Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ανδρέας Κούρτης - Μυστικές Διαχρονικότητες: Έκθεση στην αίθουσα τέχνης Art Zone 42

Ανδρέας Κούρτης - Μυστικές Διαχρονικότητες: Έκθεση στην αίθουσα τέχνης Art Zone 42

H Αίθουσα Τέχνης ART ZONE 42, επί της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου 42 παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Ανδρέα Κούρτη με τίτλο «Μυστικές Διαχρονικότητες».

 

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 23 Απριλίου στις 7 μ.μ.

 

Τα έργα του Ανδρέα Κούρτη απεικονίζουν βιωματικές παραστάσεις, καταγράφοντας πρόσωπα σε καθημερινές συνθήκες ύπαρξης. O ίδιος πειραματίζεται με τον φωτισμό και την ατμόσφαιρα, δημιουργώντας σκηνές που διαδραματίζονται σε αόριστους, μυστήριους χώρους, συχνά εσωτερικούς και άλλοτε εξωτερικούς.

 

 

 

 

Υπάρχει μια πνευματικότητα στις συνεστιάσεις μεταξύ των ανθρώπων του, οι οποίοι μοιάζουν να συνομιλούν χαμηλόφωνα ή με μοναδικό μέσο τη σιωπή. Επιπλέον, παρουσιάζει μοναχικές φιγούρες, οι οποίες φαίνεται να κρύβουν καλά μυστικά που περιμένουν κατανοηθούν και να ξεκλειδωθούν. Ο Ανδρέας Κούρτης φιλοτεχνεί τους πίνακές του με πλατιές πινελιές, κυρίως ψυχρών χρωμάτων στις αποχρώσεις του μπλε-γκρι αλλά και με ζεστά χρώματα γήινων αποχρώσεων, τα οποία ενισχύουν την υποβλητική αίσθηση της ηρεμίας και του υποθάλποντος μυστηρίου. Οι σκηνές στο σύνολό τους λούζονται από ένα περίεργο, εξιδανικευμένο φως, είτε πρόκειται για το φως της μέρας είτε για το φως μιας λάμπας εσωτερικού χώρου που σιγοκαίει. Τον ίδιο, τον ενδιαφέρει η ιδέα της διαχρονικότητας και αυτό καθίσταται εμφανές στον τρόπο με τον οποίο προσδίδει την αίσθηση του χώρου και του χρόνου, ενώ οι παραστάσεις του χαρακτηρίζονται από μια ανασκοπική διάθεση, η οποία μένει μετέωρη μεταξύ πρόσκλησης και αποχαιρετισμού.

 

 

 

Βιογραφικό Σημείωμα

 

Ο Ανδρέας Κούρτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Αποφοίτησε με άριστα το 2008 από το Α΄ Εργαστήριο του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με καθηγητές τους Τέτα Μακρή, Στέλιο Κουπέγκο, Κυριάκο Μορταράκο και Γιώργο Σκυλογιάννη. Έχει λάβει μέρος σε επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη, ενώ έχει πραγματοποιήσει ήδη δύο ατομικές εκθέσεις σε γκαλερί στην Αθήνα. Η τρίτη του ατομική έκθεση παρουσιάζεται στις 23 Απριλίου στην γκαλερί Art Zone 42 με τίτλο «Μυστικές Διαχρονικότητες».

 

 

 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
1+1=1, έκθεση της Βαρβάρας Λιακουνάκου στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
12.01.2017 15:21
Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στις 8.00 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη παρουσιάζει στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης την ατομική έκθεση της Βαρβάρας Λιακουνάκου, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία τους.
Crossing the lines: έκθεση του STMTS στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών
23.11.2016 13:54
Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 στις 7.30 μ.μ. εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής «Crossing the lines» τoυ STMTS.
On Faces - Πορτρέτα Ενστίκτων: Έκθεση του Χαράλαμπου Κατσατσίδη στην γκαλερί Art Zone 42
10.06.2016 14:19
Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 στις 8.00 μ.μ., η γκαλερί Art Zone 42 παρουσιάζει την ατομική έκθεση ‘On Faces - Πορτρέτα Ενστίκτων’ του ζωγράφου Χαράλαμπου Κατσατσίδη.
Ordinary Life: Έκθεση του Θανάση Ραχούτη στην αίθουσα τέχνης Ena
07.04.2016 12:00
Η αίθουσα τέχνης “ena” παρουσιάζει την νέα ατομική έκθεση ζωγραφικής του ΘΑΝΑΣΗ ΡΑΧΟΥΤΗ με τίτλο «ORDINARY LIFE».
Έκθεση της Angela Occhipinti στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
29.02.2016 11:49

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος έχει την τιμή και τη χαρά να φιλοξενεί την πολύ σημαντική Ιταλίδα καλλιτέχνιδα, Angela Occhipinti, στην πρώτη της ατομική έκθεση στην Ελλάδα με τίτλο “L’ Arte dell’ Incisione e la poetica dell’ imagine” («Η τέχνη της χάραξης και η ποίηση της εικόνας»).