«Η άλλη Αρκαδία» φιλοξενεί την εικαστικό Έλυα Ηλιάδη και το έργο της, που φέρει τον τίτλο «Pandώra in progress: The yellow session».

Το πρότζεκτ, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2013, από τις 12.00 έως τις 17.00.

Pandώra είναι ο γενικός τίτλος του νέου πρότζεκτ της Έλυας Ηλιάδη, μιας εγκατάστασης ετερόκλητων μορφών τέχνης (ζωγραφική, φωτογραφία, γλυπτική, ήχος, βίντεο, περφόρμανς και νέα μέσα).

Τα Painkillers είναι το πρώτο διαδραστικό κομμάτι της Pandώra και περιλαμβάνει φωτογραφίες της εν εξελίξει δουλειάς της. Τμήματα και στοιχεία των έργων που φτιάχνονται στο εργαστήριο αναρτώνται στο Facebook με χρονολογική σειρά, συνοδευόμενα κάθε φορά από ένα μικρό κείμενο. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα νέο, αφηγηματικό έργο.

Ξεκινώντας στις 3 Απριλίου του 2012, τα Painkillers λειτουργούν κυρίως σαν ένα

προσωπικό συναισθηματικό ημερολόγιο. Το όλο εγχείρημα έχει διαδραστικό χαρακτήρα καθώς προσκαλεί τη συμμετοχή του κοινού μέσα από τα σχόλια και τις αναρτήσεις του.

Το Pandώra in progress… είναι το δεύτερο διαδραστικό έργο και είναι η διαδικασία περισυλλογής καλουπιών από 3.000 γύψινα χυτά δάχτυλα στα επτά χρώματα του ουράνιου τόξου με σκοπό την κατασκευή ενός τρισδιάστατου έργου.

Ξεκινώντας γεωγραφικά από τα νότια και κινούμενη προς τα βόρεια, θα στήνονται τα sessions (συνεδρίες/συναντήσεις) ανάλογα με το κάθε χρώμα. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η κόκκινη (red session) στην περιοχή του Πειραιά και η πορτοκαλί (orange session) στην Ακρόπολη. Στην Κυψέλη συνεχίζεται η κίτρινη συνάντηση (yellow session) η οποία ξεκίνησε στο Κολωνάκι.

Οι επισκέπτες καλούνται να ποζάρουν για το πρότζεκτ, αφήνοντας την εικαστικό να πάρει με γυψόγαζα καλούπια από τα δάχτυλά τους. Από τα τελικά χυτά κομμάτια, ένα θα επιστραφεί στον κάθε ένα που έχει ποζάρει σαν αντάλλαγμα για τη συνεισφορά του όταν ολοκληρωθεί το έργο. Η συμμετοχή δεν περιορίζεται σε μια “session” καθώς όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να ποζάρουν ξανά, κάθε φορά που το χρώμα αλλάζει!