Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

This Must Be the Place (Αυτό Είναι το Μέρος;), έκθεση στην Kunsthalle Athena

This Must Be the Place (Αυτό Είναι το Μέρος;), έκθεση στην Kunsthalle Athena

Συνεχίζοντας το πρόγραμμα των ατομικών εκθέσεων καταξιωμένων και ανερχόμενων καλλιτεχνών, η Kunsthalle Athena εγκαινιάζει την Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013 τρεις ατομικές παρουσιάσεις των εικαστικών Κατερίνας Κανά, Θάνου Κυριακίδη (BLIND ADAM) και Πέτρου Τουλούδη.

 

Τρεις καλλιτέχνες που επιμένουν να ζουν και να εργάζονται στην Αθήνα της έντονης αβεβαιότητας, συναντιούνται στην Kunsthalle Αthena σε μια ιδιότυπη συνύπαρξη που αναδεικνύει το καλλιτεχνικό βλέμμα και τη δυναμική του μέσα σε οποιαδήποτε περίοδο. Η Kunsthalle Athena επικεντρώνει για μια ακόμη φορά σε Έλληνες καλλιτέχνες για την κεντρική της έκθεση. Αυτήν τη φορά επιλέγουμε να μην υπάρχει στην έκθεση μια συγκεκριμένη θεματική, καθώς η καθημερινότητα που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό είναι τόσο καταλυτική που δεν μπορεί να εκφραστεί ακόμα μέσα από ακριβείς έννοιες και όρους.

 

Οι καλλιτέχνες που παρουσιάζουν την δουλειά τους στην Kunsthalle Αthena δουλεύουν πάνω στα όρια της φόρμας και της εικόνας. Κατανοούν την πραγματικότητα πρισματικά και δημιουργούν τελικά ένα καλλιτεχνικό σώμα το οποίο δεν είναι ρεπορτάζ, αλλά μια υποκειμενική χειρονομία, μια τολμηρή κάτοψη της ζωής αυτήν την περίοδο.

 

Η έκθεση πλαισιώνεται από τα έργα των Σωτήρη Μπακαγιάννη, Άγγελου Πλέσσα, Σωκράτη Σωκράτους και Μαρίας Τζανάκου, ενώ στις παράλληλες εκδηλώσεις, παρουσιάζονται οι Πολιτικοί Λόγοι, μια σειρά από performances καλλιτεχνών οι οποίες φιλοδοξούν να ανοίξουν έναν δημόσιο διάλογο και μια αλληλεπίδραση με το κοινό, δίνοντας στην έκθεση έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο και διαδραστικό χαρακτήρα.

 

Dj set και ζωντανή μουσική (μετά τα εγκαίνια της Art Athina)

Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα με performances κάτω από τον τίτλο Πολιτικοί Λόγοι. Τα ονόματα των συμμετεχόντων θα ανακοινωθούν σύντομα.

Σχετικές ειδήσεις
Exclusives 2016: ομαδική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Αστρολάβος
02.09.2016 14:57
Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 8 έως τις 10.30 το βράδυ η Αίθουσα Τέχνης "ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ - δεξαμενή " εγκαινιάζει τη νέα εικαστική σεζόν με την ομαδική έκθεση με έργα νέων και καταξιωμένων καλλιτεχνών "Exclusives 2016 ".
Γλυπτικός Λόγος: Έκθεση σύγχρονης γλυπτικής στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
15.07.2016 15:57
Με ιδιαίτερη συγκίνηση τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, εγκαινιάζει στο ανανεωμένο Αίθριο του Μουσείου την παρουσίαση έργων καταξιωμένων σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος.
Πάντα Ρει: έκθεση των Herbert Mehler και Sonja Edle von Hoessle στο Φουγάρο
19.05.2016 11:59
Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 η FOUGARO THE GALLERY Nafplion εγκαινιάζει μια μεγάλη έκθεση των καταξιωμένων Γερμανών καλλιτεχνών Herbert Mehler και Sonja Edle von Hoessle, σε συνεργασία με την Tammen & Partner Gallerie, με τίτλο «Πάντα Ρει».
Οψάριον: εικαστική έκθεση στο εστιατόριο Varoulko Seaside
31.03.2016 12:18
To Varoulko Seaside ξεκίνησε σε συνεργασία με την αίθουσα τέχνης “Τεχνοχώρος” μία σκυταλοδρομία θεματικών εκθέσεων με τη συμμετοχή ανερχόμενων και καταξιωμένων εικαστικών υπό την επιμέλεια σημαντικών ιστορικών και επιμελητών τέχνης µε σκοπό τη σύνδεση της εικαστικής δηµιουργίας µε τη μαγειρική τέχνη. 
Έκθεση ζωγραφικής της Beba και του Gabriel Grama στο Grecotel Pallas Athena
08.03.2016 14:48
Ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα, κ. Lucian Fatu, εγκαινίασε στο ξενοδοχείο Pallas Athena έκθεση ζωγραφικής με έργα δύο νέων και καταξιωμένων Ρουμάνων καλλιτεχνών, της Beba (aka Maria Nedelcov) και του Gabriel Grama.