Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Η ώρα η κακιά: Προβολή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η ώρα η κακιά: Προβολή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει το ντικιμαντέρ της Τέσσας Δουλκέρη, «Η ώρα η κακιά» το Σάββατο, 13 Απριλίου στις 19.30.

 

Περισσότερες πληροφορίες

 

Το ντοκιμαντέρ Η ΩΡΑ Η ΚΑΚΙΑ αναφέρεται στο κοινωνικό φαινόμενο της βίας στις σύγχρονες κοινωνίες. Μέσα από πέντε αληθινά περιστατικά σκιαγραφείται το ζήτημα, το πώς ένας καυγάς στην γειτονιά, μια λογομαχία στο σπίτι, μια συμπλοκή στο γήπεδο, μία επιθετική συμπεριφορά στο Πανεπιστήμιο ή στο χώρο εργασίας μπορεί να έχουν δυσάρεστες εξελίξεις.

 

Τις διαφορές μας συνηθίζουμε να τις λύνουμε με βίαιο τρόπο και να μην υποχωρούμε, να «τεντώνουμε το σχοινί» και όταν η συμπεριφορά μας έχει οδυνηρές συνέπειες επικαλούμαστε την «κακιά ώρα»! Μήπως το φταίξιμο δεν είναι μόνο αυτού που χρησιμοποίησε τη βία αλλά και αυτού που την δέχθηκε; Μήπως θα μπορούσε να σταματήσει η διαμάχη με διάλογο, με υποχώρηση; Περιγράφονται γεγονότα που μπορούν να συμβούν στον καθένα μας, ανά πάσα στιγμή!

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία-  Σενάριο: Τέσσα  Δουλκέρη

Παίζουν:

Κωνσταντίνος Ματθιός, Αντλίντα Χαουράνη, Μαρία Δομνίδου, Έλλη Παυλούδη, Κωστής Οικονομίδης

Αφήγηση Τέσσα  Δουλκέρη

 

Εσωτερικές λήψεις Γιώργος Καλλίρης, Αμαλία Δρόσου

Εξωτερικές λήψεις Αμαλία Δρόσου, Θάνος Φουλούλης

Μοντάζ - Επεξεργασία Αμαλία Δρόσου, Θάνος Φουλούλης

Πρωτότυπη Μουσική Θάνος Φουλούλης

Ήχος - Μιξάζ Γιώργος Καλλίρης Θάνος Φουλούλης

Εργαστηριακή Υποστήριξη Μαρία Ματσιώλα

 

Μετάφραση στην Αγγλική Βιβή Συμεωνίδη, Θωμάς Γιάγκογλου

Επιμέλεια Υποτίτλων Βιβή Συμεωνίδη, Θωμάς Γιάγκογλου

Συγχρονισμός Υποτίτλων Αμαλία Δρόσου, Θάνος Φουλούλης

Γραμματεία Παραγωγής Γιώργος Τσακμάκης

Δημοσιογραφική ομάδα

Ελένη Τσαλκατίδου, Κλειώ Κεντερελίδου, Ειρήνη                                                               Τζανετάκη, Δώρα Μάνιου, Παναγιώτης Δεληγιάννης, Βιβή Συμεωνίδη, Θωμάς Γιάγκογλου

 

Με την ευγενική συμβολή των

Θόδωρου Χατζηπαντελή, Προϊστάμενου Αθλητικού Τμήματος  Διεύθυνσης       Ενημέρωσης ΕΤ3

Ευτέρπης Δεμίρη, Διευθύντριας Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής  Α.Π.Θ.          Νοσοκομείου Παπαγεωργίου

Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων Αθήνας

Της Φίνος Φιλμς για την παραχώρηση σκηνών  από την ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα»

Της ζωγράφου Τassa Μπιτσάνη

Του Δικηγόρου Χρήστου Αλβανού

Του Δημοσιογράφου Κώστα Καντούρη

                    

Παραγωγή: Γιώργος Καλλίρης, Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε. Τμήμα Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

 

Βιογραφικό σημείωμα

Η Τέσσα Δουλκέρη είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ. Έχει Πτυχίο Νομικής, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Κοινωνιολογίας και Διδακτορικό Δίπλωμα Επιστήμης της Επικοινωνίας από το Πανεπιστήμιο Παρισιού. Έκανε πρακτική άσκηση στη Γαλλική Τηλεόραση . Δίδαξε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Τμήμα Νηπιαγωγών του ΑΠΘ.  Έχει γράψει επιστημονικά, λογοτεχνικά και θεατρικά βιβλία. Συμμετείχε σε οπτικοακουστικές παραγωγές και ντοκιμαντέρ.

 

Σάββατο 13 Απριλίου 2013, στις 19:30

Η ΩΡΑ Η ΚΑΚΙΑ Ντοκιμαντέρ

Σκηνοθεσία - Σενάριο:  Τέσσα  Δουλκέρη

 

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart

Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00.

Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.

Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Προβολή του ντοκιμαντέρ AsiaQuest στο Booze Cooperativa
07.02.2017 10:37
Ταξίδια και εθελοντισμός αποτυπωμένα σε ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ! Το Booze Cooperativa μας προσκαλεί το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ ‘’AsiaQuest : Ταξίδι στην Ανατολή με προορισμό τον άνθρωπο’’.
Turkish Film Days στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
29.09.2016 14:18
Οι λάτρεις του τουρκικού κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σημαντικές ταινίες διακεκριμένων σκηνοθετών του σύγχρονου τουρκικού κινηματογράφου στο πλαίσιο της τριήμερης διοργάνωσης Turkish Film Days στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Μία βραδιά προς τιμήν του Ανδρέα Μπέλλη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
18.04.2016 16:31
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 διοργανώνει βραδιά αφιερωμένη στον Ανδρέα Μπέλλη, συνεργάτη του Μιχάλη Κακογιάννη στην ταινία Γλυκειά Πατρίδα, ως Διευθυντής Φωτογραφίας, και τη θεατρική παράσταση με το έργο Ναν του Άλαν Εϊκμπορν (1990) ως Σχεδιαστής Φωτισμών Θεάτρου.
Giorgio de Chirico – Αργοναύτης της Ψυχής: προβολή στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.& Σ. Τσαλαπάτα
18.04.2016 10:52
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς μας προσκαλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ «Giorgio de Chirico – Αργοναύτης της Ψυχής» (2010, 42) των Γιώργου Λάγδαρη και Κώστα Ανέστη, τη Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.& Σ. Τσαλαπάτα στο Βόλο παρουσία των σκηνοθετών.
Γεγονότα στη Φώκαια 1914: προβολή στο Ιστορικό Αρχείο του ΠΙΟΠ
08.04.2016 15:32
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς μας προσκαλεί στην προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Γεγονότα στη Φωκαία 1914» (2014 – 51’) των Ανιές Σκλάβου και Στέλιου Τατάκη, την Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016, 19:00, στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, με την παρουσία των σκηνοθετών.