Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Lights on: Eγκατάσταση από την Αιμιλία Γιαννοπούλου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Lights on: Eγκατάσταση από την Αιμιλία Γιαννοπούλου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η Αιμιλία Γιαννοπούλου  σε συνεργασία με  τον Δημήτρη Γαλανόπουλο και επιμέλεια της  Αρχαιολόγου - Ιστορικού Τέχνης Δρ. Αθηνάς Χατζή, παρουσιάζουν την εγκατάσταση «Το Μαύρο αλλιώς: Lights on!!!», στο  ‘Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τη Δευτέρα 15 έως την Κυριακή 28 Απριλίου 2013.

 

Η εγκατάσταση, σε ένα παιχνίδι ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι και τη διάδρασή τους, δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο στον επισκέπτη ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει την εικόνα του αλλά και τα είδωλά της, λειτουργώντας παράλληλα ως ο κύριος παράγοντας της εξέλιξης του έργου αφού, ανάλογα με την προσωπική του στάση, σηματοδοτεί πτυχές και ερμηνείες της εγκατάστασης.  

 

Για το έργο σημειώνουν οι καλλιτέχνες: «Το  σκοτάδι  είναι απολύτως ξεκάθαρο και έντιμο στις δράσεις και τις αντιδράσεις του. Ασαφές, απροσδιόριστο, άυλο ορθώνεται  τοίχος απροσπέλαστος, αν του δώσεις χώρο και χρόνο περισσότερο από αυτόν που του αναλογεί.  Γιατί το σκοτάδι υπάρχει και κυρίως ενυπάρχει στη ζωή  μας, δικαιωματικά, αξιωματικά, φυσικά, αλλά μέχρι του σημείου όπου  σώμα και πνεύμα δεν συμπεριφέρονται πλέον ως  πάσχοντα,  αλλά διεκδικούν το εξίσου ακαθόριστο και μεγαλειώδες φως».

 

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart

Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00.

Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.

 

Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.

Σχετικές ειδήσεις
Μιχάλης Κακογιάννης - Κοιτάζοντας το Μέλλον: έκθεση φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
12.01.2017 12:57
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με τον πολυβραβευμένο Ιταλό φωτογράφο και τυπογράφο Antonio Manta και τη διοργάνωση Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017, παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Μιχάλης Κακογιάννης - Κοιτάζοντας το Μέλλον»- στην Πλατεία Κάστρου της Πάφου, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης.
Μιχάλης Κακογιάννης. Κοιτάζοντας το Μέλλον: έκθεση φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
10.10.2016 16:43
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την GRUPPO GEMELLO και τον πολυβραβευμένο Ιταλό φωτογράφο και τυπογράφο Antonio Manta παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Μιχάλης Κακογιάννης . Κοιτάζοντας το Μέλλον», μια έκθεση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα δημιουργού.
Perception: η εγκατάσταση τεχνολογικού design του Γιάννη Βογδάνη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
05.09.2016 11:29
Η διαδραστική εγκατάσταση τεχνολογικού design του 25χρονου καλλιτέχνη Γιάννη Βογδάνη, που δίνει ζωή και κίνηση στα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένος ο σκληρός δίσκος ενός υπολογιστή παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Συναισθησία - Solomon's Case: η εγκατάσταση του μastroKristo στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
23.06.2016 13:54
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τη Δευτέρα 4 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016, φιλοξενεί τη διαδραστική οπτικοακουστική εγκατάσταση "Συναισθησία - Solomon's Case" σε Έρευνα – Visuals – Μουσική: μastroKristo, κατά την διάρκεια της οποίας, ο επισκέπτης θα κληθεί να χρησιμοποιήσει όλες του τις αισθήσεις.
Γράψε μου τα όνειρά σου: έκθεση της Μαρίνας Προβατίδου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
04.03.2016 17:23
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την ατομική έκθεση της εικαστικής καλλιτέχνιδας Μαρίνας Προβατίδου, "Γράψε μου τα Όνειρά σου" σε επιμέλεια Λήδας Καζαντζάκη.