Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση κοσμήματος στη γκαλερί Andreas Melas and Helena Papadopoulos

Έκθεση κοσμήματος στη γκαλερί Andreas Melas and Helena Papadopoulos

Η γκαλερί Andreas Melas & Helena Papadopoulos έχει την χαρά να φιλοξενήσει δύο δημιουργούς σύγχρονου κοσμήματος που δουλεύουν γύρω από την ιδέα της οικειοποίησης, είτε εστιάζοντας στην φιλοσοφία του found object (Ghislaine Dantan) είτε αντλώντας εικονογραφία από την ποπ κουλτούρα και την ιστορία (Μαργαρίτα Μυρογιάννη).

 


Ο Jewellery / Ghislaine Dantan

Προερχόμενη από τον κόσμο της σύγχρονης τέχνης, η Ghislaine Dantan ξεκίνησε το O Jewellery το 2008. Δημιουργεί κολιέ, βραχιόλια και καρφίτσες φιαγμένα από vintage και δεύτερο χέρι κομμάτια που συλλέγει στα διάφορα μέρη που επισκέπτεται στα ταξίδια της: ασημένιες, επίχρυσες ή μεταλλικές αλυσίδες, vintage κρεμαστά, κρύσταλλα, φυλαχτά....

Κάθε κομμάτι είναι μοναδικό.

Ζεί στην Αθήνα και το Παρίσι.

www.ghislainedantan.com


EgoSurfing / Μαργαρίτα Μυρογιάννη

Egosurfing (also Googling yourself, vanity searching, egosearching) is the practice of searching for one's own name, pseudonym, or screen name on a popular search engine in order to review the results.From Wikipedia, the free encyclopedia 

Η συλλογή κοσμημάτων Egosurfing ξεκινά από εικόνες, θέματα και μυθολογίες ερευνώντας τις διαφορετικές πτυχές τους σε ξεχωριστά κοσμήματα που συμπληρώνουν την κάθε ομάδα.

Το Μάτι του Ώρου (Horus Eye), ένα από τα παλαιότερα φυλαχτά που συναντιέται σε πολλές παραδόσεις, η εστίαση στην ανδρική ανατομία προφανής στις Ερμές, τους Έρωτες και τα άλλα φυλαχτά των λαών της βόρειας Μεσογείου, αλλά και οι σοκολάτες ΙΟΝ και Lacta αποτελούν πηγή έμπνευσης που καταλήγουν σε μια ολοκληρωμένη συλλογή, μια αφήγηση  που ξετυλίγεται στο χρόνο. Μέσα από τα κοσμήματα ανατρέπεται το ‘ανδρικό βλέμμα’ της Laura Mulvey που ακόμη χαρακτηρίζει τα προϊόντα των ΜΜΕ. Ο Φτερωτός Φαλλός συνδυάζει την αφήγηση του Tom of Finland με το Ρωμαϊκό φυλαχτό ενάντια στο Κακό Μάτι. Η συλλογή Egosurfing είναι η πρώτη ολοκληρωμένη συλλογή κοσμημάτων της εικαστικού Μαργαρίτας Μυρογιάννη.

margaritamyrogianni@yahoo.comΤα κοσμήματα θα φωτίζονται από vintage φωτιστικά από το κατάστημα ΜOFU, Vintage and Contemporary Design, www.mofu.gr

Η παρουσίαση θα γίνει στον 1ο όροφο. 

Τα O Jewellery της Ghislaine Dantan, τα κοσμήματα της Μαργαρίτας Μυρογιάννη,  όπως και τα φωτιστικά του MOFU θα είναι διαθέσιμα πρός πώληση. 

Στον ισόγειο χώρο συνεχίζεται η έκθεση ERICA BAUM, Blanks/Naked Eye. Ώρες λειτουργίας: Τε-Πα 12-6μμ, Σα 12-4μμ.

 

Photo Credit: Margarita Myrogianni, EYE OF HORUS, BRACELET, CAST BRONZE, GILDED

 

Σχετικές ειδήσεις
Ignoramus, έκθεση του Helmut Stallaerts στη γκαλερί Bernier/Eliades
12.01.2017 11:25
Η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βέλγου καλλιτέχνη Helmut Stallaerts, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, 20:00-22:00. Ο καλλιτέχνης εκθέτει πρώτη φορά στη γκαλερί και θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια.
Beyond the Frame: ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
22.08.2016 10:32
Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 24 Αυγούστου, η ομαδική έκθεση με τίτλο «Beyond the Frame», στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, ολοκληρώνοντας το εικαστικό πρόγραμμα της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το Καλοκαίρι του 2016.
Paradise: ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
04.07.2016 11:44
Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 8 Ιουλίου, η ομαδική έκθεση με τίτλο «Paradise», στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το Καλοκαίρι του 2016.
Τα πάντα ρεί ?: Έκθεση καλλιτεχνικού κοσμήματος της ομάδας J.A.W. στην Ena Art Gallery
23.06.2016 14:07
Η ομάδα καλλιτεχνικού κοσμήματος J.A.W. Jewellery Art Workers συμμετέχει στην 1st ΑTHENS JEWELRY WEEK με την έκθεση “Τα πάντα ρεί ?”, από τις 30 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2016, στην Ena Art Gallery.
Ατομική έκθεση κοσμήματος της Jee Hye Kwon στο Popeye loves Olive
06.05.2016 14:04
H σχεδιάστρια κοσμημάτων Jee Hye Kwon έρχεται στο Popeye loves Olive - Art Space από την Ν. Υόρκη με σκοπό να παρουσιάσει συλλογές των τελευταίων ετών. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στις 20.00.