρόσφυγες και μία συναυλία στο Μέγαρο
18.03.2016 15:34
O Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το International Foundation for Greece (IFG) διοργανώνουν, τη Δευτέρα 28 Μαρτίου στις 20.30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, μία μοναδική συναυλία για τη στήριξη των προσφύγων που φθάνουν καθημερινά στη χώρα μας, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) για την κάλυψη των αναγκών της προσωρινής διαμονής τους.
Ρεμπέτικη βραδιά για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας αλληλεγγύης NoBorders
15.03.2016 13:42
Μια ρεμπέτικη βραδιά με τους Φώτη Σιώτα, Δημήτρη Μυστακίδη, Μανώλη Πάππο έρχεται στις 21 Μαρτίου 2016 στο Baumstrasse για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας αλληλεγγύης NoBorders.
Σταγόνες Πάθους: Η Αλεξάνδρα Γκράβας τραγουδάει για την ενίσχυση του Ξενώνα Φοίβη
03.03.2016 14:35
Χαρακτήρα αλληλεγγύης και υποστήριξης στις γυναίκες που δοκιμάζονται έχει η συναυλία με την Αλεξάνδρα Γκράβας που πραγματοποιείται στις 19 Μαρτίου 2016 στο Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης, στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού.