Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

O EOIN καλεσμένος των DesignWars για μία έκθεση στην Ελλάδα

O EOIN καλεσμένος των DesignWars για μία έκθεση στην Ελλάδα

Η ομάδα του DesignWars στα πλαίσια μιας σειράς διεθνών εκθέσεων που έχει αναλάβει να διενεργήσει με επιλεγμένους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, περήφανα παρουσιάζει ένα από τους αληθινούς εκπροσώπους της Ιρλανδικής graffiti κουλτούρας τον ΕΟΙΝ. Ζωγραφική, installation και ποίηση με βορειοευρωπαϊκό άρωμα, θα παρουσιαστούν σε μια μοναδική ατομική έκθεση στο DesignWars Exhibition center (Καπνικαρέας 19, Πλάκα) με σκοπό να εμφυσήσουν στον ταλαιπωρημένο Αττικό ουρανό μια άλλη οπτική γωνία βασισμένη στη δημιουργία και την ελπίδα.

 

Ο κύριος άξονας γύρω από τον οποίο περιστρέφεται η δουλειά του EOIN είναι η δημιουργία μιας εικόνας με την οποία το άτομο μπορεί να συνδεθεί σε προσωπικό επίπεδο. Για να επιτευχθεί αυτό, ο καλλιτέχνης αναζητά χώρους εγκατελειμένους, ξεχασμένους στο χρόνο και εκεί διενεργεί την παρέμβασή του στο σύγχρονο αστικό τοπίο. Πολλές από τις δουλειές του δεν θα τις δεί ποτέ κανείς από κοντά και μοιραία θα χαθούν στα στοιχεία της φύσης. Αυτός είναι και ο λόγος που η φωτογραφική απεικόνιση της δουλειάς του καθίσταται τόσο σημαντική, αφού είναι ο μόνος τρόπος να μείνει στο χώρο η στιγμή και η αληθινή αίσθηση του έργου του.

 

Η κύρια επιρροή του EOIN είναι η εύθραυστη και αμφίδρομα δυναμική αίσθηση ελπίδας που έχουμε ακόμα και στις πιο δύσκολες και μαύρες στιγμές της ζωής μας. Αυτό που τον οδηγεί είναι αυτή η αδύναμη ακτίδα φωτός, που μερικές φορές φαντάζει τόσο ασθενής και απόμακρη. Ο σκοπός του είναι να φέρει το κοινό σε εκείνη την ασφαλή και θετική στιγμή που εμφανίζεται όταν ζούμε πραγματικά και ονειρευόμαστε.

Σχετικές ειδήσεις
This Is Not Normal: Ομαδική έκθεση στην Fo Kia Nou 24/7
02.01.2017 13:32
Ο χώρος σύγχρονης τέχνης Fo Kia Nou 24/7 παρουσιάζει την έκθεση“This Is Not Normal” σε επιμέλεια της Mary Cox, με εννέα καλλιτέχνες που εκπροσωπούν την καλλιτεχνική σκηνή του Σαν Φρανσίσκο.
CHEAPART 2016: Παρελθόν και μέλλον, τα δύο πρόσωπα της CHEAPART
06.12.2016 12:13
Στο ίδιο ιστορικό κτίριο της Οδού Θεμιστοκλέους και Α. Μεταξά 25 στα Εξάρχεια που γεννήθηκε η CHEAPART και όλα αυτά τα χρόνια έχουν εκθέσει πάνω από 500 καλλιτέχνες, εγκαινιάζεται φέτος στις 9 Δεκεμβρίου στις 7:30 μμ. η CHEAPART 2016 με 80 επιλεγμένους εικαστικούς που θα σας ξεναγήσουν στο έργο τους.
GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα: μία έκθεση αφιερωμένη στη δεκατία του '80 στην Τεχνόπολη
09.09.2016 10:53
Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων διοργανώνει, από τον Ιανουάριο ως το Μάρτιο του 2017, την ιστορική και πολιτισμική έκθεση «GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη», σε σύμπραξη με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και με την συνεργασία σημαντικών ελληνικών και διεθνών επιστημονικών και πολιτισμικών ιδρυμάτων και φορέων.
A World Not Ours: Οι καλλιτέχνες της έκθεσης
22.07.2016 13:53
Το Art Space Pythagorion της Σάμου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έκθεσή του για το φετινό καλοκαίρι, με τίτλο A World Not Ours, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν στις 4 Αυγούστου 2016, ενώ την επιμέλειά της έχει αναλάβει η Κατερίνα Γρέγου.
εἰ ἦς ὧδε: έκθεση του Χρήστου Παλλαντζά στη γκαλερί Ευριπίδη
09.02.2016 17:04
Μετά από 10 χρόνια αδιάκοπης καλλιτεχνικής δημιουργίας και σημαντικών εκθέσεων στο εξωτερικό, ο καταξιωμένος ζωγράφος Χρήστος Παλλαντζάς επιστρέφει δυναμικά στην Αθήνα παρουσιάζοντας τη νέα του Έκθεση με τίτλο «εἰ ἦς ὧδε» (εάν ήσουν εδώ) στην Γκαλερί Ευριπίδη.