Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Παρασκευή στις 3, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Παρασκευή στις 3, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Οι συναυλίες στη Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής με τίτλο «Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη» συνεχίζονται, με το Εθνικό Ωδείο Παλαιού Φαλήρου.

 

Η επόμενη συναυλία, θα δοθεί την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 στις 15.00.

 

Συμμετέχουν:

Αντώνης Νιαστίτης, Παναγιώτης Σχοινάς, Αιμιλία Τσιμιδάκη, Νίκος Χαλβαντζής

Συμμετέχει τιμής ένεκεν ο σολίστ Δημήτρης Κούκος

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Bach, J.S. : 2η παρτίτα - Allemande

Mozart, W.A. : Concerto no. 3, III μέρος

Βιολί: Χαλβαντζής Νίκος, συνοδεία στο πιάνο: Μίσου Έβελυν

 

Astor Piazzolla : Milonga del angel

Κιθάρα: Νιαστίτης Αντώνης

Bellini, V. : eccomi… oh! quante volte (I Capuleti e I Montecchi)

Mozart, W.A. : Ach, ich fühl's, es ist verschwunden (Die Zauberflöte)

 

Puccini, G. : Sì, mi chiamano Mimì (La bohème)

Καλομοίρης, Μ. : «Μυσιργιώτισσα»

Καλομοίρης, Μ. : «Τρεις κοπέλες λυγερές» Τραγούδι: Τσιμιδάκη Αιμιλία, συνοδεία στο πιάνο : Βασίλης Τριανταφυλλίδης

 

Καλομοίρης, Μ. : «Πρελούδιο για πιάνο Νο. 4»

Καλομοίρης, Μ. : «Για τα ελληνόπουλα σειρά Α’ Nο. 2» Debussy, C. : Petite suite a quatre mains :

1. en bateau

2.

cortege

3.

menuet

4.

ballet

Brahms, J. : Ουγγρικός χορός Νο. 4

 

Brahms, J. : Ουγγρικός χορός Nο. 5

Πιάνο: Σχοινάς Παναγιώτης - Συμμετέχει τιμής ένεκεν ο σολίστ Δημήτρης Κούκος (στα έργα Debussy & Brahms)

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ

Ο Νίκος Χαλβαντζής γεννήθηκε το 1988 και μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική σε ηλικία 6 ετών. Πτυχιούχος του Εθνικού Ωδείου Παλαιού Φαλήρου με καθηγητή τον Παναγιώτη Νίκολη. και απόφοιτος της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Εκτός από τις σπουδές του στην κλασική μουσική, από 2006 είναι μέλος του αγγλόφωνου alternative rock σχήματος XЯÆŸI, με το οποίο έχει συμμετάσχει σε ένα μεγάλο αριθμό ζωντανών εμφανίσεων, ηχογραφήσεων, πολιτιστικών εκδηλώσεων και μουσικών διαγωνισμών

 

Ο Αντώνης Νιαστίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Σπούδασε κλασική κιθάρα με τον Βασίλη Τιγγιρίδη στο Εθνικό Ωδείο Παλαιού Φαλήρου μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 που πήρε το Δίπλωμα Σολίστ. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με καθηγητές όπως Νίκος Παναγιωτίδης, David Russell, Benjamin Verdery, Γιάννης Πετρίδης κ.α. Έχει σπουδάσει Πληροφορική στο ΑΤΕΙ Αθήνας και ασχολείται με τη μοντέρνα κιθάρα αλλά και με τη τεχνολογία ήχου.

 

Η Αιμιλία Τσιμιδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Σε ηλικία έξι ετών, ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Παλαιού Φαλήρου με την καθηγήτρια Μαρία Λεοντιάδου. Από το 1999 συμμετείχε στην παιδική χορωδία του Μανώλη Καλομοίρη με μαέστρο το Νίκο Βασιλείου και αργότερα το Νίκο Μαλλιάρα. Συμμετείχε σε αρκετές παραστάσεις με τη χορωδία στο Ηρώδειο , στο Θέατρο Ολύμπια, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε άλλες εμφανίσεις. Έξι χρόνια μετά ξεκίνησε μονωδία με την καθηγήτρια Βάσω Θεοχάρους και μετά το θάνατό της συνέχισε τις σπουδές της με την καθηγήτρια Ελένη Σταμίδου. Βρίσκεται στην τάξη πτυχίου στο πιάνο και δεξιοτεχνίας στη μονωδία. Από το 2011 διδάσκει στην παιδική χορωδία του Εθνικού Ωδείου Π.Φαλήρου. Το Μάρτιο του 2013 μετά από ακρόαση έγινε δεκτή στην χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Eίναι φοιτήτρια στο τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης.


Ο Παναγιώτης Σχοινάς γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα, με καταγωγή από την Κάλυμνο. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές το 2005 στο Εθνικό Ωδείο Π. Φαλήρου με την καθηγήτρια πιάνου Μαρία Λεοντιάδου. Το 2010 απέσπασε το Β΄ βραβείο στον 24ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν. στη β΄ κατηγορία. Τον Ιανουάριο του 2012 πήρε το πτυχίο Ειδικού Αρμονίας με Άριστα (10) με καθηγητή το Δημήτριο Κούκο. Σήμερα, συνεχίζει τις μουσικές του σπουδές στην τάξη Αντίστιξης και της Δεξιοτεχνίας στο πιάνο. Παράλληλα, ασχολείται με τη σύνθεση και έχει γράψει κομμάτια για σόλο πιάνο και για μουσική δωματίου. Ταυτόχρονα, σπουδάζει Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο Πατρών και συμμετέχει στην Πανεπιστημιακή Χορωδία .

 

Επόμενες Προγραμματισμένες Συναυλίες του Κύκλου

17.5 Εθνικό Ωδείο Βριλησσίων

24.5 Ωδείο Κέντρο Τεχνών Ακρόπολης

31.5 Εθνικό Ωδείο Κεντρικό

7.6 Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου

Σχετικές ειδήσεις
Το Kyklos Ensemble «στα όρια του ρομαντισμού» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.07.2016 16:40
Το KYKLOS ENSEMBLE συνεχίζει τις αισθητικές του αναζητήσεις ερμηνεύοντας δημιουργίες καθοριστικές για την εξέλιξη όψεων της μουσικής του 20ού αιώνα, με δύο μοναδικές συναυλίες για τον ρομαντισμό, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Eλλήνων Αναστάσιμα: Πασχαλινή Μουσική Παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
12.04.2016 13:11
Με το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης και τίτλο Ελλήνων Αναστάσιμα πραγματοποιείται η φετινή λαμπρή μουσική εκδήλωση εν όψει της εορτής του Πάσχα, στις 19 Απριλίου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Bon appétit, του Lee Hoiby με τον Στέλιο Παρλιάρο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
10.03.2016 14:39
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η ομάδα όπερας The Medium Project παρουσιάζουν στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, την Πέμπτη 17 Μαρτίου στις 7 το βράδυ, τη μουσική γαστριμαργική περιπέτεια Bon appétit (1989) του Lee Hoiby [Λη Χόιμπυ], η οποία ανέβηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, σε πανελλήνια πρώτη, τον περασμένο Οκτώβριο στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη.
Γνωστοί και άγνωστοι θησαυροί ΙΙ από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
22.01.2016 11:23
Η δημοφιλής Πέμπτη Συμφωνία του Γιαν Σιμπέλιους, συνυπάρχει με τον λιγότερο γνωστό «Μακμπέθ» του Ρίχαρντ Στράους στο πρόγραμμα της συναυλίας που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής.
Έναρξη του Κύκλου Μάλερ Ι από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.11.2015 12:54
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ξεκινά το, τριετούς ορίζοντα, φιλόδοξο αφιέρωμά της (Κύκλος Μάλερ) στις κολοσσιαίες Συμφωνίες του «ψυχαναλυτή» της μουσικής Γκούσταβ Μάλερ με τη συναυλία που θα δώσει την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσιάζοντας την Ενάτη του μείζονος Αυστριακού συνθέτη, υπό τη μουσική διεύθυνση του Σλοβάκου αρχιμουσικού Γιούραϊ Βαλτσουχά-που, λίγο πριν τα 40 του χρόνια, έχει καταχωριστεί στους κορυφαίους Ευρωπαίους μαέστρους της νεώτερης γενιάς.