Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Peace from the bottom of my art: Έκθεση Ιρανών καλλιτεχνών στο Λονδίνο

Peace from the bottom of my art: Έκθεση Ιρανών καλλιτεχνών στο Λονδίνο

Από τις 26 Απριλίου, η Opera Gallery London παρουσιάζει την έκθεση ιρανικής τέχνης με τίτλο «Peace from the bottom of my art» η οποία περιλαμβάνει μια εξέχουσα συλλογή από έργα διεθνώς αναγνωρισμένων ιρανών καλλιτεχνών όπως: Parviz Tanavoli, Koorosh Shishegaran, Nasrollah Afjei and Ahmad Morshedloo.

 

Αυτή η έκθεση προσφέρει μια εικόνα για τη ματιά των καλλιτεχνών στο θέμα της ειρήνης, μέσα από επιλεγμένα έργα, όχι μόνο καταξιωμένων καλλιτεχνών αλλά και νέων – πολλά υποσχόμενων όπως: Mojtaba Ramzi, Negar Varasteh and Shima Esfandyari.

 

Θα περιλαμβάνει από highlights του Farsad Labbauf μέχρι έργα του καλλιτέχνη αφηρημένης ζωγραφικής του Koorosh Shishegaran, που είναι γνωστός αφενός για την τριασδιάστατη δουλειά του, ‘life like’, και αφετέρου για το ότι είναι ένας από τους πιο εκφραστικούς καλλιτέχνες των σύγχρονων ιρανικών καλλιτεχνικών ρευμάτων. Επίσης, στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα του διεθνούς φήμης ζωγράφου και γλύπτη Parviz Tanavoli του οποίου οι δουλειές έχουν εκτεθεί σε μουσεία και χώρους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Βρετανικού Μουσείου, του Metropolitan Museum της Ν. Υόρκης και του Ολυμπιακού Πάρκου της Σεούλ.

 

Η έκθεση θα παρουσιάσει μια ποικιλία από μέσα που κυμαίνονται από τη φωτογραφία, τη γλυπτική, τη ζωγραφική και τις εγκαταστάσεις, με κοινό θέμα όλων την ειρήνη.

 

Σχετικές ειδήσεις
Έμπνευση: Ρωσική Πρωτοπορία. Εργαστήριο νέων καλλιτεχνών στο ΚΜΣΤ
07.11.2016 17:09
Πώς μια συλλογή μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης για νέους καλλιτέχνες; Πώς καλλιτέχνες επικοινωνούν μεταξύ τους, ακόμη και αν μεσολαβούν πολλές δεκαετίες; Πώς ορίζεται η έμπνευση και πώς φιλοξενείται και μετουσιώνεται σε έργο τέχνης στη….σοφίτα ενός μουσείου; Αυτό το άκρως δημιουργικό πλαίσιο έρχεται να αναδείξει η νέα έκθεση στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο «Έμπνευση: Ρωσική Πρωτοπορία. Εργαστήριο νέων καλλιτεχνών στο ΚΜΣΤ», στη Μονή Λαζαριστών, από τις 9 Νοεμβρίου 2016 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2017.
Νέα Ξεκινήματα: Μεταξύ Χειρονομίας και Γεωμετρίας: έκθεση από τη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου
13.10.2016 14:49
Η Συλλογή Γιώργου Οικονόμου με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει την έκθεση Νέα Ξεκινήματα: Μεταξύ Χειρονομίας και Γεωμετρίας. Πρόκειται για μια έκθεση δεκαεννιά καλλιτεχνών που ήρθαν στο προσκήνιο τα χρόνια μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Κοινός Τόπος / Common Ground: Διεθνής έκθεση εικαστικών
27.06.2016 11:29
Η Εικαστική Ομάδα TeeToTuM και ο Σύλλογος καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης κατ-ART-ι σας προσκαλούν στα εγκαίνια της Διεθνής Έκθεσης που διοργανώνουν με θέμα: Κοινός Τόπος (Common Ground), με τη συμμετοχή 27 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, στις 17:30, στο Ναό Αγ.Σοφίας, στη Σοχώρα Ρεθύμνου καθώς και σε καφενεία και μαγαζιά της πλατείας Σοχώρας.
Η θάλασσα, γέφυρα πολιτισμού μεταξύ των λαών: Έκθεση 33 Αιγυπτιωτών Εικαστικών Καλλιτεχνών
19.05.2016 11:16
Η έκθεση ζωγραφικής 33 Αιγυπτιωτών Εικαστικών Καλλιτεχνών με θέμα «Η θάλασσα, γέφυρα πολιτισμού μεταξύ των λαών» θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου.
Αφιέρωμα στη γενιά καλλιτεχνών του ’60 στη γκαλερί Open C.A.S.E. 303
25.04.2016 12:43
Η γκαλερί Open C.A.S.E. 303 παρουσιάζει την έκθεση «Best of the ‘60s», ένα αφιέρωμα στη γενιά καλλιτεχνών του ’60, με έργα των Βασιλείου, Κανιάρη, Καρά, Κεσσανλή, Μιχαηλίδη, Ζούνη, Παύλου, Πράσινου, Πρέκα, Σόρογκα, Τσίγκου, Φασιανού, Chryssa κ.ά., από ιδιωτικές συλλογές.