Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Ούλοφ Πάλμε: Η πολιτική είναι θέμα αρχών: Παρουσίαση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ούλοφ Πάλμε: Η πολιτική είναι θέμα αρχών: Παρουσίαση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Ούλοφ Πάλμε παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Λογοθέτη με τίτλο «Ούλοφ Πάλμε: Η πολιτική είναι θέμα αρχών».

 

Η παρουσίαση, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου 2013, στις 11.00.

 

Κύριος ομιλητής:

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ούλοφ Πάλμε , κ. Pierre Schori 

Ο Μίκης Θεοδωράκης μιλά για τον φίλο του Ούλοφ Πάλμε

Συμμετέχει: Η Παιδική Χορωδία «Δημήτρης Τυπάλδος»

 

«Αν η πολιτική αφεθεί στους πολιτικούς, η πολιτική πεθαίνει και η κοινωνία  μένει μετέωρη. Αν σταματήσουμε να είμαστε οραματιστές, χάνεται η ηθική και η ιδεολογική μας δύναμη»

Ούλοφ Πάλμε

      

«Σκοπός της έκδοσης του βιβλίου ΟΥΛΟΦ ΠΑΛΜΕ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΡΧΩΝ, είναι  να αναδείξουμε την πολύτιμη κληρονομιά του Ούλοφ Πάλμε»                                            

Γιώργος Λογοθέτης, συγγραφέας του βιβλίου

 

Η έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Λογοθέτη για τον Ούλοφ Πάλμε είναι η πρώτη εκτός Σουηδίας, όπου έχουν εκδοθεί πάνω από 10 βιβλία  για τον αείμνηστο Σουηδό Πρωθυπουργό. Σύμφωνα δε με τον συγγραφέα η 21 Απριλίου, ημέρα της παρουσίασης της έκδοσης στο Θέατρο του ΙΜΚ,  έχει άμεση σχέση με τον Ούλοφ Πάλμε. Και αυτό διότι  ο ήταν από τους πρώτους πολιτικούς στην Σουηδία που στήριξαν τον αγώνα για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα την περίοδο της χούντας.   

 

Κύριος ομιλητής  στην εκδήλωση θα είναι ο Πρόεδρος του Ιδρύματος ΟΥΛΟΦ ΠΑΛΜΕ κ. Pierre Schori.  Ο κ. Schori ήταν ο πλέον στενός συνεργάτες του Πάλμε. Διετέλεσε ευρωβουλευτής, Υπουργός, εκπρόσωπος της Σουηδίας στον ΟΗΕ, με σημαντική δράση στο πλαίσιο της Σουηδικής Επιτροπής για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα.

   Ο συγγραφέας Γιώργος Λογοθέτης

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

- Χαιρετισμοί

- Ομιλία Pierre Schori, πρόεδρος του Ιδρύματος OLOF PALME

- Προβολή βίντεο για τον Ούλοφ Πάλμε

- Ο Μίκης Θεοδωράκης για τον φίλο του Ούλοφ Πάλμε

- Σύντομες παρεμβάσεις

- Μουσικό πρόγραμμα με την Παιδική Χορωδία «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΥΠΑΛΔΟΣ»

 

Η εκδήλωση υλοποιείται με την στήριξη :

Του Ιδρύματος OLOF PALME

Της Βουλής των Ελλήνων

Του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης,

Του Συλλόγου  ΦΙΛΩΝ ΟΥΛΟΦ ΠΑΛΜΕ

Του εκδοτικού οίκου ΑΛΔΕ      

 

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart

Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00.

Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.

Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση βιβλίου του Αλέξανδρου Βέλιου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
30.06.2016 10:12
Οι εκδόσεις Ροές διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Βέλιου "Εγώ κι ο θάνατός μου. Το δικαίωμα στην ευθανασία" , τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε μια εκδήλωση με παρεμβάσεις που θα συζητηθούν.
Ο συγγραφέας Guy Verhofstadt στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
25.02.2016 10:39
Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος διοργανώνουν, παρουσίαση του βιβλίου ''Η ασθένεια της Ευρώπης και η αναγέννηση του ευρωπαϊκού ιδανικού'' που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Η τριλογία της λιτότητας - Γιώργος Ν. Μανιώτης: Παρουσίαση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
08.01.2016 10:01
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, οι εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ και ο συγγραφέας Γιώργος Ν. Μανιώτης μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Η τριλογία της λιτότητας» την Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016, στις 19:00, στo Θέατρο (2ος όροφος) στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Παρουσίαση του βιβλίου Πρίγκιπας και Φτωχός στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
18.12.2015 13:47
Οι εκδόσεις Διάπλαση και η συγγραφέας Κέλλυ Σταμουλάκη σας προσκαλούν την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για την παρουσίαση του βιβλίου «Πρίγκιπας και Φτωχός» το οποίο συνοδεύεται από CD και παίζεται με μεγάλη επιτυχία στο Αβάκειο παιδικό στέκι.
Αδίδακτη Ύλη στο  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
09.12.2015 10:33
Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ειρήνης Βενιέρη με τίτλο Αδίδακτη Ύλη από τις Εκδόσεις Βεργίνα, την Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης