Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Το ποτάμι με τις τουρλίδες

Το ποτάμι με τις τουρλίδες
Η Εθνική Όπερα της Λυόν μας παρουσιάζει σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση το έργο του Benjamin Britten, Curlew River (Το ποτάμι με τις τουρλίδες).

Ανατολή και Δύση σε απρόσμενη σύγκρουση, εύθραυστο υβρίδιο όπερας και μουσικής δωματίου και ένα «ανίερο» κράμα πνευματικότητας και αισθησιασμού… Το ποτάμι με τις τουρλίδες θα μαγέψει τον εσωτερικό μας κόσμο.

Το Ποτάμι με τις τουρλίδες είναι το πιο φημισμένο από τις τρεις εκκλησιαστικές παραβολές του Μπρίττεν, που συγκαταλέγονται στις πλέον ιδιάζουσες λυρικές δημιουργίες του τελευταίου μισού αιώνα.

Πρόκειται για μία «εκχριστιανισμένη» μεταγραφή ενός από τα διασημότερα έργα του θεάτρου Νο (Ο ποταμός Σουμίντα, του Γιούρο Μοτομάσα), κάνοντας φανερό ότι η επαφή του συνθέτη με τον πολιτισμό της Ιαπωνίας είναι συνταρακτική.

Ο αμφιλεγόμενος (καθολικός) Ολιβιέ Πυ σκηνοθετεί το λειτουργικό δράμα του (αγγλικανού) Μπρίττεν με την αποκλειστικά ανδρική διανομή, σε μια τολμηρή παραγωγή που έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ του Εδιμβούργου το 2005 – και έκτοτε διχάζει το ευρωπαϊκό κοινό.

Σχετικές ειδήσεις
Τρώας, του Δημήτρη Δημητριάδη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
09.02.2017 10:05
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν παρουσιάζει σε πανελλήνια πρώτη το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «ΤΡΩΑΣ, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από τις 27 Φεβρουαρίου 2017 και για 12 παραστάσεις.
06.02.2017 16:12
Το Θέατρο «Αγγέλων Βήμα» παρουσιάζει, σε πανελλήνια πρώτη, την μουσική κωμωδία του Ινδού συγγραφέα Rudra Alwar «Με κάρυ και κύμινο» από την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017.
La Cocinera (Η Μαγείρισσα), του Eduardo Machado στο Αγγέλων Βήμα
27.09.2016 15:00
Το έργο La Cocinera (Η Μαγείρισσα), του Eduardo Machado παρουσιάζεται σε Πανελλήνια πρώτη από τις 14 Οκτώβρη 2016 στο Αγγέλων Βήμα.
Aγαπητή Λουίζ, πώς έθαβαν οι έλληνες τα αγάλματά τους; δύο performance από την Ghostwriter
10.06.2016 16:51
Η Ghostwriter παρουσιάζει δύο performance σε διάλογο, με τη Δέσποινα Σεβαστή και τον Sebastian De Line.
Ο μονόλογος ενός καθ' ομολογία παράλογου, με τον Γ. Σκιαδαρέση το φθινόπωρο στο θέατρο Αλκμήνη
03.06.2016 15:53
Ο βραβευμένος από την Πανελλήνια Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών μονόλογος του Κώστα Λεϊμονή «Ο μονόλογος ενός καθ' ομολογία παράλογου» θα ανέβει, την προσεχή σεζόν, στο θέατρο Αλκμήνη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.