H Αίθουσα Τέχνης ART ZONE 42, επί της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου 42 παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Ανδρέα Κούρτη με τίτλο «Μυστικές Διαχρονικότητες».

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 23 Απριλίου στις 7 μ.μ.

 

Τα έργα του Ανδρέα Κούρτη απεικονίζουν βιωματικές παραστάσεις, καταγράφοντας πρόσωπα σε καθημερινές συνθήκες ύπαρξης. O ίδιος πειραματίζεται με τον φωτισμό και την ατμόσφαιρα, δημιουργώντας σκηνές που διαδραματίζονται σε αόριστους, μυστήριους χώρους, συχνά εσωτερικούς και άλλοτε εξωτερικούς.

Υπάρχει μια πνευματικότητα στις συνεστιάσεις μεταξύ των ανθρώπων του, οι οποίοι μοιάζουν να συνομιλούν χαμηλόφωνα ή με μοναδικό μέσο τη σιωπή. Επιπλέον, παρουσιάζει μοναχικές φιγούρες, οι οποίες φαίνεται να κρύβουν καλά μυστικά που περιμένουν κατανοηθούν και να ξεκλειδωθούν. Ο Ανδρέας Κούρτης φιλοτεχνεί τους πίνακές του με πλατιές πινελιές, κυρίως ψυχρών χρωμάτων στις αποχρώσεις του μπλε-γκρι αλλά και με ζεστά χρώματα γήινων αποχρώσεων, τα οποία ενισχύουν την υποβλητική αίσθηση της ηρεμίας και του υποθάλποντος μυστηρίου. Οι σκηνές στο σύνολό τους λούζονται από ένα περίεργο, εξιδανικευμένο φως, είτε πρόκειται για το φως της μέρας είτε για το φως μιας λάμπας εσωτερικού χώρου που σιγοκαίει. Τον ίδιο, τον ενδιαφέρει η ιδέα της διαχρονικότητας και αυτό καθίσταται εμφανές στον τρόπο με τον οποίο προσδίδει την αίσθηση του χώρου και του χρόνου, ενώ οι παραστάσεις του χαρακτηρίζονται από μια ανασκοπική διάθεση, η οποία μένει μετέωρη μεταξύ πρόσκλησης και αποχαιρετισμού.

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Ανδρέας Κούρτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Αποφοίτησε με άριστα το 2008 από το Α΄ Εργαστήριο του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με καθηγητές τους Τέτα Μακρή, Στέλιο Κουπέγκο, Κυριάκο Μορταράκο και Γιώργο Σκυλογιάννη. Έχει λάβει μέρος σε επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη, ενώ έχει πραγματοποιήσει ήδη δύο ατομικές εκθέσεις σε γκαλερί στην Αθήνα. Η τρίτη του ατομική έκθεση παρουσιάζεται στις 23 Απριλίου στην γκαλερί Art Zone 42 με τίτλο «Μυστικές Διαχρονικότητες».