Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το Ecofilms

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το Ecofilms
Το περίφημο φεστιβάλ κινηματογράφου που φιλοξενείτε κάθε χρόνο στο νησί των Ιπποτών, προβάλει ταινίες μικρού, μεγάλου και μεσαίου μήκους με θέματα οικολογικού περιεχομένου. Μας υπενθυμίζουν ότι οι άνθρωποι δεν φέρονται "ιπποτικά" στη φύση!

Το περίφημο φεστιβάλ κινηματογράφου που φιλοξενείτε κάθε χρόνο στο νησί των Ιπποτών, φιλοξενεί ταινίες μικρού, μεγάλου και μεσαίου μήκους με θέματα οικολογικού περιεχομένου. Μας υπενθυμίζουν ότι οι άνθρωποι δεν φέρονται "ιπποτικά" στη φύση!

Η φύση κραυγάζει, ουρλιάζει. Και εμείς; (Επιλέγουμε) και ακούμε μόνο τις εκκωφαντικές καταναλωτικές μας υστερίες. Η δημιουργία, η καλλιτεχνική δημιουργία, εμπνευσμένων και ευαισθητοποιημένων πρωτίστως, κινηματογραφιστών, δεν φράσσει τους ακουστικούς δέκτες.

Το Οτιγιγουαρόνγκο είναι μια αναπτυσσόμενη πόλη στο κέντρο της νοτιοαφρικανικής Ναμίμπια. Περιοχή στο χάρτη που ουδόλως θα γνωρίζει κανείς! Εκεί, το νερό σπανίζει και χιλιάδες κόσμος ζει στη φτώχια σε καταυλισμούς χωρίς σωστές εγκαταστάσεις υγιεινής.

Το παραπάνω θέμα, αποτελεί το σενάριο της ταινίας του Ralf Hofelein, Τουαλέτα ΟΤΓΙ. Είναι ένα από τα δεκάδες φιλμ που συμπεριλαμβάνονται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Εικαστικών Τεχνών Ecofilms που θα διεξάγεται στο νησί της Ρόδου έως και τις 24 Ιουνίου.

Συνολικά θα προβληθούν 98 ταινίες από 32 χώρες στις αίθουσες του Δημοτικού θεάτρου και στο θερινό κινηματογράφο Ρόδον, στη πόλη της Ρόδου. Το πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει εκτός από κινηματογραφικές ταινίες, ντοκιμαντέρ και μυθοπλασία με θέμα την οικολογία , πρωτότυπα οπτικοακουστικά έργα απ΄όλο τον κόσμο, αφιερώματα και εκδηλώσεις.

INFO

Για περαιτέρω πληροφορίες, επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση:www.ecofilms.gr

Σχετικές ειδήσεις
Βραβεία Ίρις 2017: Έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
19.12.2016 11:41
Ξεκινά η διαδικασία για την ανάδειξη και απονομή των Βραβείων Ίρις 2017 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Οι κύριοι παραγωγοί των ταινιών καλούνται να υποβάλλουν υποψηφιότητα, για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους (μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης και κινουμένων σχεδίων), έως την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017.
29ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου
18.10.2016 12:34
To 29o Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (17-27 Νοεμβρίου 2016) επιφυλλάσσει δύο εκπλήξεις στους φίλους του καλού ελληνικού και ευρωπαϊκού κινηματογράφου: ένα αφιέρωμα με όλες τις μεγάλου μήκους ταινίες του Νίκου Παναγιωτόπουλου, ως φόρο τιμής στον πρόωρα χαμένο πολυσχιδή έλληνα δημιουργό, αλλά και μια επιλογή ταινιών του πολιτικοποιημένου ιταλού σκηνοθέτη Μάρκο Μπελόκιο. Θα προβάλλει μάλιστα σε αβαν πρεμιέρ και τη νέα ταινία του Μπελόκιο «Sweet Dreams» από το πρόσφατο Φεστιβαλ των Καννών.
Tο Park της Σοφίας Εξάρχου στα μεγαλύτερα Διεθνή Φεστιβάλ του Φθινοπώρου
02.09.2016 16:43
Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία Park της Σοφίας Εξάρχου επιλέχθηκε για την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο στο τμήμα Discovery (8/18 Σεπτεμβρίου), ανάμεσα σε σπουδαίες ταινίες σκηνοθετών από όλο τον κόσμο ενώ για τη συνέχεια το Park συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Νέων Σκηνοθετών του Σαν Σεμπαστιάν (16-24/9), στο Φεστιβάλ του Λονδίνου (5-16 Οκτωβρίου) και στο Φεστιβάλ της Βαρσοβίας (7-16 Οκτωβρίου).
Suntan: Μία από τις πενήντα καλύτερες ταινίες για τα «Ευρωπαϊκά Όσκαρ»
24.08.2016 15:10
Το «Suntan» βρίσκεται ανάμεσα στις 50 καλύτερες ευρωπαϊκές ταινίες της χρονιάς, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του ΦΚΘ
23.03.2016 12:49
Οι ταινίες που προβάλλονται αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα, 24 με 30 Μαρτίου 2016, στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι οι εξής