Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Κρυφτό, της Κάκιας Ιγερινού - θεατρικό αναλόγιο στο θέατρο Πρόβα

Κρυφτό, της Κάκιας Ιγερινού - θεατρικό αναλόγιο στο θέατρο Πρόβα

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία και τον Απρίλιο του 2013 το δίμηνο Φεστιβάλ θεατρικών αναλογίων νεοελληνικών έργων που οργανώνει η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή, «Η ΠΡΟΒΑ».

 

Πρόκειται για μια εκπαιδευτική γιορτή της Δραματικής Σχολής Πρόβα , όπου το πρόγραμμα έχει ετοιμαστεί από τους σπουδαστές της Σχολής, τους καθηγητές και τους αποφοίτους της. Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη παρουσιάζεται ένα νεοελληνικό έργο σε μορφή αναλογίου και συμμετέχουν και ηθοποιοί που έχουν συνεργαστεί με το Θέατρο Πρόβα.

 

Παρουσιάζονται οκτώ νεοελληνικά έργα και συνολικά συμμετέχουν 60 καλλιτέχνες . Πριν από κάθε παράσταση θα προηγείται εισήγηση από θεατρολόγους. Οι σκηνοθεσίες είναι των καθηγητών: Σωτήρη Τσόγκα, Μαίρης Ραζή,  Πολυκάρπου Πολύκαρπου, Γιάννη Δεγαΐτη, του σκηνοθέτη Άλκη Ζερβού και των αποφοίτων Κοραλίας Τσόγκα και Βασίλη Οικονόμου .

 

Με αυτό τον τρόπο δίνεται ένα βήμα, μια ευκαιρία να δοκιμαστούν, να εκφραστούν μαθητές κι απόφοιτοι, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τη θεατρική παιδεία και την κατάρτιση των υποψηφίων επαγγελματιών.


Την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη  11 Απριλίου θα παρουσιαστεί το έργο  «Κρυφτό» της Κάκιας Ιγερινού , σε σκηνοθεσία του Άλκη Ζερβού.

 

Η κύρια Αντιγόνη , παλιά δόξα του θεάτρου, στο κλασικό ρεπερτόριο, όταν τα χρόνια περνούν αποφασίζει να αποσυρθεί στον οικογενειακό πύργο της στην Κηφισιά. Εκεί ζει μόνη, απομακρυσμένη ακόμα και από τον γιο της Γιάννη που έχει παντρευτεί μια γυναίκα που δεν εγκρίνει η Αντιγόνη. Μοναδική συντροφιά της οι χελώνες της και η οικονόμος της Ρόζα που πάει κάποιες ώρες την ημέρα και την φροντίζει.
Την ζωή της έρχεται να αναστατώσει ένας αλλοδαπός φοιτητής που την παρασύρει σε χαρές, νοήματα, και αξίες της ζωής που είχε ξεχάσει.

 

ΔΙΑΝΟΜΗ
ΑΝΤΙΓΟΝΗ: Μαίρη Ραζή
ΓΙΑΝΝΗΣ: Αντώνης Ζιώγας
ΑΛΕΚΑ: Κλαρνέτα Κλεοπάτρα
ΡΟΖΑ: Ανδριόλα Φιλιώ
ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ: Σαλβάνος Ηλίας
ΑΡΤΕΜΙΣ: Αντωνίου Νάντια
ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Γεωγλερής, Άλκης Ζερβός
ΑΝΤΡΑΣ: Σέρμπος Δημήτρης

Στο πιάνο ο Δημήτρης Καραβίτης

Σχετικές ειδήσεις
Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα, του Πιραντέλλο από τους τελειόφοιτους της σχολής «δήλος»
08.07.2016 11:56
Με τα «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα», του Λουίτζι Πιραντέλλο, συνεχίζουν οι τελειόφοιτοι της δραματικής σχολής «δήλος»-Δήμητρα Χατούπη στο χώρο θεατρικών εκδηλώσεων «δήλος, από Τρίτη 12 έως Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016.
Τελευταία Στοιχήματα!: από τους τελειόφοιτους της δραματικής σχολής «δήλος»
04.07.2016 16:32
Με το έργο «Τελευταία Στοιχήματα!» ξεκινά την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων των τελειοφοίτων της δραματικής σχολής «δήλος»-Δήμητρα Χατούπη στο χώρο θεατρικών εκδηλώσεων «δήλος».
Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων ΙΙ στο Αίγιο
04.07.2016 12:52
Οι “Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων ΙΙ” θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 4 έως τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 το Υπαίθριο Θέατρο “Γιώργος Παππάς” στο Αίγιο.
Το Τέρας κι Εγώ του Σταμάτη Μαλέλη στο Θέατρο Αυλαία
31.05.2016 14:17
H παράσταση «Το Τέρας κι Εγώ» του Σταμάτη Μαλέλη, βασισμένη στο ομότιτλο συγκλονιστικό μπέστ σέλερ, παρουσιάζεται στο Θέατρο Αυλαία την Τρίτη 31 Μαΐου και Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 από το Θέατρο Πρόβα σε διασκευή Σωτήρη Τσόγκα και Γιάννη Ζέρβα.
Τόποι Μνήμης – Ανοιχτή Πρόβα στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
30.03.2016 11:22
Το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στις 5:30 μμ στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζονται για μία μόνο παράσταση οι «Τόποι Μνήμης – Ανοιχτή Πρόβα», στα πλαίσια του Θεματικού Φεστιβάλ που οργανώνει η Πειραματική Σκηνή για τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, από την έναρξη του οποίου συμπληρώνονται φέτος 70 χρόνια.