Οι Active Member, το γκρουπ που φτιάχτηκε από τον B.D. Foxmoor το 1992

και έμελλε έως σήμερα να συνεχίζει και να παραμένει ιδιαίτερα ενεργό μουσικά ακόμα και μέσα σε αυτούς τους ανταριασμένους καιρούς, γιορτάζουν!

Για αυτό το λόγο, θα βρεθούν στο Βοτανικό Live Stage για μια συναυλία-γιορτή, το Σάββατο 27 Απριλίου 2013.

Στη σημερινή του μορφή το γκρουπ αποτελείται από τον Β.D.Foxmoor και την Sadahzinia και στη συναυλία τους, που θα διαρκέσει τουλάχιστον πέντε ώρες, καλεσμένοι θα είναι φίλοι τους, παλιοί και καινούργιοι, όπως ο Rodney P., ο Skitz, ο Jahcoustix, και ο Luka Lesson – προσωπικότητες που έχουν προσφέρει σημαντικές μουσικές και στιχουργικές στιγμές στην ίδια μουσική σκηνή με αυτή που προσφέρουν οι Active Member: τη σκηνή του hip hop.

Rodney P., ο “νονός” του βρετανικού hip-hop, αυτό που πρώτος ράππαρε με αυθεντική λονδρέζικη προφορά, έχει συνεργαστεί με τους γίγαντες Skinnyman, Blak Twang και τους Nextmen, έχει περιοδεύσει με τους Dub Pistols και έρχεται για να γιορτάσει μαζί μας.

http://www.daddyskitz.com/?page_id=173 bio Rodney P.

Jahcoustix, νομάς, πολίτης του κόσμου, το 2013 γιορτάζει και αυτός δέκα χρόνια απόλυτης αφοσίωσης στη μουσική και έρχεται να παίξει με τους φίλους του και για τους φίλους του κουβαλώντας ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ και τη Reggae πλευρά της βραδιάς.

http://jahcoustix.de/ 

Ο Ελληνο-αυστραλός Luka Lesson, ποιητής αλλά και στρατευμένος hip-hop καλλιτέχνης, ταγμένος να δημιουργεί γέφυρες ανάμεσα στα δύο, θα μας μιλήσει- ή μήπως θα μας τραγουδήσει?- για αγάπη και θα μας οδηγήσει μέσα από τα αρχέγονα, προγονικά μονοπάτια στην κοινωνική αλλαγή.

http://lukalesson.org/ 

Για τον “hip hop star” Skitz, δεν υπάρχουν σύνορα στην καλή μουσική. Aυτός που ταίριαξε σε ένα άλμπουμ καλλιτέχνες όπως οι Skinnyman, Est’elle, Dynamite MC, Phi-Life cypher, Rodney P, Roots Manuva, που δημιούργησε, μαζί με τον κολλητό του Rodney P, εκπομπή ορόσημο για το hip- hop στο BBC, θα δώσει το παρών και στη μεγάλη γιορτή του hip hop στην Ελλάδα.

http://www.daddyskitz.com/?page_id=55  bio Skitz

http://www.daddyskitz.com/?page_id=63  photos Skitz

Τέλος, το βράδυ του Σαββάτου 27 Απριλίου ο B.D.Foxmoor θα μας παρουσιάσει το νέο project που ετοιμάζει μαζί με το Νίκο Ξύδη, τους ASR (Armat Spina Rosas = Το αγκάθι οπλίζει τα ρόδα).

20 χρόνια πέρασαν από εκείνον τον Ιούνιο που ο Μιχάλης Μυτακίδης αφουγκράστηκε το πρόσταγμα των καιρών και ονόμασε το γκρουπ που έφτιαξε με ό,τι πιο κατάλληλο και ουσιώδες: Ενεργό Μέλος. Οι Active Member έγιναν το μέσο για να εκφράζει όσα του περιέγραφε η ζωή, κι ακόμα να εκφράζει τους φόβους, τα όνειρα και τους εφιάλτες του. Οι Active Member έγιναν ένα με το είδος που ο Μιχάλης βάφτισε “Low Bap”, δηλαδή «στήριξε το λόγο σου με τη ζωή σου και το αντίστροφο» και από τότε δεν σταμάτησαν τη δημιουργική πορεία, όχι μόνο στα μουσικά, αλλά και στα πολιτιστικά δρώμενα γενικότερα.

Η Sadahzinia -κατά κόσμον Γιολάντα Τσιαμπόκαλου- έγινε επίσημα μέλος στους Active Member το 2003 (ενώ εμφανιζόταν μαζί τους από το 1994) και από τότε ασχολείται ενεργά τόσο με στίχους όσο και με την παρουσίασή τους αλλά και με οργανωτικά θέματα. Είναι η πρώτη γυναίκα που ασχολήθηκε ενεργά με το hip-hop στην Ελλάδα, και έχει μια υγιή αποστροφή για τους «κανόνες» του τι πρέπει ή τι δεν πρέπει να κάνει κάποιος που ασχολείται με το hip hop.

Ως Active Member μετρούν ήδη 17 δισκογραφικές δουλειές και δεκάδες άλλες ως solo artists.

Με τη δισκογραφία και τις ζωντανές εμφανίσεις τους, αλλά και με πιο αυθόρμητες κινήσεις, δίνουν το στίγμα τους και δρουν καταλυτικά για τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα που νιώθουν να εξελίσσονται γύρω τους. Σε μια εποχή, που όχι μόνο ο πολιτικός, αλλά και γενικά ο λόγος δεν βρίσκει εύκολα χώρο, οι Active Member τραβάνε την πορεία τους πιστοί στις αρχές τους και στην έννοια του Low Bap.

Στη μουσική σκηνή Βοτανικός οι Active Member θα γιορτάσουν την δεύτερη εποχή τους κι όλα όσα ονειρεύονται για το άμεσο μέλλον έχοντας πίσω τους αυτά τα 20 χρόνια δημιουργικής πορείας.

Ο B.D.Foxmoor και η Sadahzinia θα συντονίζουν όλη αυτήν τη γιορτή και φυσικά θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους πάνω στη σκηνή σε μια βραδιά που θα κάνει καιρό να επαναληφθεί.

O B.D.Foxmoor και η Sadahzinia δημιουργούν ακούραστα και έχουν, πάντα, στραμμένη την πυξίδα τους στα όμορφα και στα λεύτερα.