Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Step2Freedom – Τέχνη Ενάντια στη Σύγχρονη Δουλεία: έκθεση στο Βρυσάκι

Step2Freedom – Τέχνη Ενάντια στη Σύγχρονη Δουλεία: έκθεση στο Βρυσάκι

Tο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης  σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα και το «NO Project», είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την έκθεση Step2Freedom, στο πλαίσιο της οποίας θα προβληθούν έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν από μαθητές απ’ όλη την Αττική, με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν γύρω από το θέμα της σύγχρονης δουλείας και του ανθρώπινου εμπορίου.

 

 

Το Step2Freedom είναι το αποκορύφωμα μιας σειράς εκπαιδευτικών εργαστηρίων που διεξήχθησαν από την ιδρύτρια του «NO Project», σε συνεργασία με συμβούλους της Αγγλικής γλώσσας, δασκάλους και μαθητές από δέκα δημόσια σχολεία. Τα εργαστήρια είχαν σκοπό την  ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σύγχρονη δουλεία και το ανθρώπινο εμπόριο. Μέσα από τη χρήση κατάλληλης γλώσσας καθώς και άλλων μορφών τέχνης, βίντεο και γραπτού υλικού, οι μαθητές έμαθαν για την εμπορία ανθρώπων και τις διάφορες μορφές της στην κοινωνία. Με την ολοκλήρωση των εργαστηρίων, και με την υποστήριξη και καθοδήγηση των καθηγητών τους, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης και να εκφράσουν τα συναισθήματά και τις σκέψεις τους σχετικά με την εμπορία ανθρώπων.

 

 

Περισσότερα από 55 έργα από περίπου 40 μαθητές, ηλικίας 15 έως 18, θα παρουσιαστούν, και περιλαμβάνουν εικαστικά έργα, βίντεο, ποίηση, ιστορίες, δοκίμια, μουσική και χορό. Με την υπογραφή των νέων, οι οποίοι αποτελούν και τους πολίτες του μέλλοντος, τα έργα  εμπνέουν όλους εμάς να κάνουμε ένα Step2Freedom.

 

Σχετικές ειδήσεις
Συμμετοχή του ΚΜΣΤ στην έκθεση «Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα»
01.12.2016 16:47
Διπλή παρουσία για το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης αυτές τις μέρες στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Αφορμή αποτελούν τόσο η μεγάλη έκθεση-πανόραμα της σύγχρονης ελληνικής τέχνης με τίτλο «Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα» που εγκαινιάζεται στις 30 Νοεμβρίου στο Κρατικό Μουσείο Manege στη ρωσική μεγαλούπολη, αλλά και η ομιλία της διευθύντριας του ΚΜΣΤ Μαρίας Τσαντσάνογλου στο 5ο Διεθνές Πολιτιστικό Φόρουμ την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου.
Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα: έκθεση στο Κρατικό Μουσείο Manege της Αγίας Πετρούπολης
28.11.2016 17:09
Σημαντικές πτυχές της νεώτερης και σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την έννοια του τόπου και τη σημασία του ως πεδίου αισθητικής, καλλιτεχνικής και ευρύτερα πολιτισμικής αναζήτησης, θα παρουσιαστούν στην έκθεση «Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα» που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο πλαίσιο του αφιερωματικού «Έτους Ελλάδας - Ρωσίας 2016».
Υποθετικοί Χοροί: έκθεση του Γκεόργκι Λιτιτσέφσκι στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
08.11.2016 17:15
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης υποδέχεται τον σημαντικότερο εκπρόσωπο του κόμικς στην σύγχρονη ρωσική τέχνη, τον Γκεόργκι Λιτιτσέφσκι (Georgy Litichevsky, γεν. Dnepropetrovsk 1956, ζει στη Μόσχα και την Νυρεμβέργη).
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: Πρόγραμμα ξεναγήσεων από τους καλλιτέχνες
28.06.2016 15:23
Στο διάστημα από 30 Ιουνίου έως και τις 28 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ξεναγήσεις στην έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα από τους ίδιους τους καλλιτέχνες.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Ηρακλειδών
07.06.2016 11:13
Αφιερωμένη στη σύγχρονη χαρακτική δημιουργία, η ομαδική έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (επιμέλεια: Μιχάλης Αρφαράς, διευθυντής Τομέα Χαρακτικής) από την Παρασκευή 17 Ιουνίου έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο Παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών.