Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Ουρανοί, ήλιοι και ακρογιάλια

Ουρανοί, ήλιοι και ακρογιάλια
Η έκθεση του Γιώργου Χαδούλη, που εγκαινιάζεται στις 12 Ιουλίου στη Marina Keas Gallery στο Βουρκάρι της Κέας, θα είναι μοναδικά καλοκαιρινή.

Η έκθεση του Γιώργου Χαδούλη, που εγκαινιάζεται στις 12 Ιουλίου στη Marina Keas Gallery στο Βουρκάρι της Κέας, θα είναι μοναδικά καλοκαιρινή.

Η Marina Keas Gallery παρουσιάζει τον Γιώργο Χαδούλη και τη δουλειά τους, η οποία είναι γεμάτη με έργα ζωγραφικής πλημμυρισμένα από χρώματα, που δημιουργούν αίθριους ουρανούς, μεσογειακούς ήλιους και αιγαιοπελαγίτικα ακρογιάλια.

Η έκθεση περιλαμβάνει 20 ζωγραφικά έργα και μία σειρά από κεραμικά αντικείμενα. Ο Γιώργος Χαδούλης παρουσιάζει τοπία, νεκρές φύσεις και στιγμιαίες σκηνές παιδιών που κολυμπούν. Οι ζωηρές και έντονες αποχρώσεις που απεικονίζονται στις δημιουργίες του, δίνουν το στίγμα της ζωής με ένα ιδιαίτερα εκφραστικό και άμεσο τρόπο.

Με την τεχνική μιας πιο ελεύθερης πινελιάς και μιας πιο σύνθετης αποκατάστασης της πραγματικότητας, ο καλλιτέχνης καταφέρνει να αποδώσει το φως, τα χρώματα και τα σχήματα του μεσογειακού τοπίου.

Τα έργα του συνειδητά αποφεύγουν τη γραφικότητα, την περιγραφική λεπτομέρεια, το τυχαίο εντυπωσιακό εύρημα, αφήνοντας ελευθερία στο θεατή να νιώσει όπως θέλει αντικρύζοντας τα. Όπως συμβαίνει και με τα φυσικά τοπία ενός νησιού…

Η έκθεση αποτελεί τη δέκατη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη ο οποίος έχει συμμετάσχει σε σημαντικές ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σχετικές ειδήσεις
Kiki’s Instagram Moments: Έκθεση φωτογραφίας στην Chalkos Gallery
16.11.2016 17:29
Η ατομική έκθεση της Κικής Χούρου εγκαινιάζεται την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016, στον όμορφο νέο χώρο Chalkos Gallery και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου.
Έκθεση του Γιάννη Κόττη στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts Μύκονος
13.07.2016 13:26
Μοναδικά έργα που υμνούν τη ζωή και τη δύναμη της φύσης φιλοτέχνησε ο Γιάννης Κόττης για τη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο στις 16 Ιουλίου 2016.
Βlue Line: Ομαδική Έκθεση στην Skoufa Gallery Mykonos
12.07.2016 15:06
Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016, η ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Blue line” στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το καλοκαίρι του 2016.

Η κρυμμένη εικόνα: έκθεση του Γιώργου Ρόρρη στη Φωκίωνος Νέγρη 16
20.01.2016 15:44
Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 8 μ.μ. εγκαινιάζεται στον εκθεσιακό χώρο «Φωκίωνος Νέγρη 16», έκθεση ζωγραφικής με τα έργα του Γιώργου Ρόρρη που ανήκουν στη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου.
Cosmos: Έκθεση του Μανώλη Αναστασάκου στη Blender Gallery
10.12.2015 15:19
Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 εγκαινιάζεται στη Blender Gallery η ατομική έκθεση του Μανώλη Αναστασάκου με τίτλο «Cosmos».