Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Comicdom Con Athens 2013

Comicdom Con Athens 2013

To μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα κόμικς ανοίγει για όγδοη χρονιά τις πύλες του στο αθηναϊκό κοινό.

 

Από τις 19 έως τις 21 Απριλίου 2013, θα παρουσιάζονται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση διεθνείς προσκεκλημένοι και ανερχόμενοι δημιουργοί , η έκθεση «Η Ζωή και το έργο του Hergé», ομιλίες , προβολές και σεμινάρια , το πλήρες και ενημερωμένο bazaar από ελληνικές εκδόσεις κόμικς, ο Διαγωνισμός Cosplay και τα Comicdom Awards...

 

Διεθνείς προσκεκλημένοι της φετινής διοργάνωσης, ο βετεράνος βρετανός σεναριογράφος John Wagner συνδημιουργός, μεταξύ άλλων, του χαρακτήρα Judge Dredd (Δικαστής Ντρεντ), ο καταξιωμένος βρετανός σεναριογράφος Jamie Delano (HELLBLAZER), ο ταλαντούχος ιταλός σχεδιαστής Matteo Scalera, γνωστός για τη δουλειά του στα SECRET AVENGERS και DEADPOOL και με σημαντική καριέρα στη χώρα του, και ο ανερχόμενος τούρκος σχεδιαστής Mahmud Asrar, ο οποίος έχει εργαστεί στους μεγαλύτερους αμερικανικούς εκδοτικούς οργανισμούς, μόνιμος σχεδιαστής αυτή την περίοδο στις σειρές SUPERGIRL της DC και ULTIMATE COMICS X-MEN της Marvel.

 

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ παρουσιάζεται σε συνεργασία με το Μουσείο Hergé, για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, η έκθεση «Η Ζωή και το έργο του Hergé», ένα αφιέρωμα στον Tintin και το δημιουργό του μέσα από πρωτότυπες σελίδες. Το πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2013 περιλαμβάνει επίσης, προβολές, workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών, παιδικό πρόγραμμα, τα Comicdom Awards, τα μοναδικά βραβεία κόμικς για τους Έλληνες δημιουργούς, καθώς και τον δημοφιλή Διαγωνισμό Cosplay. Ο διαγωνισμός για πρώτη φορά φέτος αποτελεί και εθνικό προκριματικό διαγωνισμό για το EuroCosplay 2013, καθώς ο νικητής θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, στο MCM EXPO του Λονδίνου!

Σχετικές ειδήσεις
17ο Athens Technopolis Jazz Festival: Διαγωνισμός για την ελληνική συμμετοχή
07.02.2017 10:02
Ένα από τα σημαντικότερα και μακροβιότερα φεστιβάλ της Αθήνας, το Athens Technopolis Jazz Festival, επιστρέφει με πολλή μουσική και παράλληλες δραστηριότητες για πέντε ολόκληρες ημέρες.
Röyksopp και Moderat στη 2η μέρα του Release Athens 2017
19.01.2017 16:50
Το καλοκαίρι του 2016, το Release Athens έφερε μία νέα πνοή στη μουσική / φεστιβαλική πραγματικότητα της χώρας μας, φέρνοντας μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής, αλλά και νέα ανερχόμενα που θα έπαιζαν για πρώτη φορά μπροστά στο ελληνικό κοινό.
Jamiroquai και Michael Kiwanuka τον Ιούνιο στο Release Athens 2017
17.01.2017 16:59
Το καλοκαίρι του 2016, το Release Athens έφερε μία νέα πνοή στη μουσική / φεστιβαλική πραγματικότητα της χώρας μας, φέρνοντας μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής, αλλά και νέα ανερχόμενα που θα έπαιζαν για πρώτη φορά μπροστά στο ελληνικό κοινό.
Comicdom Con Athens 2016
04.04.2016 15:41
Το μεγάλο διεθνές φεστιβάλ comics στην Ελλάδα, γίνεται ακόμη μεγαλύτερο! Από την παρθενική εμφάνισή του, το 2006, μέχρι σήμερα, το Comicdom Con Athens άλλαξε τα εγχώρια δεδομένα, και παρότι γνώρισε μιμητές, παραμένει το σημαντικότερο διεθνές φεστιβάλ comics στην Ελλάδα, προσελκύοντας στην περσινή 10η διοργάνωσή του, περισσότερους από 12.000 επισκέπτες.
16ο Athens Technopolis Jazz Festival: Διαγωνισμός για την ανάδειξη ελληνικής συμμετοχής
07.03.2016 13:38
Ένα από τα σημαντικότερα και μακροβιότερα φεστιβάλ της Αθήνας, το Athens Technopolis Jazz Festival, μετά από την επιτυχημένη επετειακή διοργάνωση της προηγούμενης χρονιάς, επιστρέφει με πολλή μουσική και παράλληλες δραστηριότητες για πέντε ολόκληρες ημέρες.