Συνεχίζοντας το πρόγραμμα των ατομικών εκθέσεων καταξιωμένων και ανερχόμενων καλλιτεχνών, η Kunsthalle Athena εγκαινιάζει την Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013 τρεις ατομικές παρουσιάσεις των εικαστικών Κατερίνας Κανά, Θάνου Κυριακίδη (BLIND ADAM) και Πέτρου Τουλούδη.

Τρεις καλλιτέχνες που επιμένουν να ζουν και να εργάζονται στην Αθήνα της έντονης αβεβαιότητας, συναντιούνται στην Kunsthalle Αthena σε μια ιδιότυπη συνύπαρξη που αναδεικνύει το καλλιτεχνικό βλέμμα και τη δυναμική του μέσα σε οποιαδήποτε περίοδο. Η Kunsthalle Athena επικεντρώνει για μια ακόμη φορά σε Έλληνες καλλιτέχνες για την κεντρική της έκθεση. Αυτήν τη φορά επιλέγουμε να μην υπάρχει στην έκθεση μια συγκεκριμένη θεματική, καθώς η καθημερινότητα που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό είναι τόσο καταλυτική που δεν μπορεί να εκφραστεί ακόμα μέσα από ακριβείς έννοιες και όρους.

Οι καλλιτέχνες που παρουσιάζουν την δουλειά τους στην Kunsthalle Αthena δουλεύουν πάνω στα όρια της φόρμας και της εικόνας. Κατανοούν την πραγματικότητα πρισματικά και δημιουργούν τελικά ένα καλλιτεχνικό σώμα το οποίο δεν είναι ρεπορτάζ, αλλά μια υποκειμενική χειρονομία, μια τολμηρή κάτοψη της ζωής αυτήν την περίοδο.

Η έκθεση πλαισιώνεται από τα έργα των Σωτήρη Μπακαγιάννη, Άγγελου Πλέσσα, Σωκράτη Σωκράτους και Μαρίας Τζανάκου, ενώ στις παράλληλες εκδηλώσεις, παρουσιάζονται οι Πολιτικοί Λόγοι, μια σειρά από performances καλλιτεχνών οι οποίες φιλοδοξούν να ανοίξουν έναν δημόσιο διάλογο και μια αλληλεπίδραση με το κοινό, δίνοντας στην έκθεση έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο και διαδραστικό χαρακτήρα.

Dj set και ζωντανή μουσική (μετά τα εγκαίνια της Art Athina)

Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα με performances κάτω από τον τίτλο Πολιτικοί Λόγοι. Τα ονόματα των συμμετεχόντων θα ανακοινωθούν σύντομα.