Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Το soundtrack του σινεμά

Το soundtrack του σινεμά
Το Cinemart Festival ενώνει τις δύο πιο αγαπημένες μας μορφές τέχνης, τη μουσική με τον κινηματογράφο. Πρόκειται για ένα νέο ξεχωριστό φεστιβάλ, που ξεκίνησε από μια επαναστατική ιδέα και θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Ιουνίου, στο Τριανόν Filmcenter.

Το Cinemart Festival ενώνει τις δύο πιο αγαπημένες μας μορφές τέχνης, τη μουσική με τον κινηματογράφο. Πρόκειται για ένα νέο ξεχωριστό φεστιβάλ, που ξεκίνησε από μια επαναστατική ιδέα και θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Ιουνίου, στο Τριανόν Filmcenter.

Η πρεμιέρα του Cinemart Festival περιλαμβάνει: Video Soundtracks, Tripwire με live πάνω σε μικρού μήκους ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, Old House Playground, μουσική παράσταση πάνω στο φιλμ νουάρ του Ν. Νικολαϊδη Singapore Sling, Universe 217 με το πιο πλήρες show του συγκροτήματος συν προβολή των πολυβραβευμένων video τους και Socos and the live Project Band με παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού πάνω στον Kafka.

Για τις 23 Ιουνίου προγραμματίζεται ένα υπέροχο αφιέρωμα στον David Lynch, το οποίο ιτλοφορείται, Going mental on David Lynch με τους Bizzardom σε performance στη φιλμογραφία του David Lynch, καθώς και προβολή, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, των μικρού μήκους ταινιών του σκηνοθέτη με τον τίτλο Little Lunch.

Την ίδια μέρα, η γνωστή ηθοποιός και τραγουδίστρια Βαλέρια Χριστολουδίδου θα μιλήσει για τον David Lynch, ενώ οι Birthmark vs «Lost Hihgway» θα αποδώσουν ζωντανά το soundtrack της ταινίας παράλληλα με την προβολή της στη μεγάλη οθόνη.

Info

Cinemart Festival, 22 και 23 Ιουνίου 2007, στις 20:00, Τριανόν Filmcenter, Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101

Σχετικές ειδήσεις
Εκείνοι που επέζησαν - Ιστορίες αξιοπρέπειας, του Γιώργου Αυγερόπουλου στο Τριανόν
09.12.2016 17:23
Πρώτη προβολή του ομώνυμου ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου και ανοικτή συζήτηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες- θύματα βασανιστηρίων. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και το Κέντρο Ημέρας ΒΑΒΕΛ την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, στις 19.00, στον κινηματογράφο Τριανόν.
6ο Athens Open Air Film Festival: Η Ετυμηγορία, με τον Πολ Νιούμαν στο Τριανόν
21.07.2016 12:22
Στα πλαίσια του 6oυ Athens Open Air Film Festival, θα προβληθεί η ταινία «Η Ετυμηγορία» (The Verdict, 1982) στο Σινέ Τριανόν την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016.
This is not a coup: Παράλληλη προβολή σε Φρανκφούρτη και Αθήνα
11.07.2016 17:13
Την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016 – καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν την Ελλάδα στην ολοκληρωτική παράδοση απέναντι στην ΕΕ και τους δανειστές – θα πραγματοποιηθεί παράλληλη προβολή του ντοκιμαντέρ This is not a coup, του Άρη Χατζηστεφάνου, μπροστά από το κτίριο της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη και στον κινηματογράφο Τριανόν στην Αθήνα.
Θερινό «Σινεμά με Θέα» από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
15.06.2016 12:32
Τη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου «Σινεμά με Θέα», ο οποίος φιλοξενείται στην οροφή του νέου κτηρίου (Μ2) του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, από τις 20 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου και από τις 29 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2016, παρουσίασαν την Τρίτη 14 Ιουνίου το βράδυ στους εκπροσώπους του Τύπου οι επικεφαλής των δύο συνεργαζόμενων φορέων, του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ) και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ).
Solitaire ou Solidaire?: Προβολή ντοκιμαντέρ στο Σινέ Τριανόν
03.06.2016 13:34
Μετά τις δυο προβολές στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το ντοκιμαντέρ “Solitaire ou Solidaire?” (Μόνος ή αλληλέγγυος;) προβάλλεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στις 9 Ιουνίου 2016, στις 9 μ.μ. στον κινηματογράφο Τριανόν.