Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Imagine – Ο John Lennon ονειρεύεται: Χοροθέατρο από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Imagine – Ο John Lennon ονειρεύεται: Χοροθέατρο από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Το Χοροθέατρο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την παράσταση «Ιmagine- O John Lennon ονειρεύεται», στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, σε χορογραφία-σκηνοθεσία sinequanon, από την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013.

 

 Πρόκειται για μια συνάντηση του σύγχρονου χορού με τα εικαστικά και τη μουσική , με τη φιγούρα του John Lennon να είναι τόσο ορατή όσο ο καθένας τον φέρνει στη συνείδησή του.

 

«Ιmagine-Ο Jonh Lennon ονειρεύεται», μια παράσταση που τοποθετείται χωροχρονικά σ’ένα άχρονο, σχεδόν “μπεκετικό” περιβάλλον , όπου τα «σκαθάρια» ξεφεύγουν από τις φιγούρες των Beatles για να γίνουν ο “Jo”, η “Le” και οι “Non”, ήρωες σημερινοί που μοιάζουν βγαλμένοι από το θέατρο του παραλόγου.

 

Μια  χοροθεατρική παράσταση που βασικός πυρήνας της είναι το ντουέτο, καθώς η βασική ιδέα πάνω στην οποία αναπτύσσεται η χορογραφία είναι η δυαδική σχέση. Η ρευστότητα της κίνησης αναδεικνύει τον διάλογο των σωμάτων, το φαντασιακό έρχεται σε αντιδιαστολή με το σάρκινο και το όνειρο με την  πραγματικότητα που μας περιβάλλει.

 

 Η ιστορία  "ντύνεται"  σκηνικά με δύο παράλληλες προβολές, τις οποίες επιμελείται η Μαρία Αθανασοπούλου, μόνιμη συνεργάτης των sinequanon όσον αφορά στο εικαστικό της μέρος, ενώ παίζουν μουσική ζωντανά επί σκηνής οι sancho 003: Φώτης Σιώτας και Κωστής Παντέλης.

 

Αντί σκηνοθετικού σημειώματος

Το καλλιτεχνικό βλέμμα χρειάστηκε πάνω απ´ όλα να υπερβεί τον εαυτό του, ώστε ακόμη και στις πιο φρικτές και φαινομενικά απωθητικές καταστάσεις να διακρίνει ό,τι αξίζει ανάμεσα σ' όλα όσα υπάρχουν.

Ρ. Μ. Ρίλκε

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία-χορογραφία: sinequanon

Σκηνικά-κοστούμια: sinequanon

Μουσική: sancho 003

Φωτισμοί-προβολές: Μαρία Αθανασοπούλου

Οργάνωση παραγωγής:

 

Συμμετέχουν επί σκηνής οι μουσικοί:

Κώστας Παντέλης (ηλεκτρική κιθάρα), Φώτης Σιώτας (βιολί)

 

Χορεύουν: Αλέξης Τσιάμογλου (Jo), Μπέττυ Δραμισιώτη (Le), Κική Μπάκα,  Δημήτρης Σωτηρίου  (Non)

Σχετικές ειδήσεις
Το Κρατικό Ακαδημαϊκό Χοροθέατρο της Μόσχας Γκζελ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
17.10.2016 14:58
Όλη η ιστορία και οι κουλτούρες των λαών της Ρωσίας σε μια παράσταση με εξήντα συντελεστές και οχτακόσια κοστούμια που δημιούργησαν τα εργαστήρια των θεάτρων Μπολσόι και Στανισλάφσκι!
Τα παλαιά τα ανιστορώ με μουσική και με χορό: παράσταση στο Θέατρο Βράχων
15.06.2016 12:40
Το Φεστιβάλ Στη σκιά των Βράχων 2016 μας προσκαλεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου σε μία χορευτική παράσταση με τίτλο Τα παλαιά τα ανιστορώ με μουσική και με χορό.
Διαδρομές, από το Χοροθέατρο Ακτίνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
06.06.2016 13:16
Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, το Χοροθέατρο Ακτίνα παρουσιάζει στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Xορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την παράσταση «Διαδρομές», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Eορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Χορού 2016 στη Θεσσαλονίκη
10.05.2016 12:02
Το Σωματείο Καθηγητών Χορού, το Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και Χορού Θεσσαλονίκης και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεργάζονται και γιορτάζουν μαζί την Παγκόσμια ημέρα χορού 2016.
Είναι Καιρός - Δεύτερη περίοδος: Παράσταση Σύγχρονου Χορού στο Μικροσκοπικό Θέατρο
23.12.2015 14:43
Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015, στις 8μμ, η ομάδα του Μικροσκοπικού Θεάτρου παρουσιάζει στο ατμοσφαιρικό πλακιώτικο θεατράκι, τη συνέχεια του προγράμματος σύγχρονου χορού Είναι καιρός - δεύτερη περίοδος με μια παράσταση που περιλαμβάνει δύο σόλο χορογραφίες και μια ζωντανή εικαστική εγκατάσταση.