Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Υπόγεια Ρεύματα και Θάνος Ανεστόπουλος, για 2 εμφανίσεις στο Σταυρό του Νότου

Υπόγεια Ρεύματα και Θάνος Ανεστόπουλος, για 2 εμφανίσεις στο Σταυρό του Νότου

Η Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου θα υποδεχθεί τα Υπόγεια Ρεύματα μαζί με τον Θάνο Ανεστόπουλο, ηγετική μορφή του συγκροτήματος Διάφανα Κρίνα, για 2 βραδιές, την Παρασκευή 19  και 26 Απριλίου 2013.

 

Τα Υπόγεια Ρεύματα και ο Θάνος Ανεστόπουλος, ο τραγουδιστής, ο συνθέτης άλλα και ηγετική φιγούρα στα Διάφανα Κρίνα, έχουν μια πορεία 2 δεκαετιών με βασικό κοινό τους τόπο την ποίηση.

 

Τα δύο συγκροτήματα – αλλά και μόνος του ο Θάνος Ανεστόπουλος - έχουν μελοποιήσει πολλούς ποιητές, μεταξύ των οποίων ο Κώστας Καρυωτάκης, ο Κωστής Παλαμάς, ο Γιώργος Σεφέρης, η Μαρία Πολυδούρη, ο Ιωάννης Πολέμης, ο Ιωάννης Γρυπάρης, ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες, ο Ναζίμ Χικμέτ, ο Μπέρτολτ Μπρέχτ, ο Βολφ Μπίρμαν, ο Κώστας Τριπολίτης, ο Γιάννης Ρίτσος , ο Μανώλης Αναγνωστάκης, 'Εντγκαρ Άλαν Πόε, Σύλβια Πλαθ, κλπ. Κάποιες από αυτές τις μελοποιήσεις θα ακούσουμε τις δύο Παρασκευές στο Σταυρό του Νότου.

 Θάνος Ανεστόπουλος

Τα Υπόγεια Ρεύματα κοιτάζουν πίσω και δίνουν φωνή στα ξεχασμένα αλλά και επίκαιρα κομμάτια της δισκογραφίας τους. Επιστρέφοντας στα παλιά τους κομμάτια, ξαναθυμούνται τις τότε επιρροές τους και τις ενώνουν με τις νεότερες. Λόγια που χάθηκαν στο χρόνο ξαναδιαβάζονται και παρουσιάζονται χωρίς φόβο, «τσαλακωμένα» ενάντια στους ατσαλάκωτους της εποχής μας.

 

Ο Θάνος Ανεστόπουλος λυρικός, εκφραστικός, έντονα φορτισμένος, αναζητα τα αυθεντικά συναισθήματα μέσα από τραγούδια δικά του και άλλων δημιουργών.

 

Τα Υπόγεια Ρεύματα και ο Θάνος Ανεστόπουλος λοιπόν, στις “Τσαλακωμένες Μέρες” που βιώνουμε, παίζουν μαζί και χώρια σε μια παράσταση που κύριο μέλημα της είναι να ευαισθητοποιήσει την ελπίδα μας για το αύριο...

 

Τα Υπόγεια Ρεύματα αποτελούνται από τους Γρηγόρη Κλιούμη (κιθάρα – τραγούδι), τον Κώστα Παρίσση (κιθάρα –τραγούδι), τον Νίκο Γιούσεφ (ηλεκτρικό μπάσο , μουσικό πριόνι) και τον Τάσο Πέππα (τύμπανα).

Σχετικές ειδήσεις
Τα Διάφανα Κρίνα αποχαιρετούν τον Θάνο Ανεστόπουλο με ένα live στο Piraeus Academy
01.12.2016 13:38
«Ένας τρόπος να πεις αντίο…», αυτός είναι ο τίτλος της συναυλίας - εκδήλωσης μνήμης που θα δώσουν τα Διάφανα Κρίνα για τον Θάνο Ανεστόπουλο στο Piraeus Academy.
Ο Μπάμπης Στόκας και ο Κώστας Παρίσσης live στο Σταυρό του Νότου
04.10.2016 14:47
Ο Μπάμπης Στόκας, ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες τραγουδοποιούς, με εφόδιο τη σπουδαία φωνή του και την ξεχωριστή ερμηνεία του, συναντάει στον Σταυρό του Νότου, τον Κώστα Παρίσση από τα Υπόγεια Ρεύματα σε ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι. 
Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016: Μπάμπης Στόκας & Κώστας Παρίσσης στο Θέατρο του Αττικού Άλσους
23.08.2016 10:52
Ο Μπάμπης Στόκας με τον Κώστα Παρίσση από τα Υπόγεια Ρεύματα, θα βρίσκονται την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016 στις 9μ.μ. στο Φεστιβάλ στο Θέατρο του Αττικού Άλσους στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016».
Μπάμπης Στόκας & Κώστας Παρίσσης στα Αισχύλεια 2016
10.08.2016 12:02
Ο Μπάμπης Στόκας, ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες τραγουδοποιούς, με εφόδιο τη σπουδαία φωνή του και την ξεχωριστή ερμηνεία του, συναντάει τον Κώστα Παρίσση από τα Υπόγεια Ρεύματα σε ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι, την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016, στο Θεατράκι Μαγούλας, στα πλαίσια των Αισχυλείων 2016.
Η Eλίζα Βελλιά για 3 συναυλίες στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
24.03.2016 17:09
Η Ελίζα Βελλιά άφησε την Ελλάδα πριν περίπου 20 χρόνια και επιστρέφει σήμερα, για τρεις εξαιρετικές εμφανίσεις ― με τον Κώστα Παρίση (Υπόγεια Ρεύματα), τον Νίκο Ξυδάκη και τον Haig Yazdjian ―, με συνθέσεις ριζωμένες στην κέλτικη παράδοση (Ιρλανδία, Σκωτία, τη Βρετάνη της Γαλλίας όπου ζει τα 15 τελευταία χρόνια).