Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Pandώρα In progress, στην άλλη Αρκαδία

Pandώρα In progress, στην άλλη Αρκαδία

«Η άλλη Αρκαδία» φιλοξενεί την εικαστικό Έλυα Ηλιάδη και το έργο της, που φέρει τον τίτλο «Pandώra in progress: The yellow session».

 

Το πρότζεκτ, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2013, από τις 12.00 έως τις 17.00.

 

Pandώra είναι ο γενικός τίτλος του νέου πρότζεκτ της Έλυας Ηλιάδη, μιας εγκατάστασης ετερόκλητων μορφών τέχνης (ζωγραφική, φωτογραφία, γλυπτική, ήχος, βίντεο, περφόρμανς και νέα μέσα).

 

Τα Painkillers είναι το πρώτο διαδραστικό κομμάτι της Pandώra και περιλαμβάνει φωτογραφίες της εν εξελίξει δουλειάς της. Τμήματα και στοιχεία των έργων που φτιάχνονται στο εργαστήριο αναρτώνται στο Facebook με χρονολογική σειρά, συνοδευόμενα κάθε φορά από ένα μικρό κείμενο . Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα νέο, αφηγηματικό έργο.

 

Ξεκινώντας στις 3 Απριλίου του 2012, τα Painkillers λειτουργούν κυρίως σαν ένα

προσωπικό συναισθηματικό ημερολόγιο. Το όλο εγχείρημα έχει διαδραστικό χαρακτήρα καθώς προσκαλεί τη συμμετοχή του κοινού μέσα από τα σχόλια και τις αναρτήσεις του.

 

Το Pandώra in progress… είναι το δεύτερο διαδραστικό έργο και είναι η διαδικασία περισυλλογής καλουπιών από 3.000 γύψινα χυτά δάχτυλα στα επτά χρώματα του ουράνιου τόξου με σκοπό την κατασκευή ενός τρισδιάστατου έργου.

Ξεκινώντας γεωγραφικά από τα νότια και κινούμενη προς τα βόρεια, θα στήνονται τα sessions (συνεδρίες/συναντήσεις) ανάλογα με το κάθε χρώμα. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η κόκκινη (red session) στην περιοχή του Πειραιά και η πορτοκαλί (orange session) στην Ακρόπολη. Στην Κυψέλη συνεχίζεται η κίτρινη συνάντηση (yellow session) η οποία ξεκίνησε στο Κολωνάκι.

 

Οι επισκέπτες καλούνται να ποζάρουν για το πρότζεκτ, αφήνοντας την εικαστικό να πάρει με γυψόγαζα καλούπια από τα δάχτυλά τους. Από τα τελικά χυτά κομμάτια, ένα θα επιστραφεί στον κάθε ένα που έχει ποζάρει σαν αντάλλαγμα για τη συνεισφορά του όταν ολοκληρωθεί το έργο. Η συμμετοχή δεν περιορίζεται σε μια “session” καθώς όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να ποζάρουν ξανά, κάθε φορά που το χρώμα αλλάζει!

Σχετικές ειδήσεις
Η άλλη πόλη: Έκθεση του Φώτη Κλογέρη στην Myro gallery
15.11.2016 16:21
H Myrό Gallery εγκαινιάζει την ατομική έκθεση με νέα σειρά έργων ζωγραφικής του Φώτη Κλογέρη στην Κεντρική Αίθουσα της, υπό τον τίτλο “Η άλλη πόλη”, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016.
Growing Ground: Εικαστικό πρότζεκτ της Μαρίας Οικονομοπούλου στην Ελευσίνα
21.09.2016 13:06
Η Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Υποψήφια Πόλη πραγματοποιεί το διαδραστικό εικαστικό πρότζεκτ Growing Ground σε επιμέλεια της εικαστικού Μαρίας Οικονομοπούλου που θα εγκαινιαστεί στις 2 Οκτωβρίου 2016.
Μια άλλη ζωή: Ανθρώπινες ροές / Άγνωστες Οδύσσειες: έκθεση στο  Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
20.05.2016 16:51
Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει την Τρίτη 31 Μαΐου 2016 την έκθεση Μια άλλη ζωή: Ανθρώπινες ροές / Άγνωστες Οδύσσειες.
Ο πόνος των άλλων: Έκθεση του ΣΤ' Εργαστήριου Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ στη Φωκίωνος Νέγρη 16
09.05.2016 13:38
To Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» και το ΣT΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών παρουσιάζουν στη Φωκίωνος Νέγρη 16, από 18 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, την έκθεση «Ο πόνος των άλλων» με έργα 20 φοιτητών.
Ανθρωπογραφίες: έργα από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου
28.03.2016 11:21
Η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου και το Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» διοργανώνουν την έκθεση «Ανθρωπογραφίες» με έργα από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου.