Το βραβευμένο έργο του Τζεφ Μπάρον, που παρουσιάστηκε κατά το φετινό χειμώνα στην Αθήνα, με τους Γιώργο Μιχαλακόπουλο και Τάσο Ιορδανίδη, μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παρουσιαστεί στο θέατρο Αθήναιον.

Το έργο «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην», θα παρουσιαστεί από την Τετάρτη 8 Μαίου 2013, για 20 παραστάσεις.

Μετά από δεκατρία χρόνια, η παράσταση επιστρέφει ξανά στη Θεσσαλονίκη και ο σπουδαίος Γιώργος Μιχαλακόπουλος ερμηνεύει ένα ρόλο- σταθμό στην πλούσια καριέρα του, τον ιδιόρρυθμο κύριο Γκρην, έχοντας στο πλευρό του έναν από τους πιο αξιόλογους εκπροσώπους την νεότερης υποκριτικής γενιάς, τον Τάσο Ιορδανίδη.

Το «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην» («Visiting Μr. Green») είναι το πρώτο έργο του πολυβραβευμένου συγγραφέα Τζεφ Μπάρον. Ανέβηκε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη και από τότε έχει παρουσιαστεί σε σαράντα χώρες με παραπάνω από τετρακόσια θεατρικά ανεβάσματα και έχει μεταφραστεί σε είκοσι δύο γλώσσες.

Στο έργο έχει απονεμηθεί το βραβείο KulturPreis Europa ενώ ο συγγραφέας και το έργο του έχουν διακριθεί με βραβεία στη Γερμανία, το Μεξικό, την Τουρκία, το Ισραήλ, τη Χιλή και την Ουρουγουάη, ενώ στην Ελλάδα έχει αποσπάσει τα θεατρικά βραβεία έργου, παράστασης, σκηνοθεσίας, ερμηνείας, σκηνικού και  φωτιστικού σχεδιασμού.

Πρόκειται για μία τρυφερή ανθρώπινη κωμωδία, που έχει ως θέμα της τη μοναξιά και τις σχέσεις που μπορούν να αναπτυχθούν ανάμεσα σε δύο διαφορετικές γενιές ανθρώπων. Ένας απομονωμένος γέρος δέχεται κάθε Πέμπτη την αναγκαστική επίσκεψη ενός νεαρού άνδρα, ο οποίος τον είχε χτυπήσει ελαφρά με το αυτοκίνητο. Μέσα από τις τακτικές επισκέψεις αναδεικνύονται οι συγκρούσεις των δύο ανδρών κι έτσι παρακολουθούμε αυτή την αμφίδρομη σχέση, μια σχέση δύσκολη, που τους δένει κυρίως μέσα από τα προβλήματα που μοιράζονται. Κάθε Πέμπτη λοιπόν πραγματοποιείται αυτή η υποχρεωτική επίσκεψη στον κύριο Γκρην…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μιχαλακόπουλος

Σκηνικά- κοστούμια: Απόστολος Βέττας

Φωτιστικός σχεδιασμός: Νίκος Καβουκίδης

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Τάσος Ιορδανίδης

ΠΑΡΑΓΩΓΗ:

Τάσος Ιορδανίδης