Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

My first tic tac of all your seconds (nobody's story or no story at all): Σε Ζυρίχη και Αθήνα

My first tic tac of all your seconds (nobody's story or no story at all): Σε Ζυρίχη και Αθήνα

«My first tic tac of all your seconds (nobody's story or no story at all)» είναι ο τίτλος της παράστασης που θα παρουσιαστεί στο Gessnerallee Theater στη Ζυρίχη

 

στις 4 και 5 Μαΐου 2013, στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Lets talk about money, honey" (festival by Die Neue Dringlichkeit). Μετά την 1η αυτή παρουσίαση, η παράσταση θα συμμετέχει και την 1η Πλατφόρμα Νέων Δημιουργών της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών την 1η Ιουνίου 2013 στις 22.00.

 

«Ήθελα να σε κάνω ευτυχισμένη. Ήθελα να σου πάρω ένα δώρο. Ένα δώρο πολύ ακριβό, για να σε κάνω πολύ ευτυχισμένη. Το ρολόι μου κολλάει. Είναι καλό ρολόι. Δεν είναι χαλασμένο, το πήγα στον τεχνίτη. Λέει πως δεν μπορεί να καταλάβει γιατί κολλάει. Επίσης με ρώτησε γιατί πάει 20 λεπτά μπροστά. Του απάντησα πως η πραγματικότητα πάει 40 λεπτά πίσω. Εσύ αγάπη μου, δεν έχεις ρολόι;»

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Δύο πρόσωπα βρίσκονται σε αναμονή, εγκλωβισμένα σε έναν μη-τόπο, ένα μέρος χωρίς χαρακτήρα και ιστορία. Εκείνος, είναι ένας σύγχρονος δανδής. Ένας εστέτ που διατηρεί τη δική του λογική μέσα στο χάος, με την ελπίδα ότι θα βγει αρτιμελής από αυτό. Εκείνη, δεν ανήκει πουθενά. Επιθυμία τους, να συναντηθούν. Μοιράζονται την ίδια απόσταση, τον δρόμο και τον χρόνο, παραβλέποντας τον μικρό ή τον μεγάλο πόλεμο που συντελείται γύρω τους. Ίσως γιατί το αίμα που τρέχει δεν είναι το δικό τους. Ακόμα.

 

Η παράσταση αποτελεί ένα σχόλιο διαρκείας, βασισμένο στην ιδέα μιας ωρολογιακής βόμβας που, ενώ την ακούμε, τη νιώθουμε να χτυπάει, ωστόσο νομίζουμε πως δε θα σκάσει ποτέ - ίσως γιατί έχουμε πειστεί ότι οι ενώσεις της έχουν φθαρεί από τον χρόνο. Έχει ως αφετηρία τη σύγχρονη πραγματικότητα της Ελλάδας ιδωμένη υπό το πρίσμα της χιλιομετρικής απόστασης. Όσο ο χρόνος στην χώρα κυλάει στο mute, τόσο η ένταση της βίας κλιμακώνεται. Όσο η ένταση της βίας κλιμακώνεται, τόσο οι πολίτες τη συνηθίζουν, την εντάσσουν στη λογική τους. Αθόρυβα και ανώδυνα, χωρίς σκοτωμούς, χωρίς εκρήξεις. Πολιτισμένα.

 

 

 

Συντελεστές:

 

Σύλληψη - Κείμενο - Σκηνοθεσία: Ειρήνη Σουργιαδάκη

Μετάφραση: Γιάννης Στεφάνου

Σκηνογραφία  - Κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα

Χορογραφία: Σόνια Ντόβα

Ηχοτοπίο: Βικτώρια Νταρίλα

Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

Φωνή ανακοίνωσης: Melissa Vetters

Artwork αφίσας: Γιώργος Τσόπανος

Video trailer: Άρης Μπασιάς

Φωτογραφίες: Περικλής Πραβήτας

 

Παίζουν: Κώστας Κορωναίος, Σόνια Ντόβα

*Ευχαριστούμε τη Σίλια Ρούκα και τον Demetre Homer

Σχετικές ειδήσεις
Κερδίστε 50 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της παράστασης «Μιά πέτρα λάθος» στο Θέατρο Τέχνης!
13.10.2016 10:06
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας και η Εταιρεία Θεάτρου Πράξη Επτά, παρουσιάζουν στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε μια δίγλωσση παράσταση, το έργο του Θεόδωρου Γράμψα «Μιά πέτρα λάθος». Το Θέατρο Τέχνης δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του CultureNow.gr να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα της παράστασης την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στις 9.15, προσφέροντας 50 διπλές προσκλήσεις!!!
Ερωτόκριτος, του Βιτσέντζου Κορνάρου για δύο παραστάσεις στο Χυτήριο
12.09.2016 12:51
Ο Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων, παρουσιάζει τον ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ. Ο Ερωτόκριτος, του Βιτσέντζου Κορνάρου, ένα από τα σημαντικότερα έργα της Κρητικής λογοτεχνίας, επιστρέφει για 2 παραστάσεις στις 25 και 26 Σεπτέμβριου στο ΧΥΤΗΡΙΟ, σε σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα. Η παράσταση που παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία τρείς σεζόν στην Αθήνα και στην Κρήτη, έχει πάρει βραβεία καλύτερης παράστασης και σκηνοθεσίας από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
Kafka’s Freaks, του Νικόλα Βαγιονάκη για 2η χρονιά στο θέατρο Φούρνος
07.09.2016 15:11
Μετά την πολύ επιτυχημένη πορεία της παράστασης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο, η παράσταση «Kafka’s Freaks» σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Νικόλα Βαγιονάκη επανέρχεται από 13 Οκτώβρη 2016 στο θέατρο Φούρνος.
Του Κουτρούλη ο γάμος στην Ηλιούπολη
18.08.2016 13:10
Του Κουτρούλη ο γάμος, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας της παράστασης, στην Ηλιούπολη.
«Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17», με την Ηλιάνα Μαυρομάτη στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής
09.05.2016 10:05
Η παράσταση του έργου της Θαλασσιάς Αντωνοπούλου, «Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17», με την Ηλιάνα Μαυρομάτη, θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016, στις 21.00 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.