Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

ΑριστοFUNης – Ένα ταξίδι στη χώρα της ουτοπίας

ΑριστοFUNης – Ένα ταξίδι στη χώρα της ουτοπίας
Η αριστοφανική κωμωδία ακόμα πιο κεφάτη και δροσερή! Το Κ.Θ.Β.Ε. παρουσιάζει τον Αριστοφάνη με μια διαφορετική προσέγγιση, με σύγχρονη θεατρική γλώσσα και ανατρεπτικό χιούμορ.

Το έργο ΑριστοFUNης – Ένα ταξίδι στη χώρα της ουτοπίας θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ Μαρώνειας «Διονύσου λόγος», το Σάββατο 12  Ιουλίου στο θέατρο-λατομείο της Μαρώνειας.

Η επαναπροσέγγιση αυτή πραγματοποιείται μέσα από ένα «διάλογο» με τον Αριστοφάνη, από ένα ταξίδι στην αναζήτηση της ουτοπίας, της ειρήνης και τελικά της πατρίδας στον κόσμο της αριστοφανικής κωμωδίας με κεντρικό ήρωα τον ευφυή, αφελή, υπερφίαλο αλλά και ευαίσθητο Δικαιόπολη των «Αχαρναίων».

Ο Δικαιόπολης περιπλανιέται ως άλλος Οδυσσέας, έτοιμος ν\' αναμετρηθεί με ανθρώπους, πουλιά, βατράχους, θεούς και δαίμονες ακόμη και με τον ίδιο του τον εαυτό.

Μέσα στο έργο υπάρχουν ήρωες από έξι διαφορετικά έργα του Αριστοφάνη, οι οποίοι συναντιούνται και ταξιδεύουν ως το σήμερα σ’ ένα διαρκές ταξίδι μεταμορφώσεων.

Και το ταξίδι μοιάζει κάπως έτσι: ο Δικαιοπόλης (Αχαρνείς) απογοητευμένος από τις εξελίξεις στη Βουλή και κυνηγημένος, ανεβαίνει στον ουρανό για να ζητήσει από τους θεούς να του αποκαλύψουν που βρίσκεται η Ειρήνη (Ειρήνη).

Στο δρόμο συναντά τα πουλιά και ιδρύει την πολιτεία τους (Όρνιθες), αντιμετωπίζει τους νόμους των γυναικών (Εκκλησιάζουσες), βρίσκεται στον κάτω κόσμο (Βάτραχοι), παρασύρεται από το τέρας Μυρρίνη (Λυσιστράτη) και προσπαθεί να φέρει την Ειρήνη πίσω στη Γη, για να σώσει την πατρίδα  του…, που άραγε  θέλει  να σωθεί;

Η μετάφραση είναι του Κ.Χ. Μύρη, η σκηνοθεσία του Νίκου Διαμαντή, η δραματουργική επεξεργασία της Αμαλίας Κοντογιάννη και της Στέλλας Παπαδημητρίου , τα σκηνικά-κουστούμια του Σάκης Κολαλά, η μουσική του Κώστα  Βόμβολου, η κίνηση της Κωνσταντίνας Καστέλου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Φούλης Μπουντούρογλου, Δημήτρης Κολοβός, Κατερίνα  Γιαμαλή, Μιχάλης Γούναρης, Δημήτρης Διακοσάββας, Νίκος Καπέλιος, Μαρία  Καραμήτρη, Κωνσταντίνα Καστέλου, Νίκος Μαγδαληνός, Θηρεσία  Μανωλούδη, Αλέξανδρος Μούκανος, Γιάννης Σαμσιάρης, Μάμιλη Μπαλακλή, Μαρίζα Τσάρη και Ευτυχία Φράγκου.

Σχετικές ειδήσεις
Βάτραχοι του Αριστοφάνη, από τη Θεατρική Ομάδα Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ. στα Θέρμης Δρώμενα 2016
26.08.2016 16:39
Η Θεατρική Ομάδα Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ παρουσιάζει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Θέρμης Δρώμενα 2016 το έργο του Αριστοφάνη, Βάτραχοι.
Ιππής, του Αριστοφάνη από την Θεατρική Σκηνή Ελευσίνας στα Αισχύλεια 2016
26.08.2016 15:50
Η Θεατρική Σκηνή Ελευσίνας παρουσιάζει τους ΙΠΠΗΣ του Αριστοφάνη, που θα παρουσιαστούν στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας στις 18 Σεπτεμβρίου 2016.
Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία 2016 στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
07.07.2016 14:05
Μέρος των Αισχυλείων που διοργανώνει με συνέπεια εδώ χρόνια ο Δήμος Ελευσίνας αποτελεί η επιτυχημένη διοργάνωση «Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία», η οποία πραγματοποιείται από τις 15 έως τις 25 Ιουλίου στο Παλαιό Ελαιουργείο.
Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη από την ομάδα ΟΠΑ στο Θέατρο Altera Pars
23.05.2016 13:52
Η Θεατρική Ομάδα Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσιάζει τις Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη στο Θέατρο Altera Pars από 23 έως 26 Μαΐου 2016.
Πλούτος του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γ. Κιμούλη σε περιοδεία
12.05.2016 15:27
Την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Επιδαύρου και κατόπιν σε περιοδεία σε όλη τη χώρα, οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης. Παίζουν επίσης ο Τάσος Γιαννόπουλος και ο Αλμπέρτο Φάϊς, με 12μελή χορό ηθοποιών και μουσικών, παρουσιάζουν ένα νέο, φιλόδοξο ανέβασμα του έργου του Αριστοφάνη «Πλούτος». Η σκηνοθεσία και η διασκευή είναι του Γιώργου Κιμούλη.