Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ούλοφ Πάλμε: Η πολιτική είναι θέμα αρχών: Παρουσίαση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ούλοφ Πάλμε: Η πολιτική είναι θέμα αρχών: Παρουσίαση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Ούλοφ Πάλμε παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Λογοθέτη με τίτλο «Ούλοφ Πάλμε: Η πολιτική είναι θέμα αρχών».

 

Η παρουσίαση, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου 2013, στις 11.00.

 

Κύριος ομιλητής:

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ούλοφ Πάλμε , κ. Pierre Schori 

Ο Μίκης Θεοδωράκης μιλά για τον φίλο του Ούλοφ Πάλμε

Συμμετέχει: Η Παιδική Χορωδία «Δημήτρης Τυπάλδος»

 

«Αν η πολιτική αφεθεί στους πολιτικούς, η πολιτική πεθαίνει και η κοινωνία  μένει μετέωρη. Αν σταματήσουμε να είμαστε οραματιστές, χάνεται η ηθική και η ιδεολογική μας δύναμη»

Ούλοφ Πάλμε

      

«Σκοπός της έκδοσης του βιβλίου ΟΥΛΟΦ ΠΑΛΜΕ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΡΧΩΝ, είναι  να αναδείξουμε την πολύτιμη κληρονομιά του Ούλοφ Πάλμε»                                            

Γιώργος Λογοθέτης, συγγραφέας του βιβλίου

 

Η έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Λογοθέτη για τον Ούλοφ Πάλμε είναι η πρώτη εκτός Σουηδίας, όπου έχουν εκδοθεί πάνω από 10 βιβλία  για τον αείμνηστο Σουηδό Πρωθυπουργό. Σύμφωνα δε με τον συγγραφέα η 21 Απριλίου, ημέρα της παρουσίασης της έκδοσης στο Θέατρο του ΙΜΚ,  έχει άμεση σχέση με τον Ούλοφ Πάλμε. Και αυτό διότι  ο ήταν από τους πρώτους πολιτικούς στην Σουηδία που στήριξαν τον αγώνα για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα την περίοδο της χούντας.   

 

Κύριος ομιλητής  στην εκδήλωση θα είναι ο Πρόεδρος του Ιδρύματος ΟΥΛΟΦ ΠΑΛΜΕ κ. Pierre Schori.  Ο κ. Schori ήταν ο πλέον στενός συνεργάτες του Πάλμε. Διετέλεσε ευρωβουλευτής, Υπουργός, εκπρόσωπος της Σουηδίας στον ΟΗΕ, με σημαντική δράση στο πλαίσιο της Σουηδικής Επιτροπής για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα.

   Ο συγγραφέας Γιώργος Λογοθέτης

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

- Χαιρετισμοί

- Ομιλία Pierre Schori, πρόεδρος του Ιδρύματος OLOF PALME

- Προβολή βίντεο για τον Ούλοφ Πάλμε

- Ο Μίκης Θεοδωράκης για τον φίλο του Ούλοφ Πάλμε

- Σύντομες παρεμβάσεις

- Μουσικό πρόγραμμα με την Παιδική Χορωδία «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΥΠΑΛΔΟΣ»

 

Η εκδήλωση υλοποιείται με την στήριξη :

Του Ιδρύματος OLOF PALME

Της Βουλής των Ελλήνων

Του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης,

Του Συλλόγου  ΦΙΛΩΝ ΟΥΛΟΦ ΠΑΛΜΕ

Του εκδοτικού οίκου ΑΛΔΕ      

 

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart

Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00.

Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.

Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.

Σχετικές ειδήσεις
Βραδιά ανάγνωσης Εντουάρντο Γκαλεάνο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
27.01.2017 12:49
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συμπράττει με την Ελληνική Ραδιοφωνία για τη διoργάνωση βραδιάς αναγνώσεων σπουδαίων λογοτεχνικών κειμένων, παρουσία κοινού, που θα μεταδίδονται από το Δεύτερο Πρόγραμμα.
Το Υπέρτατο Νόημα της Δόξας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
04.07.2016 11:12
Εκδήλωση αφιερωμένη στους Ολυμπιόνικους Ύμνους του Πινδάρου μέσα από το βιβλίο του ποιητή Νίκου Σταμάτη «Το Yπέρτατο Νόημα της Δόξας - Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Φως της Πινδαρικής Ποίησης», που συνδιοργανώνουν η Ηρώ Νικολακέα, ο Ανδρέας Τσολοδήμος, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και η Οργάνωση Πλέον, θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016.
Παρουσίαση βιβλίου του Αλέξανδρου Βέλιου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
30.06.2016 10:12
Οι εκδόσεις Ροές διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Βέλιου "Εγώ κι ο θάνατός μου. Το δικαίωμα στην ευθανασία" , τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε μια εκδήλωση με παρεμβάσεις που θα συζητηθούν.
 Παρουσίαση της Λευκής Βίβλου για την Εξωτερική Πολιτική, Άμυνα και Ασφάλεια
11.03.2016 12:38
Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) παρουσιάζει την «Λευκή Βίβλο για την Εξωτερική Πολιτική, Άμυνα και Ασφάλεια» από τις εκδόσεις “I. Σιδέρη” την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016 στo Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής .
Ο συγγραφέας Guy Verhofstadt στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
25.02.2016 10:39
Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος διοργανώνουν, παρουσίαση του βιβλίου ''Η ασθένεια της Ευρώπης και η αναγέννηση του ευρωπαϊκού ιδανικού'' που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.