Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη το βιβλίο της Μπεθ Φάντασκι με τίτλο «Η σκοτεινή πλευρά της Τζέσικα», που αποτελεί ένα μυθιστόρημα που υπάγεται στην εφηβική λογοτεχνία.

Το βιβλίο:

Εννοείται ότι ο γάμος με ένα βαμπίρ δεν περιλαμβάνεται στα μελλοντικά σχέδια της τελειόφοιτης μαθήτριας Τζέσικα Πάκγουντ. Μα τότε σκάει μύτη στο σχολείο ο Λούκιους Βλαντέσκου, ένας μυστήριος (και αφόρητα όμορφος) Ρουμάνος έφηβος με το πρόγραμμα ανταλλαγής ξένων μαθητών, ο οποίος επιμένει ότι η Τζέσικα είναι γόνος πριγκιπικής οικογένειας βαμπίρ και ότι ο ίδιος είναι ο επί χρόνια αφανής μνηστήρας της. Οπλισμένη με νεοαποκτημένη αυτοπεποίθηση και ένα αντίγραφο του εγχειρίδιου Μεγαλώνοντας Απέθαντος: Εφηβικός Βαμπιρικός Οδηγός για Ραντεβού ? Σωματική και Συναισθηματική Υγεία, η Τζέσικα βιώνει μια δραματική μεταμόρφωση: από συνηθισμένη Αμερικανίδα έφηβη σε λαμπερή Ευρωπαία πριγκίπισσα βαμπίρ. Όμως, εδώ ούτε φιλί δεν έχει ανταλλάξει ακόμα, πώς γίνεται να δεχτεί μια ισόβια δέσμευση; Ή μάλλον, για να ακριβολογούμε, μια αιώνια δέσμευση;

Του πήρε κάμποση ώρα να διαλέξει τις κατάλληλες λέξεις. «Είσαι πραγματικός γρίφος για μένα, Τζέσικα», είπε τελικά. «Ένα μυστήριο. Αλλά τουλάχιστον εγώ είμαι ανοιχτός στην πιθανότητα να εξερευνήσω αυτό που δεν καταλαβαίνω». Το αχνό φως αντανακλούσε στα κατάμαυρα μάτια του… Μιλούσαμε για την «εξερεύνηση» του «μυστηρίου» που αποτελούσα γι’ αυτόν.

Η συγγραφέας:

Η Μπεθ Φάντασκι με αυτό το μυθιστόρημα ξεχωρίζει αμέσως από το πλήθος των επίδοξων συνεχιστών της τριλογίας του Λυκόφωτος. Στα μεγάλα πλεονεκτήματά του συγκαταλέγεται το φλογερό ειδύλλιο, η ευφάνταστη και αγωνιώδης πλοκή και η καυστική σάτιρα.