Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ανδρέας Αγγελιδάκης: Group Mountain, στη γκαλερί Breeder

Ανδρέας Αγγελιδάκης: Group Mountain, στη γκαλερί Breeder

Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την έκθεση Group Mountain του εικαστικού και αρχιτέκτονα Ανδρέα Αγγελιδάκη.

 

Στην έκθεση δεσπόζει ένα μνημειώδες έργο του Ανδρέα Αγγελιδάκη το Group Mountain, που αποτελείται από χαρτόκουτα μεταφορικών εταιριών τα οποία μοιάζουν να έχουν συσσωρευτεί από την ακατάπαυστη και εμμονική αγορά αγαθών από το ίντερνετ. Ο Αγγελιδάκης έχει ενσωματώσει μέσα στην εγκατάσταση Group Mountain το βίντεο ”Domesticated Mountain” (2012) καθώς και μία ομαδική έκθεση με έργα σε χαρτί, την επιμέλεια της οποίας έχει κάνει ο ίδιος.

 

Το Group Mountain εμπνέεται από το κτίριο Habitat 67 του Ισραηλινού-Καναδού αρχιτέκτονα Moshe Safdie στο Μόντρεαλ. Το Habitat 67 είναι ένα σύμπλεγμα από τσιμεντένιες, προκατασκευασμένες μονάδες που δημιουργούν κατοικίες με πολλούς κοινόχρηστους χώρους που παραπέμπουν στις ανέσεις των προαστείων και παράλληλα θυμίζουν αστική πολυκατοικία. Για πολλούς αποτελούσε το νέο ιδεατό μοντέλο κατοικίας και lifestyle για τις πόλεις του μέλλοντος, αλλά τελικά είναι άλλη μία χαμένη ουτοπία της δεκαετίας του ‘60.

 

O Ανδρέας Αγγελιδάκης έχει αναπτύξει μία εικαστική γλώσσα που συνδυάζει την αρχιτεκτονική, την επιμέλεια εκθέσεων, την συγγραφή και το internet αλλά και την ίδια την δομή μιας έκθεσης ως καλλιτεχνικό μέσο. Οι εκθέσεις του προκαλούν το θεατή τόσο σε σχέση με το περιεχόμενο αλλά και με την δομή τους, αλλά κυρίως με τον ρόλο του ιδίου που διαρκώς μετατοπίζεται.

 

Στην ομαδική έκθεση που περιλαμβάνεται στην εγκατάσταση Group Mountain συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Γιάννης Βαρελάς, Kate Davies, Χάρις Επαμεινώνδα, Uwe Henneken, HOPE, Βλάσης Κανιάρης, Jim Lambie, Γιώργος Λαζόγκας , Bjarne Melgaard, Alan Michael, Ειρήνη Μίγα, Αντώνης Ντόνεφ, Χριστιάνα Σούλου, Gert & Uwe Tobias, Αλέξανδρος Τζάννης, Κωστής Βελόνης, Άγγελος Πλέσσας και Shirana Shabazi.

Σχετικές ειδήσεις
Laura & Lizzie, έκθεση της Σοφίας Στέβη στη γκαλερί The Breeder
12.01.2017 17:06
Η γκαλερί The Breeder παρουσίαζει την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου την πρώτη ατομική έκθεση της Σοφίας Στέβη με την γκαλερί με τίτλο Laura & Lizzie.
Good Buy Human: έκθεση της Carly Mark στη γκαλερί The Breeder
15.06.2016 12:20
Η ατομική έκθεση της Carly Mark «Good Buy Human» που παρουσίαζεται στο δευτερο όροφο της γκαλερί The Breeder, είναι αποτέλεσμα της διαμονής της καλλιτέχνιδας στην Αθήνα, στα πλαίσια του The Breeder Residency Program -που επιμελείται η Σταματία Δημητρακοπούλου- και επικεντρώνεται σε ζωγραφική, γλυπτά, βίντεο και εγκαταστάσεις με σημείο αναφοράς την εμμονή της Carly Mark στην εταιρία ζαχαρωτών Haribo. Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος.
Solitude and Village: έκθεση της Zoë Paul στη γκαλερί The Breeder
23.05.2016 15:44
Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Zoë Paul, με τίτλο Solitude and Village.
Ο William E. Jones στη γκαλερί The Breeder
13.05.2016 15:39
Η γκαλερί The Breeder φιλοξενεί τον William E. Jones, κορυφαίο ανεξάρτητο σκηνοθέτη από το Λος Άντζελες, στις 18 Μαΐου 2016, για ένα screening όπου ο Jones θα συζητήσει τις τελευταίες του εμμονές και θα παρουσιάσει μια σειρά από φιλμ του.
The eater and the eaten: έκθεση του Αλέξανδρου Βασμουλάκη στη γκαλερί The Breeder
15.03.2016 14:53
Η γκαλερί The Breeder εγκαινιάζει την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 την έκθεση του Αλέξανδρου Βασμουλάκη, με τίτλο The eater and the eaten.