Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Mehr Als Schein - Shining Through - Αυτό που φαίνεται, στο πλαίσιο του Zone D της Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Mehr Als Schein - Shining Through - Αυτό που φαίνεται, στο πλαίσιο του Zone D της Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Η ομαδική έκθεση "Mehr Als Schein / Shining Through / Αυτό που φαίνεται" εγκαινιάζεται στο πλαίσιο του Zone D της Γκαλερί Ζουμπουλάκη στις 17 Μαΐου, σε επιμέλεια του εικαστικού Mark Noll.

 

Η έκθεση στην οποία συμμετέχουν 19 καλλιτέχνες (που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία, στην Ελλάδα και στην Κύπρο) θα πραγματοποιηθεί σε νεοκλασικό κτίριο στην Οδό Ερμού.

 

Όπως γράφει ο Mark Noll: «Η εμφάνιση είναι απατηλή, η ομορφιά είναι μόνο επιφανειακή. Οι ελκυστικές επιφάνειες έχουν συχνά προκαλέσει υποψίες στη σκέψη των διανοούμενων και έχουν σχετισθεί με την επιπολαιότητα (τη ρηχότητα), ή ακόμα χειρότερα με την ‘εξαπάτηση’. Η πραγματική υπόσταση όπως και το περιεχόμενο, το νόημα ή η αλήθεια από την άλλη πλευρά είναι πάντα αναμενόμενο να κρύβονται πίσω από την επιφάνεια.

 

Η έκθεση Αυτό που φαίνεται δεν εστιάζει στην υποτιθέμενη ανεπάρκεια της επιφάνειας, αλλά στοχεύει να αποκαλύψει πρωταρχικά ότι η επιφάνεια είναι ένα αισθητικό φαινόμενο που δεν εξάγεται από το περιεχόμενο, ούτε εξυπηρετεί μόνο διακοσμητικούς σκοπούς. Η επιφάνεια αποδίδει μία σαρκική διάσταση. Η έκθεση επιδιώκει να παρουσιάσει κυρίως Έλληνες και Γερμανούς καλλιτέχνες που έχουν ασχοληθεί μεταξύ άλλων με την αισθητική της επιφάνειας και που από κοινού εξερευνούν τον τρόπο που η επίδραση και η εμφάνιση της επιφάνειας μπορούν να επανερμηνευτούν με διαφορετικά μέσα».

Καλλιτέχνες: Αλεξίου Νίκος, Γκανάς Γιάννης, Ζαχαριουδάκης Μανώλης, Λοϊζίδου Μαρία, Μπασάνος Κώστας, Μπήτσικας Ξενοφών, Ξαγοράρης Ζάφος, Παπακωνσταντίνου Νίνα, Χριστόπουλος Κώστας, Faust Jeanne, Goldschmidt Dorothea, Kelm Katja, Krause Inge, May Ruth, Noll Mark, Pichler Michalis, Sander Maike, Yang Kailiang, Zenner Barbara.

Στο πλαίσιο της έκθεσης Αυτό που φαίνεται θα εκδοθεί τρίγλωσση (ελληνικά, γερμανικά, αγγλικά) ειδική έκδοση από τις Εκδόσεις FUTURA, συνοδευόμενη από ενδεικτικά έργα και κείμενα των  Ludwig Seyfarth and Mark Noll.

 

Σχετικές ειδήσεις
Υπό κατασκευήν, έκθεση του Μίλτου Γκολέμα στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
30.01.2017 10:09
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την τέταρτη ατομική έκθεση του Μίλτου Γκολέμα με τίτλο «Υπό κατασκευήν». Η έκθεση αποτελείται από την τελευταία ενότητα ζωγραφικών έργων του εικαστικού και θα διαρκέσει από τις 9 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου 2017.
Xρόνος Άχρονος: έκθεση της Άννας Αντωνιάδου στη γκαλερί Art Zone 42
21.11.2016 17:15
"Xρόνος Άχρονος" ονομάζεται η νέα εικαστική παρουσίαση της Άννας Αντωνιάδου που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 7.30 μ.μ. στην γκαλερί Art Zone 42.
Ομαδική καλοκαιρινή έκθεση 2016 στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
25.07.2016 09:59
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ομαδική έκθεση του καλοκαιριού με τα έργα των συνεργατών της. Θα μπορείτε να την επισκεφθείτε έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2016.
Athens Matters TOo: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Art Zone 42
07.07.2016 14:59
H γκαλερί Art Zone 42 διοργανώνει και εγκαινιάζει εν μέσω καλοκαιριού, την Πέμπτη 14 Ιουλίου στις 8.00 μ.μ., μια ιδιαίτερη ομαδική έκθεση με τίτλο Athens Matters T0o.
y.st.rd: έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου στη γκαλερί Ζουμπουλάκη
16.03.2016 12:38
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου με τίτλο «y.st.rd». Η εγκατάσταση στον χώρο αποτελείται από ζωγραφικά και γλυπτικά έργα μεικτής τεχνικής. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 31 Μαρτίου έως τις 6 Μαΐου 2016.