Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Θριαμβευτική επιτυχία του θεάτρου Άττις στην Ασία με τον Προμηθέα Δεσμώτη

Θριαμβευτική επιτυχία του θεάτρου Άττις στην Ασία με τον Προμηθέα Δεσμώτη

Για δυο εβδομάδες, από τις 17 μέχρι τις 31 Μαρτίου,  η παρουσία του Θεάτρου Άττις με την παράσταση Προμηθέας Δεσμώτης ήταν το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός στην Ταιβάν.

 

Η Ταϊπέι ήταν γεμάτη με γιγαντοαφίσες του Προμηθέα Δεσμώτη, η δε προβολή του γεγονότος από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν πολύ μεγάλη. Η Ομάδα Άττις παρουσίασε με θριαμβευτική επιτυχία τον Προμηθέα Δεσμώτη στο Εθνικό θέατρο της Ταϊπέι και στο Jidhe Hall στο Kaohsiung στο πλαίσιο του 5ου International Arts Festival. Τις παραστάσεις παρακολούθησαν 10.000 θεατές , οι οποίοι  καθημερινά αποθέωναν τους καλλιτέχνες με ρυθμικά χειροκροτήματα. Μεγάλη επιτυχία είχαν επίσης οι διαλέξεις του Θεόδωρου Τερζόπουλου, καθώς και τα εργαστήρια που πραγματοποίησε στις Ακαδημίες Θεάτρου της Ταϊπέι και του Kaohsiung.

Υπάρχει όμως και συνέχεια, καθώς την άνοιξη του 2014 θα παρουσιαστεί στην Ταϊπεί το Alarme. Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος θα σκηνοθετήσει μια τραγωδία στο Εθνικό Θέατρο της Ταϊβάν, ενώ η Ακαδημία Θεάτρου της Ταϊπέι θα στείλει το φθινόπωρο στην Αθήνα ένα νεαρό σκηνοθέτη, για να διδαχθεί τη Μέθοδο του Θεόδωρου Τερζόπουλου και να τη διδάξει με τη σειρά του στους πρωτοετείς σπουδαστές της Ακαδημίας της Ταϊπέι. Η Μέθοδος θα ενταχθεί στο πρόγραμμα σπουδών  της Ακαδημίας.

Στον Προμηθέα Δεσμώτη σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου συμμετείχαν οι ηθοποιοί: Σοφία Χιλλ, Μελέτης Ηλίας, Αντώνης Μυριαγκός, Σάββας Στρούμπος, Αλέξανδρος Τούντας, Νικηφόρος Βλάσσης, Maximilian Lowenstein, Kerem Karaboga.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Τελευταίες παραστάσεις για το «Ανκόρ» του Θεόδωρου Τερζόπουλου στο Θέατρο Άττις
14.02.2017 13:02
Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το Ανκόρ, η νέα παράσταση του Θεόδωρου Τερζόπουλου για τα 30 χρόνια του Θεάτρου Άττις, μέχρι την Κυριακή 5 Μαρτίου.
Προμηθέας Δεσμώτης, σε σκηνοθεσία Γιάννη Φαλκώνη στο θέατρο Πέτρας
23.09.2016 14:01
Η παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Γιάννη Φαλκώνη θα παρουσιαστεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2016 στο Θέατρο Πέτρας.
Προμηθέας Δεσμώτης, σε σκηνοθεσία Γιάννη Φαλκώνη σε μίνι περιοδεία
15.09.2016 13:43
Η παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Γιάννη Φαλκώνη θα παρουσιαστεί στις 25 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Ιστορικής Ανάπτυξης “Θερμοπύλες”, στις 27 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Πέτρας και στις 7, 8, 9, 10 Οκτωβρίου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.
Ανκόρ, η νέα παράσταση του Θέατρου Άττις
15.04.2016 12:54
Ολοκληρώθηκαν οι πρόβες του "ΑΝΚΟΡ" της νέας παράστασης του Θεάτρου Άττις σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου.
Τελευταίες παραστάσεις για το
09.03.2016 13:21
Η παράσταση του έργου του Γιεβγκιέν Ζαμιάτιν, "Εμείς" που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, από την Ομάδα Σημείο Μηδέν, στο Νέο Χώρο του Θεάτρου Άττις, ολοκληρώνει τον β' κύκλο της επιτυχημένης παρουσίασής της την Κυριακή 3 Απριλίου 2016.