Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Step2Freedom – Τέχνη Ενάντια στη Σύγχρονη Δουλεία: έκθεση στο Βρυσάκι

Step2Freedom – Τέχνη Ενάντια στη Σύγχρονη Δουλεία: έκθεση στο Βρυσάκι

Tο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης  σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα και το «NO Project», είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την έκθεση Step2Freedom, στο πλαίσιο της οποίας θα προβληθούν έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν από μαθητές απ’ όλη την Αττική, με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν γύρω από το θέμα της σύγχρονης δουλείας και του ανθρώπινου εμπορίου.

 

 

Το Step2Freedom είναι το αποκορύφωμα μιας σειράς εκπαιδευτικών εργαστηρίων που διεξήχθησαν από την ιδρύτρια του «NO Project», σε συνεργασία με συμβούλους της Αγγλικής γλώσσας, δασκάλους και μαθητές από δέκα δημόσια σχολεία. Τα εργαστήρια είχαν σκοπό την  ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σύγχρονη δουλεία και το ανθρώπινο εμπόριο. Μέσα από τη χρήση κατάλληλης γλώσσας καθώς και άλλων μορφών τέχνης, βίντεο και γραπτού υλικού, οι μαθητές έμαθαν για την εμπορία ανθρώπων και τις διάφορες μορφές της στην κοινωνία. Με την ολοκλήρωση των εργαστηρίων, και με την υποστήριξη και καθοδήγηση των καθηγητών τους, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης και να εκφράσουν τα συναισθήματά και τις σκέψεις τους σχετικά με την εμπορία ανθρώπων.

 

 

Περισσότερα από 55 έργα από περίπου 40 μαθητές, ηλικίας 15 έως 18, θα παρουσιαστούν, και περιλαμβάνουν εικαστικά έργα, βίντεο, ποίηση, ιστορίες, δοκίμια, μουσική και χορό. Με την υπογραφή των νέων, οι οποίοι αποτελούν και τους πολίτες του μέλλοντος, τα έργα  εμπνέουν όλους εμάς να κάνουμε ένα Step2Freedom.

 

Σχετικές ειδήσεις
Ουτοπικές Τοπογραφίες: έκθεση του Γιάννη Χρηστάκου στη Γκαλερί Cube
10.10.2016 10:14
Η Γκαλερί Cube, παρουσιάζει την καινούρια δουλειά του Γιάννη Χρηστάκου, στην ατομική του έκθεση με τίτλο “Ουτοπικές Τοπογραφίες”, που λειτουργεί σαν συνέχεια και εξέλιξη της δουλειάς του, η οποία παρουσιάστηκε στην Cube με τίτλο “Αυτός δεν είναι ο κόσμος μου” (Μάρτιος 2012).
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: Πρόγραμμα ξεναγήσεων από τους καλλιτέχνες
28.06.2016 15:23
Στο διάστημα από 30 Ιουνίου έως και τις 28 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ξεναγήσεις στην έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα από τους ίδιους τους καλλιτέχνες.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Ηρακλειδών
07.06.2016 11:13
Αφιερωμένη στη σύγχρονη χαρακτική δημιουργία, η ομαδική έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (επιμέλεια: Μιχάλης Αρφαράς, διευθυντής Τομέα Χαρακτικής) από την Παρασκευή 17 Ιουνίου έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο Παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών.
Kάτι το πολύ
24.02.2016 17:01
Με εκκίνηση την έκθεση και έκδοση ορόσημο του 1984 «Kάτι το Ωραίον» από τους «Φίλους του Αντί», η γκαλερί Elika παρουσιάζει μία ομαδική έκθεση που εξερευνά τα όρια του κιτς στην σύγχρονη τέχνη.
Το ψηφιδωτό ως σύγχρονη τέχνη: έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα
09.02.2016 14:47
Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, εγκαινιάστηκε η διεθνής έκθεση με τίτλο «Το Ψηφιδωτό ως Σύγχρονη Τέχνη» στο αίθριο του 1ου ορόφου. Πρόκειται για μια ομαδική διεθνή έκθεση 46 καλλιτεχνών από διάφορες χώρες εκ των οποίων οι 9 από την Ελλάδα.