Tο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης  σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα και το «NO Project», είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την έκθεση Step2Freedom, στο πλαίσιο της οποίας θα προβληθούν έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν από μαθητές απ’ όλη την Αττική, με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν γύρω από το θέμα της σύγχρονης δουλείας και του ανθρώπινου εμπορίου.

Το Step2Freedom είναι το αποκορύφωμα μιας σειράς εκπαιδευτικών εργαστηρίων που διεξήχθησαν από την ιδρύτρια του «NO Project», σε συνεργασία με συμβούλους της Αγγλικής γλώσσας, δασκάλους και μαθητές από δέκα δημόσια σχολεία. Τα εργαστήρια είχαν σκοπό την  ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σύγχρονη δουλεία και το ανθρώπινο εμπόριο. Μέσα από τη χρήση κατάλληλης γλώσσας καθώς και άλλων μορφών τέχνης, βίντεο και γραπτού υλικού, οι μαθητές έμαθαν για την εμπορία ανθρώπων και τις διάφορες μορφές της στην κοινωνία. Με την ολοκλήρωση των εργαστηρίων, και με την υποστήριξη και καθοδήγηση των καθηγητών τους, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης και να εκφράσουν τα συναισθήματά και τις σκέψεις τους σχετικά με την εμπορία ανθρώπων.

Περισσότερα από 55 έργα από περίπου 40 μαθητές, ηλικίας 15 έως 18, θα παρουσιαστούν, και περιλαμβάνουν εικαστικά έργα, βίντεο, ποίηση, ιστορίες, δοκίμια, μουσική και χορό. Με την υπογραφή των νέων, οι οποίοι αποτελούν και τους πολίτες του μέλλοντος, τα έργα  εμπνέουν όλους εμάς να κάνουμε ένα Step2Freedom.