Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Art of Giving, στην Αθηναΐδα

Art of Giving, στην Αθηναΐδα

Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Δεσμός» διοργανώνει τη Σιωπηρή Δημοπρασία Έργων Τέχνης με τίτλο «Art Of Giving», με τη συμμετοχή 89 Ελλήνων καλλιτεχνών.

 

Η δημοπρασία, που έχει κοινωνικό σκοπό, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 στην Αθηναΐδα.

 

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν ανάγκη

Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός καλύπτει τις διαπιστωμένες ανάγκες οργανισμών κοινωνικής πρόνοιας μέσα από την αξιοποίηση πλεονάσματος σε προϊόντα και υπηρεσίες από εταιρείες και ιδιώτες. Βασική αποστολή του Δεσμού είναι κάθε προσφορά να «πιάνει τόπο» γιατί πηγαίνει εκεί ακριβώς που χρειάζεται!

Για την ενίσχυση της δράσης του,  ο Δεσμός διοργανώνει την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013, στις 18:30, στην Αθηναΐδα, τη Σιωπηρή Δημοπρασία Έργων Τέχνης “Art of Giving”. 

89 Έλληνες καλλιτέχνες έχουν προσφέρει αφιλοκερδώς 110 έργα για να συμμετάσχουν στην σιωπηρή δημοπρασία του Δεσμού Art of Giving. Για τον πλήρη κατάλογο των καλλιτεχνών και έργων, τις τιμές εκκίνησης της δημοπρασίας και τη διαδικασία συμμετοχής, επισκεφθείτε το www.desmos.org/art-of-giving . Όλα τα έσοδα της δημοπρασίας θα διατεθούν αποκλειστικά για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του Δεσμού. Aπό τον Ιανουάριο του 2012, o Δεσμός έχει προσφέρει υπηρεσίες και είδη πρώτης ανάγκης σε πάνω από 150 κοινωφελείς οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα, αγγίζοντας συνολικά περίπου 50.000 άτομα.

 

Ο Δεσμός αξιοποιεί πλεόνασμα από ιδιώτες σε είδη πρώτης ανάγκης (π.χ. συσκευασμένα τρόφιμα, είδη καθαριότητας, ρουχισμό), πλεόνασμα προϊοντων και την προσφορά υπηρεσιών από εταιρείες,  (π.χ. τη διανομή 4.6 τόνων ζυμαρικών σε συσσίτια και οργανισμούς στην Αττική), καθώς, χάρη στην συστηματική και υπεύθυνη καταγραφή των αναγκών οργανισμών και φορέων, λειτουργεί  ως αξιόπιστος συμβουλευτικός παράγοντας για προγράμματα χορηγιών και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. 

 

Όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του Δεσμού βρίσκεται αναλυτικά στο www.desmos.org και στη σελίδα του Δεσμού στο facebook www.facebook.com/desmos.org.   

Σχετικές ειδήσεις
Συνεργασία Εθνικής Ασφαλιστικής με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
31.01.2017 16:29
Την καλλιτεχνική εκπαίδευση της χώρας στηρίζει η Εθνική Ασφαλιστική, στο πλαίσιο δράσεων της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
Δημοπρασία Τέχνης & Αντικειμένου
04.08.2016 15:26
Ο οίκος δημοπρασιών Myro Antiques House σας προσκαλεί στις 31 Αυγούστου 2016 σε μια δημοπρατική εκδήλωση έξω από τα συνηθισμένα.
Υπεραστικές Περιπλανήσεις: Έκθεση Ελλήνων καλλιτεχνών του Instagram στην Αθηναΐδα
16.05.2016 16:14
Οι Έλληνες φωτογράφοι του Instagram παρουσιάζουν την 4η ομαδική τους έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Υπεραστικές Περιπλανήσεις». Ένα ταξίδι στις εικόνες της Ελλάδας και της Κύπρου που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, ώρα 20:00 στον Πολυχώρο Πολιτισμού ΑΘΗΝΑΪΣ.
10o Παζάρι Αντίκας και έκθεση «Το οδοιπορικό της Sπείρας στην Παλιά Αθήνα»
05.04.2016 12:23
Το Σωματείο Αρχαιοπωλών και Εμπόρων Έργων Τέχνης της Ελλάδος διοργανώνει την Παρασκευή 8, το Σάββατο 9 & την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 το 10ο Παζάρι Αντίκας στο Πολιτιστικό Κέντρο ΜΕΛΙΝΑ.
Έκθεση γλυπτικής της Παγώνας Κανέλλου εμπνευσμένη από την Οδύσσεια στην Αθηναΐδα
31.03.2016 14:50
Μία μοναδική έκθεση γλυπτικής, με έργα της αρχιτέκτονος μηχανικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Παγώνας Κανέλλου, εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα από την Οδύσσεια, παρουσιάζεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς, από τις 4 Απριλίου 2016.