Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

The daylight portrait - νέο workshop στη σχολή Όραμα

The daylight portrait - νέο workshop στη σχολή Όραμα

Η σχολή Όραμα μας καλεί στο επόμενο workshop που ετοιμάζει και αυτή τη φορά πρόκειται για φωτογράφιση πορτρέτο με εισηγητή τον Κωνσταντίνο Τσιλιακό.


Οι πολλαπλές και διαφορετικές δυνατότητες του daylight έχουν ιδιαίτερη εφαρμογή στη φωτογράφηση ενός πορτρέτου. Ο έλεγχος και η κατανόηση του φωτός συμβάλλουν στην προσπάθεια του φωτογράφου να καταγράψει και να επικοινωνήσει τα συναισθήματα του σε ένα ευρύτερο κοινό. Την πρώτη μέρα του σεμιναρίου ο εισηγητής θα αναλύσει τις βασικές αρχές και τεχνικές του φωτισμού ενώ θα επικεντρωθεί σε θέματα που αφορούν τη σωστή και κατάλληλη έκθεση, τη θερμοκρασία χρώματος, το direct, reflect και back light.

 

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα φωτογραφίσουν σε εξωτερικό χώρο αξιοποιώντας τη θεωρία και συνδυάζοντας τις τεχνικές πάνω σε μοντέλα. Τα αποτελέσματα της φωτογράφησης θα παρατηρούνται άμεσα από τον εισηγητή ενώ την επόμενη μέρα θα πραγματοποιηθεί κριτική των εικόνων και θα συζητηθούν τα προβλήματα που προέκυψαν κατά τις λήψεις. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους φωτογραφίζουν τα θέματά τους με φυσικό φωτισμό, αρχάριους αλλά και πιο έμπειρους φωτογράφους που διαθέτουν φωτογραφική μηχανή DSLR.


H τεχνική υποστήριξη στο workshop THE DAYLIGHT PORTRAIT είναι προσφορά της εταιρείας AGOPIAN PROFOT.

Σχετικές ειδήσεις
Inner Space: έκθεση φωτογραφίας από τους σπουδαστές της σχολής Όραμα
07.09.2016 15:46
Οι σπουδαστές της σχολής φωτογραφικών σπουδών Όραμα διεκδικούν το δικό τους καλλιτεχνικό χώρο στην έκθεση φωτογραφίας Inner Space, από τις 17 Σεπτέμβρη ως την 1η Οκτώβρη στο Thission Lofts της οδού Πειραιώς.
Όραμα Γης: Έκθεση της Μαρίας Κελαϊδή στην Φορτέτζα Ρεθύμνου
28.06.2016 13:33
Την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016 και ώρα 19.30 εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Πυροβολικού στην Φορτέτζα Ρεθύμνου η έκθεση ζωγραφικής Όραμα Γης της Μαρίας Κελαϊδή.
Αφιέρωμα στην Dorothy Burr Thompson στο Λύκειο των Ελληνίδων
28.04.2016 14:49
Συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας, σε συνεργασία με την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, διοργανώνει εκδήλωση-αφιέρωμα στο έργο της αρχαιολόγου και ερασιτέχνη φωτογράφου Dorothy Burr Thompson.
Portrait Cabinet: ομαδική έκθεση στην Cheapart
24.03.2016 11:22
Η Cheapart εγκαινιάζει την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016 την ομαδική έκθεση Portrait Cabinet, στην οποία 57 καλλιτέχνες δημιουργούν πάνω από 100 έργα σε έναν διάλογο με το πάντα επίκαιρο “πορτρέτο”.
Όραμα και Δημιουργία – Ο Αναστάσιος Γ. Λεβέντης και η Δυτική Αφρική: έκθεση στο Τελλόγλειο
03.03.2016 10:27
Όραμα και δημιουργία: Ο Αναστάσιος Γ. Λεβέντης και η Δυτική Αφρική. Μια έκθεση που σκιαγραφεί την πορεία ενός άνδρα προς την επιτυχία, ενός έθνους προς την ελευθερία, μιας τολμηρής γενιάς νέων ζωγράφων προς τον μοντερνισμό.