Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ancient Pathos, στο θέατρο Τόπος Αλλού

Ancient Pathos, στο θέατρο Τόπος Αλλού

Το θέατρο Τόπος Αλλού θα φιλοξενήσει το ευρωπαϊκό θεατρικό πρότζεκτ που έχει βασιστεί στην τραγωδία και φέρει τον τίτλο «Ancient Pathos», το οποίο αποτελεί ένα φεστιβάλ στην Αθήνα με Ευρωπαϊκούς Θεατρικούς Οργανισμούς.

 

Το φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί στις 26-28 Απριλίου 2013, μπορείτε να το παρακολουθήσετε δωρεάν, έχοντας όμως πρώτα κάνει την κρατησή σας.

 

To Ancient pathos είναι ένα διακρατικό πρότζεκτ βασισμένο στην τραγωδία και πως αυτή υπάρχει στην κουλτούρα κι στη λογοτεχνία της Ευρώπης.

 

Οι εταίροι είναι το Aida Fondazione από τη Βερόνα της Ιταλίας, το Taastrup theater της Δανίας και το δίκτυο θεάτρων και πολιτιστικών κέντρων BOGA από την Ισπανία δούλεψαν για 2 χρόνια και τώρα παρουσιάζουν την δουλεία τους σε ένα φεστιβάλ/συνάντηση στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ

 

Οι παραστάσεις και οι μέρες που θα παρουσιαστούν είναι:

26/4   -    6.00μμ       (Taastrup theater Ι Δανία)  

“AISHA”       διάρκεια 45΄  πάνω σε ένα σύγχρονο κείμενο μυθιστόρημα για την ζωή μιας νέας κοπέλας μετανάστριας στις Βόρειες χώρες.

 

26/4     -   8.00μμ      

“ANCIENT PATHOS The Atreides palace”

Βασισμένο στην Ορέστεια με μεγάλες προβολές και σύγχρονη μουσική και κοστούμια    (στην Αγγλική γλώσσα)

 

27/4        

6.00 μμ     

 “Ο Αλύγιστος πρίγκιπας” (του Calderon de la Barca) Atarfe theatre (Ισπανία)

              

8.00 μμ      ΘYΕΣΤΗΣ  του Σενέκα μια σύγχρονη εκδοχή της Τραγωδίας του Σενέκα.

 

28/4  -     7.00   

 “ANCIENT PATHOS”  

Παράσταση κοινή από όλους τους παραπάνω θιάσους με επίκεντρο το τραγικό στοιχείο και πως αυτό βιώνεται  με κοινούς τρόπους και ένταση από τους ανθρώπους.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το project

H έρευνα των συνεργαζόμενων θεάτρων  εστιάζεται στην τραγωδία και το τραγικό στην λογοτεχνία της χώρας τους. Mε το υλικό της έρευνας δημιουργήθηκαν οι παραστάσεις. Από αυτές τις επί μέρους παραστάσεις δημιουργήθηκε μέσα από μια δημιουργική σύνθεση μια κοινή παράσταση (28/4/2013). Leader του πρότζεκτ είναι το θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ-ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ που είχε την έμπνευση του πρότζεκτ και το κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή ένωση η οποία το ενέκρινε στη συνέχεια στα πλαίσια του προγράμματος Culture 2010. (Ήταν το μοναδικό πρόγραμμα Culture – cooperation measures 1.2.1 που πέρασε από την Ελλάδα και την Κύπρο το 2010.

Με αυτές τις παραστάσεις θα διοργανωθούν 2 φεστιβάλ

1.         Αθήνα 26-28 Απριλίου στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ

2.         Βερόνα 5-8 Ιουνίου 2013 στο αρχαιολογικό μουσείο της Βερόνα.

 

Η Ελληνική παράσταση ονομάζεται Ruins of Passion ή Atreides palace και προσεγγίζει με ένα πρωτοποριακό τρόπο και σύγχρονη ματιά τον κύκλο των Ατρειδών. Από την θυσία της Ιφιγένειας έως την δίκη του Ορέστη στον Άρειο πάγο.

Σκηνοθέτης είναι ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ, Σκηνικό κοστούμια ΜΙΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥ, μουσική ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ, βίντεο ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ.

Παίζουν: Ηρω Καρρά, Αλίκη Κατσαβού, Ελένη Αδαμίδου, Νεκτάριος Φαρμάκης

Σχετικές ειδήσεις
Φεστιβάλ Αυλαία στο θέατρο Αυλαία
04.11.2016 16:57
Το πολιτιστικό περιοδικό της Θεσσαλονίκης Αυλαία, δημιουργεί ένα θεατρικό φεστιβάλ και από 7-22 Νοεμβρίου ανεβαίνουν στην πόλη σημαντικές θεατρικές παραστάσεις.
Φεστιβάλ Θάλασσας 2016: Τελευταίες παραστάσεις
18.08.2016 15:26
Οι τελευταίες παραστάσεις έρχονται στο αμφιθέατρο των Νέων Μουδανιών στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Θάλασσας 2016» στις 20 & 21 Αυγούστου 2016.
Φεστιβάλ Τήνου 2016
03.08.2016 12:14
Το Φεστιβάλ Τήνου, που κλείνει φέτος 15 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, επιστρέφει πιστό στο ραντεβού του, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που περιλαμβάνουν μουσική, θέατρο, χορό, εικαστικά και πολλά άλλα δρώμενα.
Φεστιβάλ Νάξου 2016
06.07.2016 10:36
Κάθε καλοκαίρι το Φεστιβάλ Νάξου, μέσα από θεματικές εκθέσεις, θέατρο, μουσική, λόγο, κινηματογράφο - οι παραστατικές τέχνες όλες παρούσες - αλλά και τη δημιουργική  συνύπαρξη, παρουσία και διάλογο διεθνών καλλιτεχνών και σύγχρονων αισθητικών τάσεων, γίνεται τόπος διαπολιτισμικής συνάντησης και πρωτότυπων παραγωγών, αναδεικνύοντας τη Νάξο σε ιδανικό νησί διακοπών, με αναζωογονητικό αέρα πολιτισμού.
6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου: Oι καλεσμένοι και οι πρεμιέρες
24.06.2016 11:54
Ένας μήνας έμεινε για την έναρξη του 6oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτμου – ένας τόπος συνάντησης κινηματογραφιστών απο όλο το κόσμο - που έχει γίνει θεσμός με πολλούς και σημαντικούς υποστηρικτές καθώς επίσης και με ένα ένθερμο σινεφίλ κοινό.